Preskoči na vsebino

MALDIVI: Kopanje in sončenje na plaži resorta Embudu Village (12. dan)

Zadnji dan sva imela hitri čoln z otoka Thoddoo na letališče v Male že ob 7. uri zjutraj. Druge izbire žal ni. Ker sva imela let šele ob 23. uri zvečer, sva imela željo po preživljanju prostega časa še na enem izmed sosednjih otokov. Z letališča Male je sicer nekaj možnosti za enodnevni obisk resorta, a midva sva se že prej po priporočilu prijateljice odločila za resort Embudu Village 3*. Otok je oddaljen z letališča le 15 minut vožnje s hitrim čolnom, tam imaš za dokaj ugodno doplačilo na voljo vse njihove plažne ugodnosti in vključeno je res izjemno dobro samopostrežno kosilo ter seveda prevoz tja in nazaj. Plaža je bila zelo lepa, čudovito turkizno in čisto morje ter kosilo izjemno okusno. Otok ima tudi svoj koralni greben, tako da lahko tudi snorkljate z obale. Midva sva si privoščila cel dan kopanja in uživanja pred odhodom domov.


S HITRIM ČOLNOM Z OTOKA THODDOO DO LETALIŠČA MALE

Zjutraj smo že ob 7h odrinili z otoka s hitrim čolnom. K sreči nisva imela časa za zajtrk, pa tudi iskreno sva se mu odpovedala, ker sva vedela kaj naju čaka. Razburkano morje, visoki valovi in dobro uro dvignjenega želodca. Veliko potnikov je imelo resne težave in veliko bruhanja sva doživela s strani ostalih. Midva sva res preživela brez posledic, a z zajtrkom v želodcu zagotovo ne bi. Čeprav vozi v glavno mesto, naju je hitri čoln naju dostavil do letališča, za kar sva bila res hvaležna. Ni nama bilo treba na trajekt do letališča. Tam sva plačala za hrambo velikih kosov prtljage in se odpravila do okenca resorta Embudu Village. Že prej sem jim po elektronski pošti najavila prihod in so mi potrdili dnevni obisk. To storite vnaprej, ker imajo omejeno število dnevnih obiskovalcev. Le 15 minut sva morala počakati in naju je hitri čoln odpeljal do 15  minut oddaljenega otoka v resort Embudu Village.


RESORT EMBUDU VILLAGE 3*

Simpatičen otok, majhen in prav prijeten. Na otoku sami nemški agencijski turisti, ki pridejo za en teden poleževati in predvsem jesti. V ceno dnevnega obiska imate vključene ležalnike na plaži, kopalne brisače, odlično samopotrežno kosilo in prevoz s hitrim čolnom. Midva sva se nastanila v senci in zadnji dan res uživala v kopanju. V morju sva bila ves čas praktično sama, ker so vsi več ali manj spali v svojih bungalovih oziroma čakali na naslednji obrok. Sploh pred in po kosilu do 17. ure ni bilo nikjer nikogar, ko sva midva že odrinila s čolnom nazaj proti letališču. Res ne razumem, zakaj ljudje izberejo Maldive za svoje počitnice. Seveda je nama bilo prav, ker sva imela plažo le zase. Sicer pa super izbor za ceno, ki jo je potrebno plačati. Sploh v primerjavi z dragim resortom Adaaran 5*, kjer sva preživela prvi dan na Maldivih. Priporočam!


NAZAJ NA LETALIŠČE IN POLET PROTI ISTANBULU

Ob 17h naju je hitri čoln odpeljal nazaj na letališče, tam sva prevzela nazaj najino prtljago, nato pa si privoščila pico in počakala do 23h, da smo poleteli proti Istanbulu. Maldivi so naju res pozitivno presenetili in zagotovo prideva kmalu nazaj na počitnice.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 217 EUR

  • provizija za plačilo s kreditno kartico v Coco Villi = 12 USD (11 EUR)
  • hitri čoln Thoddoo – Male = 70 USD (63 EUR)
  • hranjenje prtljage na letališču (2 kos) = 6 USD (5 EUR)
  • dnevni obisk resorta Embudu Village 3* = 130 USD (116 EUR)
  • kava in čaj na letališču, velika pica 4 siri = 25 USD (22 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,12 USD; 1 EUR = 17,50 MVR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: