Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: Iz Stahovice na Pirčev vrh (1.373 m)

Zadnje vikende ponovno raziskujeva okoliške hribe, ki so nama ob zaprtju občin dosegljivi. Prejšnjo nedeljo sva pobegnila iz meglenega Kamnika na Pirčev vrh (1.373 m). Parkirala sva na parkirišču pri tovarni Calcit in se podala po dobro znani poti na Sv. Primoža, kamor sva pred leti redno zahajala. Zadnja leta je le-ta preveč oblegana, zato sva našla druge poti v Kamniški Bistrici. Po nekaj minutah hoje, sva že prispela na sonce in se martinčkala. Najin tokratni cilj je bila sicer Mala Planina, zato sva zavila pred Sv. Primožem po označeni poti. Pot se je precej strmo vzpenjala in kmalu sva videla gosto meglo v dolini.

Po dveh urah hoje sva zagledala Malo Planino, ki pa se je že zavila v gosto oblačnost. Odločila sva se, da ne nadaljujeva, ampak zavijeva na Pirčev vrh (1.373 m) in si najdeva razgledno in sončno jaso za nedeljsko kosilo. Vrhunska odločitev!


Na poti nazaj sva se ustavila še na Sv. Primožu, kjer so naju celo pričakali še rumeni macesni. Dobre pol ure sva posedela na klopci ob cerkvi in se naužila prepotrebnega vitamina D. Sledil je samo še spust do izhodišča po krasnem gozdu.


Osnovne informacije:

  • izhodišče: parkirišče pri tovarni Calcit (430 m)
  • cilj: Pirčev vrh (1.373 m)
  • skupaj hoje = 2 uri gor in 1,5 ure nazaj
  • višinska razlika na poti = 943 m
  • obvezna oprema: lahki pohodniški čevlji, palice

1 komentar »

  1. Pozdravljena Andreja, meni je pa zelo všeč bunda ki jo imaš oblečeno :). Dovolj dolga, ergonomska… predvidevam, da tudi primerno topla in bi bila zelo vesela, če mi zaupaš proizvajalca in model?
    Hvala in lep pozdrav,
    Mojca

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.