Preskoči na vsebino

CIPER 2022: Hoteli na poti

Potovanje po Cipru sva izbrala v zgodnje spomladanskem času in sicer zadnji teden marca. Izbor potovanja v tem letnem času ima prednosti in seveda tudi nekaj slabosti. Ena od slabosti je ta, da je večina hotelov in nastanitev še zaprtih. Izbirate lahko le med manjšim številom odprtih nastanitev v vsakem kraju. Naju pravzaprav to sploh ni zmotilo, ker je bilo še vedno dovolj izbire za najin cenovni razred. Na celotnem 8-dnevnem potovanju sva na Cipru prenočila 7-krat in vedno v drugi nastanitvi, saj sva delala celoten krog po Cipru. Vse nastanitve so bile bolj ali manj v redu, nekatere tudi odlične. Sicer pa morate v tem času biti pozorni na ogrevanje v sobah oziroma izbirati boljše nastanitve, saj so noči še zelo hladne. Za vse nočitve z zajtrkom sva skupaj odštela 536 EUR, kar pomeni v povprečju 77 EUR/nočitev z zajtrkom. Zelo ugodno, seveda pa je južni obalni del precej dražji od severnega Cipra.


DAN 1: AKAMAS PENINSULA – Aphrodite Beach Hotel (NZ)

Prvo noč sva preživela v lepem 3-zvezdičnem hotelu na polotoku Akamas. Gre za kar velik družinski hotel z različnimi nastanitvami. Ker je hotel večinoma namenjen toplejšemu delu leta, so sobe zelo funkcionalne, nove, a tudi zelo poletne. Moram priznati, da naju je ponoči klči kar zeblo, ker ni bilo toplih odej. Grela sva se s klimo, a vseeno ni bilo vročine. Sicer pa zajtrk zelo okusen z veliko izbire in lepim pogledom na morje iz terase. Imajo tudi zasebno plažo tik ob hotelu.

Cena za nočitev z zajtrkom = 60 EUR


2. DAN: TROODOS – Troodos Hotel (NZ)

V hribovski vasi Troodos ni bilo nobene druge izbire za prenočitev za 1 noč, zato sva izbrala edini hotel. Hotel ima super lokacijo, a ga je popolnoma uničil zob časa. Sobe so stare in zastarela oprema, po tleh je celo še preproga, kopalnica je tudi stara, po stenah sva imela na zunanji terasi celo plesen. A bilo je toplo, ker imajo centralno ogrevanje z radiatorji. Tudi voda je bila vroča in tuš je delal odlično. Nama je to res veliko pomenilo, ker je bilo zunaj še pod ničlo. Zajtrk je bil odličen.

Cena za nočitev z zajtrkom = 95,7 EUR


3. DAN: KYRENIA – Meryem’s Hotel (NZ)

Tretji dan sva se odločila za spanje izven Kyrenie in sicer ob cesti, ki vodi potem naprej proti vzhodu, kamor sva bila namenjena. Izbrala sva nastanitev v baročnem slogu, ki nama sicer ni blizu, a včasih na potovanju ustreza. Hotel je zelo lep, sobe so ogromne, postrelja ne tako velika, kopalnica zelo lepa z vročo vodo. Zajtrk je bil več kot odličen ob toplem kaminu. Imajo tudi zelo lep vrt, ki pa je bil še tokrat neuporaben, zaradi nižjih temperatur.

Cena za nočitev z zajtrkom = 57,60 EUR


4. DAN: KARPAS PENINSULA – Glaro Garden Hotel (NZ)

Na polotoku Karpas je bilo vse zaprto. Izbrala sva edino nastanitev, ki je bila sploh na izbiro. Družinska zgodba z nekaj lepimi hiškami in domačo kuhinjo. Gospod nama je skuhal odlično večerjo in postregel z okusnim zajtrkom. Imajo zelo lep vrt, soba je bila skromna, kopalnca majhna. Zmotil naju je le pritisk vode pod tušem, saj ga ni bilo niti toliko, da bi se dobro stuširala.

Cena za nočitev z zajtrkom = 54,60 EUR


5. DAN: AYIA NAPA – Hotel Napa Suites – Only Adults (NZ)

V Ayii Napi je bilo vse zaprto. Vsi hoteli in restavracije so bili zaprti, a vseeno sva izbrala enkraten hotel. Popolnoma nov, samo za odrasle, odlična oprema, izjemna kopalnica. Vse je delovalo odlično in res priporočam hotel. Na strehi imajo prekrasno jedilnico, v kateri so nama postregli vrhunski zajtrk. Priporočam.

Cena za nočitev z zajtrkom = 90,60 EUR


6. DAN: LIMASOL – Harmony Bay Hotel (NZ)

V Limasolu sva namenoma izbrala hotel, ki je popolnoma izven mesta, zato sva se lahko sprehodila ob plaži do mesta in nazaj. Hotel je zelo lep, nov in ima ogromne sobe. Imela sva sobo za štiri z veliko teraso in pogledom na morje. Hotel ima tudi brezplačno parkirišče, lep bazen in manjšo plažo. Lahko si tudi izposodite kolesa. Zajtrk je bil zelo dober in okusen.

Cena za nočitev z zajtrkom = 90 EUR


7. DAN: PAPHOS – Amphora Hotel & Suits (NZ)

Zadnjo noč sva preživela v Paphosu v krasnem hotelu z zelo lepimi in velikimi sobami. Kopalnica je bila solidna, terasa pa odlična. Hotel ima tudi bazene in lepo plažo. Lahko potrdim, da ima tudi najlepšo plažo od vseh hotelov v tem delu Paphosa. Zajtrk je bil naravnost odličen, tako da sva bila s hotelom prezadovoljna.

Cena za nočitev z zajtrkom = 88 EUR


Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: