ANDREJA

Živim za POTOVANJA!
Ne morem se ravno pohvaliti, da potujem od malih nog in da sem že ogromno prepotovala. So pa vsa moja desetletja imela svojo zgodbo. Do 10. leta smo vsako leto družinsko kampirali na Rabu, nato smo z družino začeli raziskovati tudi druga obalna mesta Jadrana. Dvajseta je vsak dopust zaznamovala Dalmacija ter zelo pogosta službena potovanja po Evropi in državah bivše Jugoslavije. Okrogla 30. obletnica je prinesla preobrat. Podarila sem si potovanje na Tajsko za dobre 3 tedne. Sama, prvič z nahrbtnikom in brez plana. Bilo je fantastično! To potovanje je v meni vzbudilo nova spoznanja in doživetja ter hkrati začetek novega življenjskega stila, ki je podrejen potovanjem. Zadnja leta potujeva s partnerjem večkrat na leto na daljša in krajša potovanja ter izlete. Čeprav obožujeva sneg, se ne odpoveva daljšemu potovanju na toplo v naših zimskih mesecih. Vsak vikend raziskujeva lepote naše dežele in naših sosed.

Najin stil potovanja ni najcenejši, saj v tem ne vidiva dosti smisla. Potujeva dostojno, včasih tudi snobovsko (če stroškovnik dovoljuje). Na dan si postaviva okviren proračun in se ga drživa. Največkrat je to 100 EUR na dan (vsi stroški, tudi letalska karta), čeprav na zadnjih potovanjih v razvitih državah žal ta budget ne zadostuje več in se giblje okrog 150 EUR na dan. Če manj porabiva za spanje, si privoščiva boljše kosilo. Naokoli se največkrat prevažava z lokalnimi prevoznimi sredstvi, zadnje čase pogosto tudi z najetim avtomobilom. Na blogu pišem tudi vse cene, ki veljajo za 2 odrasli osebi (razen če ne piše drugače).

Živim za DOBRO HRANO!
Prijateljica mi je pred leti povedala tri magične besede: “Vase, nase, zase!” Zapomnila sem si predvsem vase. Tudi na tem področju se je v zadnjih letih marsikaj spremenilo. Namesto nase, raje vlagam vase. Torej odlična hrana tu in tam; doma in na potovanjih. Za dobro hrano živim in ob kulinaričnih dobrotah neizmerno uživam. Namesto nove obleke v omari, si raje privoščim dobro kosilo. Zadnja leta vse preračunavam v kosila in potovanja.

Živim za ŠPORT!
To je edino področje, ki me spremlja celo življenje (z vmesnimi premori, ker sem bila zelo lena). Od malih nog se ukvarjam z vsemi možnimi športi. Več let sem trenirala rokomet in odbojko, sedaj pa tečem, rolam, gorsko kolesarim, plavam, igram golf, planinarim, smučam… Moje pravilo za zdrav duh v zdravem telesu – vsaj 5 km hitre hoje na dan (brez izjeme!).

Živim za NOVA DOŽIVETJA!
Dogajati se mora prav vsak dan. Nikakor ne morem biti doma. Enostavno ne gre. Zato sem ves čas naokoli, v gibanju in iskanju novih doživetij. Predvidevam, da sem ravno zaradi te svoje lastnosti postala tudi tako strasten popotnik. Ker se na poti ves čas dogaja nekaj novega…


NAMA PLAČAŠ KAVO?

Popotniški dnevnik sem začela pisati pred leti z enim samim namenom – shranjevanje najinih popotniških in drugih spominov. Tudi v prihodnje ostaja namen enak. Hkrati seveda rada delim informacije vsem, ki se odpravljate na pot, iščete navdih ali pa samo radi prebirate tovrstne vsebine. Seveda pa je v pisanje spletne strani vloženo nepredstavljivo število ur. Urejanje fotografij, pisanje vsebin, iskanje vseh informacij in izdelovanje filmov vzame veliko prostega časa. Ker se vseeno še nisem odločila za zaklepanje vsebin, vam ponujam možnost, da (seveda neobvezno) nama plačate kavo, če naju radi prebirate in ste kadarkoli dobili pri nama kakšno koristno informacijo.

Klikni tukaj in nama na enostaven način s PayPal računom plačaj kavo. Poljuben znesek vpišeš sam(a) v polje.

Iskrena hvala vnaprej!

cup02_250

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.