Skip to content

TAJSKA: Azijski šok v Bangkoku (2. dan)

Še sreča, da si nisem nič planirala, ker bi šlo vse po vodi. Nekako sem imela v mislih, da še isti dan odpotujem z nočnim vlakom na sever v Chiang Mai. Dejansko sem prispela en dan pozneje, precej utrujena (že tri dni na letalih, zadnji let je trajal 11 ur), brez prtljage in še brez nastanitve. Vsi so me prepričevali, da ni potrebno nič vnaprej, da je kapacitet dovolj, samo pridem in se zmenim. Ja, seveda! Sploh, če si prvič v Bangkoku in v Aziji. Zalije te pot od vlage in visokih temperatur, šok od rompompoma na ulicah ter nepopisna gneča. Pravi cirkus.
DSC02150
Z vlakom se odpeljem do mesta in od zadnje postaje s taksijem do turistične ulice Rambutri. Kakšen šok! Azijski cirkus kot na televiziji. Tavam po ulici gor in dol, sprašujem po hotelih in hostlih za prazno sobo. Vse je polno. Vzamem prvo možno sobo, ki je ogabna. Ojojoj, ampak vzamem jo samo toliko, da odložim svoje stvari, se stuširam in grem dalje iskati nekaj bolj normalnega.
DSC02118
Vroče je za znoreti. Na drugi ulici najdem novo sobo, ki je krasna, a tudi ne prav poceni. Prestavim stvari, grem na večerjo in eno pivo, da pridem malo k sebi. Aleš mi sporoči, da so našli mojo prtljago in da jo dobim jutri zvečer. To je najboljša novica, kar sem jih kdaj slišala. Kajti po tuširanju obleči ponovno ista oblačila, ki so čisto premočena od potu, je višek moje dogodiščine. Da o spodnjicah sploh ne govorim. Saj sem si jih pametna zvečer umila na roke, vendar se pač v Bangoku nič ne posuši, zaradi tolikšne vlage. Ah, šele zdaj vidim, kako v življenju nič ne potrebujem. Samo nekaj malega za pod zob.
DSC02120
Celotni stroški dneva = 51 EUR
  • hrana in voda na letališču = 20 EUR
  • polnilni za telefone = 160 THB (3,5 EUR)
  • repelent proti komarjem = 80 THB (1,76 EUR)
  • obe sobi (lepša in slabša) = 1.050 THB (23 EUR)
  • voda = 40 THB (0,88 EUR)
  • taksi iz metro postaje do Rambuttri ulice = 80 THB (1,76 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 45,5 THB

Tajska_1. dan

 

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: