Preskoči na vsebino

ZDA – UTAH IN WYOMING: Nacionalni park Canyonlands in Thayne (10. dan)

Na najini celotni poti po zahodnih nacionalnih parkih ZDA sva imela v planu tri cele dneve vožnje. Žal je nacionalni park Yellowstone zelo oddaljen od zahoda, tako da ni druge izbire. Še najbližje je mesto Salt Lake City, a tudi od tam je nekaj ur vožnje. Na sporedu je bil prvi dan celodnevne vožnje, zato sva krenila zgodaj na pot. Za vožnjo vedno raje izbereva jutro kot pa popoldan in večer. Iz Moaba sva najprej zavila še v nacionalni park Canyonlands. Precej kilometrov s poti sva morala narediti do razgledne točke na koncu parka, a se je izplačalo. Zavito cesto sva imela le zase in tudi zajtrk nad kanjonom je bil veličasten. Sprehodila sva se še do znamenitega naravnega loka Mesa Arch, nato pa naju je čakalo kar 827 km vožnje do mesta Thayne. Vmes sva se samo ustavila na kosilu, sicer pa do večera vozila brez ogledov.


CANYONLANDS NP – GRAND VIEW

Na pot sva krenila takoj po sončnem vzhodu in se odpravila najprej v nacionalni park Canyonlands. Precej kilometrov in zavita cesta naju je popeljala povsem do konca parka na razgledno točko nad kanjonom. Bila sva prva obiskovalca v prečudoviti naravi. Razgledna ploščad se nahaja nad kanjonom, ki je večplasten. Privoščila sva si zajtrk v miru in tišini. Ogromen kanjon sta ustvarili dve rekiColorado River in Green River. Nacionalni park je priljubljeno rekreacijsko središče, saj nudi mnoge pohodniške poti. Park je priljubljen tudi med gorskimi kolesarji ter seveda za vožnjo s štirikolesniki. Ustavila sva se še na dveh razglednih točkah, ko sva se vračala že nazaj po cesti proti vhodu in se naužila res lepih razgledov.


CANYONLANDS NP – MESA ARCH

Čez nekaj kilometrov vožnje, sva se ustavila in naredila še kratko pohodniško pot do slovitega naravnega loka Mesa Arch. Dobrih 10 minut hoje po lepi poti vas pripelje do čudovitega loka iz peščenjaka, ki je velikokrat tudi fotografija ozadja na računalniku. Jutranje sonce ga je lepo osvetilo s spodnje strani, skozenj pa je čudoviti pogled na kanjon in ostale peščene tvorbe.


DOLGA VOŽNJA DO MESTA THAYNE

Po ogledu sva se samo še odpeljala na dolgo pot proti severu. Čakalo naju je vsaj 7 ur vožnje in premnogi kilometri. Ustavljala sva se samo na bencinskih črpalkah, sicer pa vozila brez postanka. Pokrajina je bila zelo pusta, a hkrati zanimiva. Blizu Salt Lake Citya sva se ustavila v nakupovalnem središču, kjer sva zavila v italijansko restavracijo Olive Garden in si privoščila res dobro kosilo. Mesna lazanja ter njoki s sirom in rakci so bili res kot naročeni in pravo darilo na dolgi poti. V Thayne sva prespala samo zato, ker nama v istem dnevu dlje ni uspelo prevoziti. Spala sva v čisto simpatičnem motelu ob cesti in zjutraj takoj nadaljevala pot.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 151 EUR

  • kava in čaj = 5 USD (4,19 EUR)
  • bencin = 34 USD (29,45 EUR)
  • kosilo Olive Garden (lazanja, njoki) = 42,38 USD (37 EUR)
  • kava in čaj = 3,80 USD (3,25 EUR)
  • spanje Snider’s Rustic Inn (N) = 89,25 USD (77,18 EUR)

Prevoženi km = 827 km

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,16 USD

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: