Preskoči na vsebino

MALDIVI: Ena najlepših plaž tega planeta – otok Thoddoo (11. dan)

Za zadnji prispevek o otoku Thoddoo sem prihranila najlepšeplažo in morje, saj je to bistvo obiska. Na otoku sva preživela cele tri dni, zato sva imela dovolj časa za preživljanje na plaži in predvsem kopanje v morju. Po dolgih letih potovanj sva si privoščila počitnice in le-te so bile res prave sanjske počitnice. Uživala sva vsak trenutek na otoku in zagotovo se bova sem še vrnila. Thoddoo ima eno najlepših plaž na svetu. 


VEČJA BIKINI PLAŽA NA OTOKU

Malce po osmi uri zjutraj sva se vsak dan odpravila že na večjo bikini plažo (zahodno). Ta plaža na otoku je sicer zjutraj še v senci, a zato toliko bolj prijetna, saj ni vročega sonca. V senci pod krošnjami velikih palm so uredili počivalnike in viseče mreže, ki so seveda vse brezplačne. Ob najinem obisku nas je bilo vse skupaj na tej plaži mogoče 15, tako da je bilo prostora več kot dovolj. Precej zasebno je urejeno vse skupaj, saj je plaža razpotegnjena in ozka. Plaža ima ob oseki le dobra dva metra širine, ob plimi pa se praktično po plaži ne da sprehajati, saj se voda dvigne za en meter. Je pa do morja zelo veliko vhodov, tako da imaš lep kos morja potem le zase. Ostali obiskovalci niso bili najbolj navdušeni nad kopanjem (ne vem zakaj sicer res pridejo sploh na Maldive), saj sva bila večino časa v morju popolnoma sama. Ostalim je očitno dovolj ena slika in gremo  hitro v sobo do interneta, jo takoj naložiti na splet in cel dan spremljati lajke. Ojoj! Midva pa sva uživala na plaži in predvsem ves čas v morju od 8h – 12h, nato pa od 15h – 18h. Vmes pa sva jo mahnila na kosilo in počitek. Sonce ni bilo prehudo in nisva dobila čisto nobenih opeklin (zelo zanimivo!), čeprav sva bila v morju na dan skupaj tudi po 7 ur. Uživancija, uživancija in uživancija!


MANJŠA BIKINI PLAŽA NA OTOKU

Nama je bila velika bikini plaža tako zelo všeč, da se nisva hotela premakniti. Tako sva šele zadnji dan zvečer šla pogledati majhno bikini plažo, ki je na severni strani otoka. Zelo lepa, urejena, še bolj mirna plaža, a zagotovo večja zmaga. Ni nama bilo žal niti sekunde, da sva ves čas preživela na veliki bikini plaži.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 97 EUR

  • kosilo (club sendviča, kava, Red Bull) = 250 MVR (14 EUR)
  • trgovina (voda 5l, krekerji 2x, čoko keksi 2x) = 60 MVR (3 EUR)
  • najem koles za cel dan = 10 USD (9 EUR)
  • sveži kokos 2x = 6 USD (5 EUR)
  • spanje Coco Villa (NZ) = 73 USD (65 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,12 USD; 1 EUR = 17,50 MVR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: