Skip to content

TAJSKA: Kdaj, zakaj in kako?

Moje prvo potovanje v svet. Tajska! Kako se je začelo? Do svojih tridesetih sem dopustovala podobno kot velika večina Slovencev. Celo leto sem čakala na 14 dni na hrvaški obali, predvsem v Dalmaciji. Tu in tam sem obiskala Avstrijo, mogoče Italijo. Konec dvajsetih so se začela pogosta službena potovanja po državah bivše Jugoslavije ter po Evropi. Pri skoraj tridesetih sem bila po desetletju zveze samska in za 30. rojstni dan sem si podarila potovanje.
IMG_4816
ZAKAJ?
Zdaj pa kam, kako? Sama? Ženska? Nikoli prej nikjer tako daleč in toliko dni sama. Takoj sem se odločila, da grem sama. Želela sem premagati strah pred potovanji, preživeti sama 24 dni ter spoznavati druge popotnike. Kolega mi je takoj priporočil Tajsko. Zakaj Tajsko? Zelo enostavno je potovati, je poceni, hrana odlična, plaže enkratne, morje vrhunsko, ogromno samostojnih popotnikov. Za povrh še druga kultura, prelepa pokrajina in čakala me je kopica novih doživetij. In sem mu verjela. Nato sem si kupila vodič Lonely Planet in si naredila okviren plan. Pred potovanjem sem si zadala nekaj ciljev – dobro jesti, se razvajati na rajskih plažah in si privoščiti tajske masaže.
KDAJ?
Za potovanje sem izbrala mesec februar in sicer sem potovala od 4. – 28. 2. 2011. Torej celih 24 dni. Od decembra do februarja je najbolj primeren čas, saj je suho obdobje. Moram priznati, da na celem potovanju nisem videla kaplje dežja in tudi skoraj oblaka ne. Vreme sem res imela izjemno. Le vlaga naredi svoje. To je pa res enostavno noro. Ves si premočen od jutra do večera od potu, saj je v zraku takšna vlaga, da je ne znam niti opisati. Greš v hotel, se stuširaš, zamenjaš oblačila, a ko že stopiš iz hotela, si ponovno ves premočen. Ah, saj se hitro navadiš.
KAKO?
Letalsko vozovnico sem si kupila kar iz Ljubljane. Ker je bil to moj prvi res dolg polet, sem želela leteti z izjemno družbo Qatar Airways, zato mi ni bila toliko pomembna cena vozovnice. Letela sem iz Ljubljane najprej v Frankfurt, nato v Doho in naprej v Bangkok. Cena vozovnice je bila takrat še mastnih 800 EUR. Preveč, ampak hotela sem potovati iz Ljubljane. Starše je seveda skrbelo, mene niti najmanj.
Potovalnega plana nisem imela, ker so mi svetovali, da ga ne potrebujem. Tako si nisem rezervirala nobenega hotela, niti za prvo noč ne. Na koncu se je to izkazalo kot dobra poteza, saj sem v Bangkok prišla dan pozneje (zamuda leta). V mislih sem imela, da bom takoj odpotovala na sever z nočnim vlakom iz Bangkoka v Chiang Mai, a sem nato celoten plan obrnila na glavo.
Pred odhodom sem se cepila proti hepatitisu A in B. Ne samo zaradi Tajske, ampak na splošno za vse druge destinacije. Določila sem si okviren budget, ki je bil na poti 50 Eur na dan. Kupila sem si potovalni nahrbtnik in veselo na pot.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: