Preskoči na vsebino

VIETNAM IN KAMBODŽA: Končno do peščene plaže v Mui Ne (6. dan)

Še vedno ni počitka. Zopet zgodnje prebujanje, hitro na zajtrk, pakiranje in na avtobus do obalnega mesta Mui Ne, ki sta nama ga priporočila dobra prijatelja. Opoldne prispemo do mesteca, ki se vije ob obali precej kilometrov. Sicer je mesto Mui Ne še nekoliko naprej, a najin hotelček je tik ob plaži in se ga res razveseliva. Krasni bungalovi na še lepši peščeni plaži, morje čisto, prijazno in zelo toplo. Mui Ne je tudi priljubljena destinacija za kajtanje, tako da je športnih aktivnosti na pretek. Vse štiri od sebe in popoldanska uživancija.

Vietnam in Kambodza 2016 (1963)


Z AVTOBUSOM V MUI NE

Avtobusnega prevoznika Sinh Tourist lahko resnično priporočiva. Karte sem kupila že doma pred nekaj meseci in je vse teklo kot po maslu. Če imaš prej karte, moraš na odhodno postajo priti 30 minut pred odhodom avtobusa, da dobiš pravo karto za avtobus. Odpelje povsem točno, dobiš osvežilni robec in še vodo. Res so prijazni in profesionalni. Avtobusi so povsem novi in vsi imajo tudi brezplačen wi-fi. Vedno tudi ustavijo na poti na približno dve uri, avtobusi so povsem čisti in vozniki res izurjeni. Če bi to doživeli, bi vedeli o čem govorim. Avtobus namreč vozi vsaj polovico časa po prehitevalnem času, ves čas glasno hupa vsem na cesti in zanj ni nobene ovire. Avtomobili in motorji, ki pelje po drugi strani (torej svoji pravi), se pač morajo umakniti na bankino ali se povsem ustaviti. Avtobus se ne umakne nikomur. Mogoče še večjemu avtobusu ali tovornjaku, ko pripelje nasproti. Jah, hitro se navadiš ali pa spiš, da niti ne vidiš, kaj se na cesti dogaja. Cesta do Mui Ne je slaba in počasna. En del so zgradili že avtocesto, a je ne znajo uporabljati. Sploh ne vedo, kaj bi počeli z njo in se vozijo vsi po levem pasu ves čas. V Vietnamu vozijo po desni strani, tako kot mi.

Vietnam in Kambodza 2016 (1929)


MUI NE – PLAŽA, KAJTANJE, MORSKA HRANA IN POČITEK

Ja, končno sva dočakala tudi tistih nekaj ur za počitek in relaksacijo. Po enem tednu norenja in ne preveč spanja se je že res prileglo. Kopanje, sončenje, sprehajanje in dobra hrana. Pa seveda ležalnik in vsak svojo palmo

Vietnam in Kambodza 2016 (1988)

Vietnam in Kambodza 2016 (1950)

IMG_6261


Kajtanje je tukaj glavni šport, saj piha enakomeren veter skoraj vsak dan. Prvi dan je res še nekoliko pihalo, naslednji dan pa se je veter povsem umiril in so bili precej jezni. Midva pa vesela. Mui Ne so že v devetdesetih povsem okupirali ruski turisti, tako da so vse restavracije, jedilniki in tudi trgovine dvojezične (angleško in rusko). Tudi lastniki hotelov so večinoma Rusi.

Vietnam in Kambodza 2016 (2003)

Vietnam in Kambodza 2016 (1956)


Zvečer sva se na hitro sprehodila po ulicilekarna, zlatarna, trgovina s spominki in restavracija se izmenjujejo iz metra v meter. Hitro nama ni bilo vzdušje najbolj po godu, saj sva se počutila kot v Portorožu. Raje sva se vrnila v naš hotelček in si v naši mirni restavraciji privoščila večerjo.

Vietnam in Kambodza 2016 (2000)


Skupaj celotni stroški dneva = 104,60 EUR ali 52,30 EUR/osebo

  • voda, štručka, mango = 45.000 VND (1,84 EUR)
  • taksi v HCMC do Sinh Cafe = 23.000 VND (0,94 EUR)
  • avtobus Sinh Tourist HCMC Mui Ne = 28,60 EUR
  • kosilo (rezanci, club sendvič) = 325.000 VND (13,3 EUR)
  • večerja (sendvič, kava) = 144.000 VND (5,9 EUR)
  • spanje Ananda Resort (NZ) = 54 EUR

Devizni tečaji:  1 EUR = 24.400 VND; 1 EUR = 1,07 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: