Preskoči na vsebino

SARDINIJA: Načrt potovanja

Če sem iskrena, sva na Sardinijo samo skočila po nekaj vitamina D. Kljub temu, da sva bila tam le dva polna dneva, nama je vseeno uspelo videti nekaj najlepših krajev in plaž. Obiskala sva samo severni del otoka, kjer je najbolj poznana vasica na griču Castelsardo. Nadaljevala sva proti mondenemu Porto Cervo in pred večerom obiskala še lepo mesto Sassari. Ko k temu dodam še odlično kulinariko, bi tam kar ostala. Svoje počitnice si seveda lahko podaljšate še za precej več dni, kar tudi toplo priporočam. Le izberite konec poletja oziroma kar pozno jesen, da se ne boste preveč gnetli na plažah.

c0506-dsc_4046


OSNOVNE INFORMACIJE ZA POT (1. dan)

Za zelo kratke prvonovemberske počitnice sva se odločila izključno zaradi smešno poceni letalske karte iz italijanskega Trevisa v Alghero na Sardiniji. Ko sem zagledala ceno 50 EUR na osebo, sem jih nemudoma kupila. Ker nisva imela na voljo več dopusta, sva se vrnila že čez dva dni nazaj. Takoj ob prihodu sva si najela avtomobil, s katerim sva cel naslednji dan raziskovala sever Sardinije. Zadnji dan sva dopoldan obiskala še prekrasne Neptunove jame, se sprehodila po obzidju Alghera in se počasi vrnila na letališče. Kratke, a sladke počitnice, predvsem če upoštevamo vreme pri nas. Na Sardiniji je bilo še vedno več kot 20 st. C in morje še več kot primerne temperature za kopanje. Spala sva v kmečkem turizmu, kjer so naju razvajali z domačimi dobrotami.

3873a-wp_20141031_11_45_20_pro


BELE PEŠČENE PLAŽE (2. dan)

Dan sva začela zelo zgodaj s fantastičnim domačim zajtrkom v najinem kmečkem turizmu. Želela sva izkoristiti dan in se podala na sever do pristaniškega mesta Porto Torres. Pot sva nadaljevala do čudovitega mesteca Castelsardo in naprej do mesta Palau. Brez postanka v mondenem Porto Cervu seveda ne gre. Pred temo še postanek za kavo in čaj v mestu Sassari.

c09c7-dsc_3873

2a8de-dsc_3931


ALGHERO IN NEPTUNOVE JAME (3. dan)

Čeprav sva se najprej zelo otepala ogleda kraških jam Grotte di Nettuno, sva se na koncu le odločila za ogled. Seveda, kot je že v navadi, je bil ogled na koncu vrhunec potepanja po Sardiniji. Za nekaj ur sva nato obiskala še mesto Alghero in se predajala sončnim žarkom na terasi lokala.

d4bd3-dsc_4138

6948d-dsc_4242


Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: