Preskoči na vsebino

KENIJA 2024: Prenočišča na poti

Za potovanje po Keniji sva si “udobje” precej nadgradila glede na najin običajni način potovanja in tudi nastanitev. A za Kenijo sva se odločila, da si malo več privoščiva in tako sva si za safari najela džipa s šoferjem in spala sva v najboljših kampih znotraj parkov na top lokacijah. Na celotnem 16-dnevnem potovanju sva imela skupaj 14 nočitev, od tega 5 v nacionalnih parkih, 2 nočitvi sva imela v Nairobiju ter 7 nočitev na plaži Diani. Za vse nočitve sva skupaj odštela 4.323 EUR, a pozor! V ceni za 5 safari nočitev je vštet all inclusive 7-dnevni safari paket (šofer, avto, gorivo, polni penzion, vstopnine v parke in voda). In v ceni 7-nočitev na plaži Diani sva imela vključen polpenzion. Zagotovo boste zastavili vprašanje: “Ali je vredno?” Najin odgovor je: DA!


Dan 2 in 3: Amboseli – Kibo Safari Camp (polni penzion)

Tokrat sva si za safari izbrala samo najboljše. Svoj safari džip, svojega šoferja in luksuzne nastanitve. Prvi najin kamp je bil Kibo Safari Camp, katerega lokacija je tik pred vhodom v nacionalni park Amboseli. V parku namreč ni nobenega kampa. Kibo je prečudovit, saj je postavljen na lokaciji s pogledom na Kilimandžaro. Midva sva imela krasen šotor s tušem in toplo vodo, teraso in s terase pogled na Kilimandžaro. Kamp ima tudi bazen in prekrasen vrt. Imela sva polni penzion, kar pomeni res izjemne tri samopotrežne obroke. Kar ti srce poželi. Vem, da je to za razvajence, a tudi midva sva že potovala “low budget”. Tokrat sva si želela izkušnje za razvajence. Seveda to ni niti približno poceni, a le enkrat se živi. V kamp smo prispeli ravno v času kosila in po kosilu sva si malce odpočila ter uživala v kampu s pogledom na veličastno goro ter petju ptičev, ki jih je bilo okoli šotora ogromno.

Paketna cena za all inclusive safari (avto, šofer, bencin, vstopnine v parke, nočitev s polnim penzionom) = 740 USD (687 EUR)


Dan 4: Lake Nakuru – Lake Nakuru Lodge (polni penzion)

K sreči smo imeli najin lodge znotraj parka, ker smo bili po celodnevni vožnji vsi izjemno utrujeni. Lake Nakuru Lodge ima res izjemno lokacijo, s pogledom na park in krasen sončni zahod. Je malce starejši, ampak lokacija je vredna največ. Soba je bila zelo velika in lepa, kopalnica pa bi že potrebovala malce osvežitve. Ob sončnem zahodu sva srkala pivo in martini ter počakala na izjemno samopostrežno večerjo.

Paketna cena za all inclusive safari (avto, šofer, bencin, vstopnine v parke, nočitev s polnim penzionom) = 740 USD (687 EUR)


Dan 5 in 6: Masai Mara – Fig Tree Camp (polni penzion)

Nacionalni park Masai Mara je največji ponos Kenije in njihov največji nacionalni park, ki se združuje čez mejo s tanzanijskim nacionalnim parkom Serengeti. Živali seveda ne poznajo meja, zato migrirajo iz ene v drugo državo brez ovir. Park seveda nosi ime po Masajih, ki so prvobitni naseljenci na tem območju. Masai Mara v poletnih mesecih gosti tudi vsem znano “veliko migracijo” živali, ki pridejo iz Serengetija na ravnice Masai Mare na pojedino na svežo travo. Park se danes razprostira na 1.510 km2, zato v njem živi ogromno živali skozi vse leto, najdemo pa seveda tudi znamenitih 5 (Big 5). Midva sva se nastanila za dve noči znotraj parka v zelo znan Fig Tree Camp, ki ima šotore postavljene ob reko, v kateri prebivajo nilski konji. Imela sva super šotor, kjer sva lahko vsak večer ob 20h opazovala več kot 20 nilskih konjev, ki so se sprehajali ob rečni strugi in odšli na travnik na pašo. Kopalnica je bila popolnoma nova, s toplo vodo. Internet je delal le na recepciji in nekaj ur na dan. Hrana je bila odlična.

Paketna cena za all inclusive safari (avto, šofer, bencin, vstopnine v parke, nočitev s polnim penzionom) = 740 USD (687 EUR)


Dan 7: Nairobi – Razana Hotel Nairobi (NZ)

V Nairobiju so cene hotelov tudi precej zasoljene, tako da sem izbirala nekaj za najin žep. Sicer sem lokacijo iskala čim bližje letališču, a je še vseeno bil precej oddaljen. Nič hudega, hotel je bil res špica. Popolnoma nov, udoben, kopalnica krasna, soba ogromna. In kar je najpomembneje – odlična restavracija ter izjemen zajtrk. Tudi ponoči je bilo zelo mirno in sva se lahko zelo dobro naspala.

Cena za nočitev z zajtrkom = 63,3 EUR


Dan 8 – 14: plaža Diani – Diani Reef Beach Resort & Spa (PP)

Hotel je eden mnogih na plaži Diani, ki se razprostira več 10 kilometrov ob obali južno od Mombase. Gre za eno najlepših plaž v Keniji in temu delu Afrike. Midva sva imela željo, da jo enkrat obiščeva in tokrat se je poklopilo. Hoteli so vsi po vrsti dotrajani in precej predragi za najin okus. Diani Reef Resort so zgradili v osemdesetih letih, polovica je že propadla, druga polovica pa je res dotrajana. Sol in morska voda naredita svoje v vseh teh letih. Menda je nekaj sob tudi prenovljenih, a midva na to res ne dava veliko. Kljub vsemu pa je bila najina kopalnica res stara, prastara. Hotel ima zelo lepo lokacijo, najlepše palme in dovolj sence. Kuhajo odlično. Hrana je bila seveda samopotrežna in res odličnega okusa. Midva sva imela polpenzion, kar nama sicer sploh ne odgovarja, a druge ponudbe nisva dobila. Seveda sva hodila vsak dan tudi na kosila v hotelsko restavracijo in hrana je bila dobra. Vsi hoteli imajo v kopalnici malenkost slano vodo, na kar se je treba kar malce navaditi. Ostali hoteli ob plaži Diani so grozljivo dragi. Sploh ne glejte teh cen, ker to res ni vredno za moj okus. Na Maldivih si za ta denar pol leta. Neverjetno kako visoko se cenijo in celo imajo goste. Cenejše so namestitve, ki so čez cesto, a potem imate velik problem priti na plažo, ker so si jo polastitli vsi resorti, kjer pa je treba plačati za dnevno bivanje. Le nekaj skritih poti je, do katerih pa je treba s taksijem ali tuk tukom, ki je tudi poceni. Osebje je bilo prijazno, seveda pa gre vse po “afriško” počasi – po afriško polepole. Rezervacijo sva naredila na spletni strani Odklop, ker je tam najbolj ugodna cena za tedensko bivanje.

Cena za nočitev in polpenzion = 114,29 EUR


Dan 15: Nairobi – Kozi Suites Nairobi Airport (N)

V Nairobiju sva se namestila v zelo poceni hotel, ki je povsem zraven letališča, saj sva imela let domov že ob 5. uri zjutraj. V hotelu sva se samo praktično nekaj ur naspala in bil je več kot udoben hotel za to res smešno nizko ceno.

Cena za nočitev = 25 EUR

1 komentar »

  1. Suupeer potovanje, sploh ker sta najela svojega vodiča in avto na safarijih. Sicer zasoljena cena, ampak tudi jaz bi rekla, da je vredno take uživancije….

    Saj kar nekaj pa ti pobere agencija, če greš preko nje, pa še gneča je precej večja, kar tudi nama gre na živce..

    Se že veselim naslednjega potopisa!

    Vse dobro!

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.