Preskoči na vsebino

MOJ IZBOR: Nikoli na potovanje brez odličnega zavarovanja

Slovenci smo res ena čudna bitja. Ko kupimo avtomobil, nam je vsem povsem jasno, da ta naš avtomobil potrebuje dobro, če ne že odlično zavarovanje. Ko kupimo nepremičnino, stanovanje ali hišo, smo že polovičarski. A bi, a ne bi? Pa za koliko, pa joj to je strošek. Potem pa pride zavarovanje sebe in svoje družine. Tukaj se nam pa vsem pamet ustavi. Življenjska zavarovanja? Ah, tega jaz ne potrebujem. Se bodo/mo že znašli, če bo šlo kaj narobe. Če vsaj malo hodite čez mejo, se pa že srečate z zavarovanji za tujino. Večina nas je prepričanih, da bomo v bližnji okolici z našo Evropsko kartico zavarovanja prišli skozi. Žal ne bo držalo in glavnih razlogov je kar precej. Jaz sicer od nekdaj prisegam na dodatna zavarovanja za tujino, a od letos bom še posebej previdna, za kakšno zavarovanje v tujini se bom odločila.

coris-blok-skis


OSNOVNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE ZA TUJINO

Mnogi popotniki me v zasebnih sporočilih sprašujejo, kakšno zavarovanje za potovanja imam urejeno, zato sem se odločila, da napišem moje dolgoletne izkušnje z zavarovanjem za tujino. Osebno priznam, da že več kot desetletje prisegam na turistično zavarovanje za tujino z asistenco Coris. In tudi priznam, da je to čisto povsem po slučaju. Moja prva zavarovanja Coris so se zgodila bolj po slučaju, saj je naša lokalna turistična agencija v Velenju prisegala na njihovo zavarovanje. Tako sem se prvič v življenju odločila za njihovo zavarovanje, ko smo se odpravili na smučanje v švicarski Zermatt leta 2007. Spomnim se, da sem se takrat zavarovala za čisto osnovno vsoto za 8 dni, kolikor smo preživeli časa na smučanju v tujini.

cae27-c5a0vica2b-2bzermatt2b281

Prispemo v smučarski raj v Zermatt, jaz veselo na progo in med smučanjem čisto enostavno med enim zavojem zelo nedolžno padem. Nič konkretnega, le močno mi je zavilo levo koleno. Glej ga zlomka. Potrebno je bilo takoj k zdravniku. Pregled, slikanje in ena žavba. Evropska kartica ni pomenila ničesar. Sploh je niso vzeli v roke, vzeli pa so zavarovanje Coris. A tudi s Corisom sem morala na licu mesta plačati vse do zadnjega centa. Že takrat sem plačala okrog 400 EUR, pa praktično razen pregleda in slikanja ni bilo nič z mano narobe. Hvala nekomu! Če bi bil zlom, operacija ali še kaj hujšega, bi se zelo slabo končalo za moje finančno stanje, saj bi morala razliko poravnati sama. K sreči je bilo stroškov le za 400 EUR, za katere sem imela seveda dovolj kritja iz zavarovanja za tujino pri Corisu. Po prihodu domov sem samo prijavila škodo z vsemi dokazili in v nekaj dneh sem dobila celoten znesek brez dodatnih vprašanj povrnjen.


MULTIRISK ZAVAROVANJE ZA TUJINO

Potem pa sem imela to srečo, da smo v mojem podjetju imeli pogodbo z zavarovalnico Coris in smo se vsi zaposleni lahko zavarovali za tujino za celo leto za odlično ceno. Moja pozitivna prva izkušnja je pripomogla k temu, da sem seveda avtomatsko prešla za naslednjih sedem let na celoletno ZDRAVSTVENO zavarovanje za tujino. Za osnovno vsoto. In k sreči ni bilo nikoli nič narobe, kljub temu, da sem res začela sploh v zadnjih letih precej potovati. In živela v prepričanju, da sem res dobro zavarovana.

Pred tremi leti sva se z Matjažem prvič odločila za CELOLETNO DRUŽINSKO MULTIRISK ZAVAROVANJE, ki prinaša res lep popust za celotno vsoto. A še vedno sva vztrajala na OSNOVNEM KRITJU. Če me danes vprašate zakaj, vam bom iskreno rekla, ker se mi je zdelo škoda denarja. Vedno si rečemo: “Saj je dovolj. Tako in tako ne bo nič narobe.” A živela sem v slabem prepričanju, da je vse dobro, saj je enojna zavarovalna vsota za večji del razvitega sveta absolutno prenizka, če gre kaj narobe.


OSNOVNO, DVOJNO ALI TROJNO MULTIRISK KRITJE

Ko sva se leta 2016 odločala ta zavarovalno vsoto za tujino, sva prvič pomislila na dvig zavarovalne vsote. Čisto preprosto – na poti preživiva več kot 55 dni vsako leto in več ko potuješ, več je možnosti za neprijetne dogodivščine. Tako sva se lansko leto takšen čas prvič odločila za DVOJNO KRITJE. In glej ga zlomka. Drugič v življenju sva uveljavljala zavarovalno polico. K sreči za precej nepomembno zadevo, a vseeno. Ko je letalo iz Namibije nazaj proti domu zamujalo več kot 8 ur, sva imela težave z zamudo zadnjega leta iz Frankfurta proti Ljubljani. Tako sva najprej večkrat klicala Adrio za spremembo leta in pri tem naredila stroške mobilnega telefona v višini 85 EUR. Ni veliko, ni malo, a vseeno nekaj je. Ker se nama na Adrii nihče ni oglasil, sva poklicala tudi Corisovo asistenco, ki dela 24 ur na dan 7 dni v tednu. Vedno! Ko je dvakrat pozvonilo, sem jaz odložila telefon, ker sem si rekla, bom že doma uredila, kar nama pripada. Ni minilo niti 5 minut naju Coris kliče nazaj. Povratni klic slovensko govorečega gospoda, ker so imeli zabeležen klic. Pa saj sem skoraj padla s stola sredi glavnega mesta Namibije. Gospod se je predstavil in me vljudno vprašal, če kaj potrebujem. Na hitro sem se mu zahvalila, mu razložila situacijo in mi je dal osnovna navodila, kaj narediti za povračilo stroškov ob prihodu domov. In res je bilo tako – vsa dokazila, izpolnjeni obrazci na njihov naslov, izpisek telefonskih klicev in 85 EUR se je po hitrem postopku vrnilo na moj TRR. Še ena res pozitivna izkušnja.

iphone_namibija-in-bocvana-2016-543


TROJNO MULTIRISK ZAVAROVANJE ZA TUJINO

Čez nekaj dni nama poteče letno zavarovanje za tujino. Lansko leto me je končno srečala pamet in sem si vzela nekoliko več časa za pregled vseh ponudb na trgu in razmislek o zavarovanju za tujino ter predvsem o zavarovalni vsoti. Ko me je že zamikalo zavarovanje pri kakšni od drugih zavarovalnic, so me pri Corisu prepričale naslednje prednosti:

  • 24-urna asistenca vse dni v tednu po telefonu (24/7 asistenca)
  • vsi operaterji govorijo slovensko
  • visoko profesionalna ekipa
  • dve zelo pozitivni moji izkušnji v preteklosti
  • ena res huda poškodba prijateljev letos v tujini, ki so bili s Corisom nadvse zadovoljni
  • enostavni postopki pri zahtevkih za povračilo stroškov
  • nadvse enostaven postopek zavarovanja na njihovi spletni strani

Ker tudi letos potujeva v zelo razvite dežele (Avstralijo in ZDA), je res potrebno imeti zavarovanje s trojnim kritjem. Vmes pa še zagotovo Italija, Avstrija, Nemčija, Hrvaška in še kam. Torej zopet lep nabor, zato nujno potrebujeva tudi odlično zavarovanje.

Tudi v letu 2018 bova prisegala na Coris multirisk zavarovanje za tujino, saj je v letošnjem letu postalo CORIS zavarovanje v tujini tudi najin uradni partner pri potovanjih v tujino, za kar sva jim iskreno hvaležnaMULTIRISK DRUŽINSKO ZAVAROVANJA ZA TUJINO S TROJNIM KRITJEM je najboljša izbira na trgu in hkrati tudi najvišje kritje, ki ga lahko sploh pri Corisu plačate. Na Corisu so mi zagotovili, da je po mnogih letih njihovih izkušenj zavarovalna vsota v višini 100.000 EUR dovolj visoka, da rešijo vsak vaš primer kjerkoli po svetu. V tem primeru bova na poti brezskrbi, da bi morala ob malo bolj kompleksnih nesreči prodajati svoje premoženje.

Sicer pa še vedno močno upam, da nikoli ne bova klicala njihovega 24/7 klicnega centra.

 

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: