Preskoči na vsebino

TAJSKA: Treking v okolici Chiang Maia (19. dan)

Čeprav se mnogo potnikov odloči za dvo- ali celo tri-dnevne trekinge s spanjem pri domačinih ali v gozdu, sem se jaz odločila samo za enodnevnega. Malce mi zmanjkuje časa, po drugi strani pa tudi nisem najbolj za tovrstne dogodivščine. Zgodaj nas pred hostlom pobere manjši avtobus. Na sporedu je več ogledov, dogodivščin in aktivnosti, tako da smo vsi v veselem pričakovanju.
DSC02719
Najprej se ustavimo v pristni tajski vasi, kjer še danes živijo ženske, ki jim pravijo “Longneck“. Za njih so značilni obročki, ki jih nosijo okrog vratu in jih nikoli ne snamejo. Že od majhnega dobijo ženske vsako leto nov obroč, ki potem naravno podaljšuje ženskin vrat. Meni se je vse skupaj zdelo bolj kot turistična atrakcija za pobiranje denarja, tako da mi ni bilo prav všečno. A kaj drugega bi sploh pričakovala, če sem šla na organiziran izlet?!
DSC02720
DSC02726
Naslednja postojanka je bil velik nasad orhidej, kjer smo si ogledali rastlinjake z mnogo vrstami čudovitih orhidej. Nato smo se odpravili v slonjo sirotiščnico, kjer smo si privoščili kratko jezdenje slonov. To je bilo super doživetje, saj nisem še nikoli prej tega počela. S slonom smo se sprehodili do bližnje reke. Ker prej za slona nisva kupili banan za poslastico, naju je slonček fino poškropil z vodo.
DSC02732
DSC02739
Sledilo je tradicionalno kosilo ter krajša hoja (po njihovo treking) po džungli do manjšega slapa. Zelo hitra osvežitev, ker je voda zelo hladna. Na koncu smo se podali še na rafting na bambusovem raftu po smrdljivi in umazani reki. Nič prav navdušena nad zelo turističnim izletom.
DSC02742
Celodnevni stroški dneva = 50 EUR
  • soba s kopalnico v hostlu = 350 THB (7,7 EUR)
  • treking = 1300 THB (28,6 EUR)
  • voda = 40 THB (0,88 EUR)
  • masaža = 310 THB (6,8 EUR)
  • pijača = 100 THB (2,2 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 45,5 THB

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: