Preskoči na vsebino

EGIPT 2021: Iz Gradca direktno v Hurgado (1. dan)

Za kratko potovanje v Egipt sva se praktično odločila tik pred zdajci. Imela sva še v planu enotedenske počitnice okrog prvega novembra, vendar sva z izbiro destinacije res dolgo čakala. Potovanje sva si organizirala sama. Pri izbiri destinacije naju je praktično najbolj prepričal direkten let do Hurgade iz avstrijskega Gradca. Štiri ure poleta in že si na cilju. V teh časih nama je to dejstvo izrednega pomena. Polet je bil zelo lep, ker smo leteli dopoldne in ob obali Jadranskega morja sem lahko skozi okno spremljala hribovito Črno Goro in Albanijo. Grčija je bila žal v oblakih, medtem ko je seveda Egipt zopet blestel. Brez posebnosti sva vstopila v državo, taksi pa naju je odpeljal v prekrasen resort. Hitro na kosilo, nato pa martinčkanje na plaži in skok v toplo Rdeče morje. Super občutek!


POLET IZ GRADCA V HURGADO

Na pot do avstrijskega letališča v Gradcu sva se odpravila s svojim avtomobilom in ga parkirala na letališču. Nadela sva si zaščitne maske FFP2, ki so obvezne za Avstrijo in se prijavila za let. Po odlični jutranji kavici in rogljičku sva poletela s Corendon Airlines dikretno proti Hurgadi. Ker smo leteli dopoldne, sva lahko vso pot skozi okno opazovala lepo pokrajino. Najlepši del je bila hribovita Črna Gora in Albanija ter seveda obala Egipta. Letalo je celo zaokrožilo nad zalivom Makadi, kjer sva tudi bivala v Hurgadi.


CLEOPATRA LUXURY RESORT MAKADI BAY

Ob pristanku v Hurgadi sva si morala na okencu kupiti vize za vstop v državo (25 USD/osebo). Z velikim veseljem so naju spustili v državo in čakal naju je že najeti prevoz do najinega resorta v zalivu Makadi. Le-ta je praktično najbolj oddaljen od Hurgade na južno stran. Nastanjena sva bila v prelepem 5-zvezdičnem resortu Cleopatra Luxury Resort Makadi Bay, kjer so naju lepo sprejeli. Kar naenkrat koronavirusa ni nikjer več. Vsi ves čas brez mask in popolnoma sproščeno vzdušje. Resort je zelo velik in je bil tudi dokaj poln. Prvi dve noči sva bila nastanjena v lepi sobi v prvi vrsti ob plaži, tako da sva imela res lep razgled. Soba je bila velika in zelo lepo opremljena. Imela sva vse vključeno, tako da nama res ni nič manjkalo. Takoj sva šla na kosilo, ki je bilo samopostrežno z mnogimi jedmi. Kuhali so res odlično in za vsakega je bilo ob vsakem obroku več kot dovolj izbire. V ceni sva imela vključeno tudi vso pijačo.


PLAŽA IN KOPANJE

V Hurgadi nisva veliko pričakovala od plaže, ker sva vseeno malce bolj razvajena. Plaža je dolga in lepa, lahko se tudi sprehodiš med resorti, a vseeno seveda neprimerljiva s kakšno drugo rajsko plažo. Dobra stran zaliva Makadi pa je lep koralni greben, ki je dostopen kar s pomola. In to je prednost tega resorta, saj ima svoj pomol, od koder lepo snorklaš in ti ni treba na noben plačljivi izlet. Tako sva se midva lepo popoldne martinčkala na soncu, ki je bilo res prijetno. Ne prevroče in brez sapice vetra. Jaz sem si seveda privoščila tudi prvo snorklanje s tropskimi ribicami, ki je bilo popolno. Malce naju je presenetila le tema, saj je bila praktično ob 17h že trda tema. Kratek dan. Do večerje sva si dan krajšala z res dobrimi koktajli.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 1.023 EUR

  • PCR testa pred odhodom = 165 EUR
  • gorivo do Gradca in nazaj ter avstrijska vinjeta = 45 EUR
  • parkirišče na letališču = 56 EUR
  • povratni letalski vozovnici Graz – Hurgada (Corendon Airlines) = 507 EUR
  • CORIS riziko odpovedi za letalski vozovnici = 33,50 EUR
  • kava, čaj, čokoladna rogljička, voda na letališču Graz = 18,30 EUR
  • turistična viza za Egipt = 50 USD (43,5 EUR)
  • Twix in voda letališče Hurgada = 5 USD (4,3 EUR)
  • taksi prevoz z letališča do hotela = 25 EUR
  • All Inclusive v Cleopatra Luxury Resort Makadi Bay (ALL) = 119 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: