Preskoči na vsebino

VIETNAM IN KAMBODŽA: Najlepša vietnamska plaža v Lang Co (12. dan)

Bo že držalo. A žal vreme ni zdržalo, da bi jo videla v vsej svoji lepoti. Med planiranjem potovanja sem se odločila, da bova en dan in eno noč preživela na (menda) najlepši vietnamski plaži, ki se nahaja severno od Dananga in južno od mesta Hue, kamor sva bila potem namenjena. Dolga rajska peščena plaža ne premore drugega kot nekaj hotelov in restavracij, ki pa očitno niso najbolj priljubljeni, saj so bili ob najinem prihodu povsem prazni. Ker nama vreme ni ustreglo, sva cel dan preživela ob sprehodih po plaži in v vasi, kjer praktično teče povsem normalno vietnamsko življenje. Ob krasnem vremenu pa verjamem, da je plaža Lang Co več kot odlična izbira.

Vietnam in Kambodza 2016 (3145)


AVTOBUS IZ HOI ANA DO LANG CO

Ob 9h smo se z avtobusom odpeljali proti naslednji destinaciji na sever. Plaža Lang Co je bila za en dan najin postanek. Do Lang Co lahko iz Hoi Ana pridete le z avtobusom. Ker sva potovala z avtobusnim prevoznikom Sinh, sva se z njimi z lahkoto dogovorila, da naju danes pustijo ob glavni cesti v Lang Co in jutri poberejo z isto linijo za naprej v Hue. Namreč Sinh vozi na tej relaciji Hoi An – Hue in potrebno je plačati torej dvakrat polno karto. Ni druge.

IMG_6475

Že zjutraj pa sva doživela kar malce več smeha kot ponavadi. Ne vem sicer zakaj, ampak na tej povsem dnevni in dokaj kratki relaciji (3 ure vse skupaj) Hoi An – Hue vozi spalni avtobus. Čisto čudno, ker se komaj zbudiš, pa moraš ponovno ležati. Oziroma vsaj na pol ležati. Avtobusi so res komfortni, sedeži so razporejeni v tri vrste in dve nadstropji. Ob prihodu na avtobus se je potrebno sezuti in čevlje spraviti v vrečko, ki jo imaš pri sebi. Prostora je pa ravno toliko, da lahko napol pokrčen ležiš oziroma si lahko nekoliko dvigneš sedež. Komot – ni kaj dodati. Vmes smo imeli en postanek, nato pa sva lepo izstopila po slabih dveh urah vožnje ob cesti pri najinem hotelu v mestu Lang Co. Jutri naju tukaj tudi šofer pobere, ko bova šla v Hue, čeprav to ni uradna postojanka.

Vietnam in Kambodza 2016 (3116)

Vietnam in Kambodza 2016 (3129)

IMG_6491

Vietnam in Kambodza 2016 (3127)


PEŠČENA PLAŽA LANG CO

Najin hotel Lang Co Beach Resort je imel precej lepše ocene na vseh rezervacijskih portalih kot pa je bilo dejansko stanje. Sicer veliki, a že precej dotrajani bungalovi, ki so povsem samevali. Ne vem – ali ni sezone ali ni vremena. V glavnem, bilo je kot v hiši strahov. Dobila sva res bungalov ob morju, a temperature zraka niso dopuščale rajskega razvajanja. Ob pogledu na krasno plažo se mi je sicer smejalo, a več kot sprehoda nekajkrat gor in dol nisva uspela udejaniti. Prav kolcalo se mi je po kopanju in sončenju, a vremenu se ne da upreti. Hvaležna sem bila le za svojo odločitev, da sva tukaj le en dan. Če bi morala ostati več dni v takšnem vremenu, bi bilo res hudo. Ni nama preostalo drugega kot branje, spanje, sprehajanje in umirjeno polnjenje baterij za nadaljevanje poti.

Vietnam in Kambodza 2016 (3144)

Vietnam in Kambodza 2016 (3138)

Vietnam in Kambodza 2016 (3147)

Vietnam in Kambodza 2016 (3186)

Vietnam in Kambodza 2016 (3192)


Celotni stroški dneva = 73,5 EUR ali 37 EUR/osebo

  • taksi iz An Bang v Hoi An = 90.000 VND (3,7 EUR)
  • avtobus Sinh Tourist Hoi An – Hue (postanek v Lang Co) = 238.000 VND (9,7 EUR)
  • kosilo, kava, čaj = 350.000 VND (14,3 EUR)
  • kava, čaj, čips = 110.000 VND (4,5 EUR)
  • sendviča = 300.000 VND (12,3 EUR)
  • spanje Lang Co Beach Resort (NZ v bungalovu) = 80 EUR (30 EUR sva plačala + 50 EUR zastonj, ker sva imela v dobrem popust na Hotels.com)

Devizni tečaji:  1 EUR = 24.400 VND; 1 EUR = 1,07 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: