Preskoči na vsebino

TAJSKA: Skoraj peš po Bangkoku (4. dan)

Končno imam za seboj eno prespano noč, zato si hotel podaljšam še za dve noči, potem pa končno odrinem dalje. Zajtrk v hotelu je fantastičen – sveže sadje z jogurtom, toast z marmelado, sveže stisnjen sok in čaj. Tako dobre lubenice in ananasa še nisem jedla. Doma, razen jabolk, ne jem nobenega sadja. Preprosto zato, ker ni okusno. Od danes naprej ga pa sploh ne bom več nikoli jedla. Cel dan si vzamem za samostojno raziskovanje ulic in znamenitosti Bangkoka.
DSC02153
Danes je že precej lažje, tako da grem kar sama naokoli. Zemljevid v roke in akcija. Najprej sem se sprehodila do reke Chao Praya, ki teče skozi Bangkok. Tam vstopim na lokalni rečni avtobus, ki ima več postaj na poti. Odločim se za končno postajo, vmes pa si ogledujem mesto z druge perspektive. Vse tako smrdi, da mi želodec pošteno dviguje. Umazana reka, na cestah umazanija, polno potepuških psov, ulice strašno smrdijo. Ajoj.
DSC02174
DSC02178
DSC02186
DSC02194
Taksi hitro pripelje na cilj in jasno mi je, zakaj je tako priljubljeno prevozno sredstvo za domačine. Ker po ulicah je takšna gneča, da ne prideš v eni uri praktično skoraj nikamor. Po reki pa le nekaj minut za enako razdaljo. Kupim si celodnevno karto za Sky Train (metro) in se peljem do parka Lumpini, ki je v poslovnem predelu Silom. Lep park z umazano stoječo vodo, v okolici pa sami visoki nebotičniki. V parku je tudi fitnes na prostem. Super ideja za to vročino.
DSC02199
DSC02211
DSC02226
Peš nadaljujem do glavnega nakupovalnega središča in priznam, da takšnega centra še nisem videla. Odprta usta! Luksuzne znamke in vse se blešči. Zadržim se le nekaj minut in odpotujem dalje do parka Chatuchak na severu. Klepetam s študentom ekonomije in ne more se načuditi, koliko vem o Bangkoku in koliko znamenitosti sem si že pogledala v enem dopoldnevu. On praktično ne ve nič povedati o svojem mestu. Metro je čisto nov, čist, lep in ljudje zelo kulturni.
DSC02249
DSC02253
Pogledam si večino znamenitosti – templje, parke, poslovni del mesta, golf igrišče in mestno palačo. Čisto na koncu, tik pred večerom malo zaidem v kitajsko četrt, kjer ni nobenega turista. Začnejo me kar malo čudno gledati, zato hitro obrnem in nazaj do turističnega dela mesta. Da ne pristanem v kakšnem loncu. Zvečer si kupim še letalsko karto za Surat Thani, od tam pa na manjši rajski otok Koh Tao.
DSC02261
Celotni stroški dneva = 38 EUR
  • hotel  = 650 THB (14,28 EUR)
  • voda = 37 THB (0,81 EUR)
  • taksi po vodi = 14 THB (0,3 EUR)
  • celodnevna karta za metro (sky train) = 100 THB (2,19 EUR)
  • vstopnina tempelj = 50 THB (1,1 EUR)
  • internet = 120 THB (2,63 EUR)
  • masaža telesa = 250 THB (5,5 EUR)
  • večerja = 220 THB (4,83 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 45,5 THB

Tajska_1. dan

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: