Skip to content

TAJSKA: Dva dni in pol do Bangkoka (1. dan)

Končno je napočil tako pričakovani čas za odhod. V petek zvečer sem imela najprej z Adrio let iz Ljubljane v Frankfurt in nato naprej v Doho ter Bangkok. Po planu bi morala prispeti v Bangkok v soboto popoldan ob 13h po njihovem času. A se je že na začetku močno zalomilo. Adria je zamujala že s prvim letom v Frankfurt, zaradi zasedenosti zračnega prometa v Frankfurtu.
IMG_4816
Na letalu se spoznam z Alešem, ki prav tako potuje v Bangkok. A k sreči ima ob več izkušenj, saj leti večkrat na leto na tej relaciji v Bangkok. Iz Ljubljane poletimo s slabo uro zamude in po pristanku tečemo po letališču ter urejamo vse kontrole. Ura je že deset zvečer, na letališču je že vse zaprto, dela samo en carinik (!) in huda vrsta. Po nemško se ne premaknejo, čeprav smo vsi živčni in hitimo do izhodov. Končno prispeva do najinega izhoda, ki je žal že zaprt. Vidiva še letalo, a so vrata že zaprli. In tako mi je letalo, zaradi blesavih carinikov, odletelo pred očmi.
Tajska
Kaj pa zdaj? Nekam na okence urediti vse potrebno. Držim se Aleša, ki je že imel podobne izkušnje in tudi njemu je fajn, da ima družbo. Naslednji let je še naslednji dan popoldan ob 17. uri. In sicer najprej na Dunaj, potem pa iz Dunaja direktno v Bangkok z Austrian Airlaines. Nič od moje vrhunske karte s Qatarjem. Nazaj bo očitno več sreče.
Iz letališča nas odpeljejo v prijeten hotel in vsi dobimo pakete s hrano. V hotelu nimam kaj početi in tudi iz hotela ne morem, ker imam samo poletna oblačila. Končno dočakam let na Dunaj in skoraj mi še tega zafrknejo. Včeraj mi uslužbenec ni natiskal prave letalske vozovnice. Še sreča, da pravočasno ugotovim in jo uspem pravočasno zamenjati. Že druga slaba dogodivščina.
DSC02111
Potem gre vse kot po maslu. Polet je dolg več kot 11 ur, a nekako preživim. Sedim v sredini in na sredini, kar je najslabša možnost, ker te z vseh strani obkrožajo drugi potniki. Nič zato, samo da pridem v ta Bangkok, čeprav en dan pozneje. Super se počutim, dokler ne pride vsa prtljaga. Moje prtljage ni. Celo Aleševa je prišla. Neeeeee! Nimam več nič svežih oblačil, ker sem že vse porabila, in nimam polnilcev za telefone. Ježešna! Osnovna napaka svežega popotnika. Sicer pa je to tretja stvar, ki je šla narobe in takrat si rečem, če je to to, potem podpišem. Od sedaj naprej bo pa vse super.
DSC02114
Prijavim izgubljeno prtljago in vso proceduro povezano s tem. Ker nimam rezervirane sobe, ne morem povedati kam mi jo naj dostavijo. Pomaga mi Aleš in pove njegov naslov hotela in mi jo bo potem on prinesel. Končno na ulicah Bangkoka, kjer doživim “azijski” šok.
DSC02133
Celotni stroški dneva = 20 EUR
  • za hrano in vodo na letališčih = 20 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: