Preskoči na vsebino

MALDIVI: Prenočišča na poti

Na najinih 13-dnevnih počitnicah po rajskih Maldivih sva imela 10 nočitev. Vse nočitve sem že predhodno rezervirala na Bookingu več mesecev pred potovanjem. Izbrala sem tri otoke in na vsakem sva imela res super nastanitev. Na Maafushiju sva sicer imela malce večji Arena hotel, a še vedno majhen za kakšne druge razmere. Na Dhigurahu je sicer hotel imel 10 sob, a sva bila vse 3 noči sama v hotelu, tako da sva imela zasebni hotel in otok. Na otoku Thoddoo pa sem izbrala hotel s šestimi sobami in je bilo res odlično. Mirno in zelo lepo z odličnim zajtrkom in tudi večerjo za doplačilo. Skupaj sva tako za vseh 10 nočitev z vsemi prispevki in vključenim odličnim zajtrkom plačala 758 EUR, kar pomeni v povprečju 76 EUR za nočitev z zajtrkom za dve osebi. Na splošno sva bila z vsemi nastanitvami resnično zelo zadovoljna in prav vse izmed izbranih lahko priporočim.


LOKACIJA 1: Otok Maafushi – Arena Hotel (2. – 4. dan)

Prvi hotel na Maafushiju je bil Arena Hotel, ki je na otoku res med boljšimi in dražjimi nastanitvami. Ima kar nekaj sob in lepo bikini plažo pred vhodom, kar je praktično najpomembenje. Imeli so tudi odličen samopostrežni zajtrk in veliko izbiro enodnevnih izletov, ki jih sami organizirajo. Malce so naju motili sicer kitajski turisti, a sva vsak dan šla na izlet, tako da sva jih videla res samo zjutraj pri zajtrku. Soba je bila zelo lepa, moderno opremljena, nova kopalnica, topla voda in celo balkon s pogledom na morje.

Cena nočitve (NZ) = 77 USD (69 EUR)


LOKACIJA 2: Otok Dhigurah – White Sand Dhigurah (5. – 7. dan)

Druga najina lokacija je bil otok Dhigurah in tam sva izbrala res super hotel White Sand Dhigurah. Oni so nama tudi uredili letalski prevoz do otoka in sicer ceneje, kot sem pa jaz dobila karte na internetu. Brezplačen imate tudi prevoz z hitrim čolnom od letališča do hotela in nazaj, tako da nič ni potrebno skrbeti. Zaposleni so bili izjemno prijazni in imela sva res odličen zajtrk. Vse obroke sva jedla tudi v njihovi restavraciji, ki je bila cel dan odprta in kuhali so odlično. Vključene sva imela tudi kopalne brisače ter večkrat na dan so nama počistili sobo. Soba je bila velika, nova, lepa oprema, kopalnica velika, tuš s toplo vodo, balkonček, res lepo. Na voljo imajo tudi nekaj izletov in brezplačno si lahko izposodite kolesa za vožnjo po otoku. Lokacija tega hotela je najbližje tudi bikini plaži, zato je super. Toplo priporočam!

Cena nočitve (NZ) = 109 USD (97 EUR)


LOKACIJA 3: Otok Thoddoo – Coco Villa (8. – 11. dan)

Na tretjem otoku sem izbrala mini hotel Coco Villa, ki ima samo šest velikih sob s kopalnicami in manjšo jedilnico ter vrt. Zelo lepa in moderno opremljena soba, velika kopalnica, odličen tuš z vročo vodo, izredno okusni zajtrki z lokalnim pridihom in tudi večerjo za doplačilo so nama skuhali zelo dobro. Imajo tudi kolesa za izposojo z doplačilom in pa brezplačne brisače za na plažo. Lokacija je super, praktično najbližje bikini plaži in res lahko priporočim hotelček vsakemu.

Cena nočitve (NZ) = 73 USD (65 EUR)

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: