Preskoči na vsebino

MALDIVI 2021: Opoldanski premik na krasni Ukulhas (9. dan)

Otok Ukulhas je bil v najinem planu od začetka planiranja tega potovanja. Obiskati sva ga želela že leta 2019, a sva takrat potem izbrala druge otoke. Ukulhas je v resnici top izbira za počitnice na Maldivih. Če bi vam svetovala, na katere otoke prvič na Maldive, sta to zagotovo Ukulhas in Thoddoo. Sta si blizu, hitri čolni so poceni in oddaljenost obeh otokov od letališča Male je samo slabi 2 uri. Hkrati pa sta oba dovolj velika in imata dovolj infrastrukture, da boste več kot zadovoljni. Naju je Ukulhas prepričal s čudovito in dolgo peščeno plažo, dovolj veliko izbiro hrane in malo manj z že precej bolj razvitim turizmom. Še vedno pa so to čisto pravi Maldivi s turkiznim in prečudovitim morjem.


PREMIK Z NIKA ISLAND RESORTA NA OTOK UKULHAS

Kot sem že zapisala je Nika Island Resort & Spa na poti redne linije hitrih čolnov med otokoma Mathiveri in Ukulhas, zato imate poceni in krasno povezavo do otoka Ukulhas. Dopoldne sva preživela še v Niki na plaži, nato pa naju je ob 13h pobral hitri čoln, ki naju je odpeljal na otok Ukulhas. Do Ukulhasa je z Nike le dobrih deset minut vožnje, tako da sva bila res hitro na najini zadnji destinaciji. In tudi poceni prevoz je. Nastanila sva se v najinem apartmaju, ki ima zagotovo najboljšo pozicijo na otoku. Prva vrsta ob najlepšem delu plaže, lastne brezplačne ležalnike in dovolj naravne sence pod palmami. Apartma je bil povsem nov, velik in zelo lep. V ceno sva imela vključen tudi odličen zajtrk, tako da se res nimava kaj za pritoževati in ga res lahko priporočim.


OTOK UKULHAS

Otok ni tako majhen kot sva jih bila vajena, a vseeno na njem ni avtomobilov. Večinoma se domačini vozijo z motorji, turisti pa pešačimo, saj je vsega skupaj nekaj sto metrov. Na otoku je tudi prekrasna peščena bikini plaža, zato privabi množice turistov. Otok ima že kar nekaj nastanitev, ki so v večini manjše, a najdemo tudi že večje hotele, ki so začeli kvariti izgled otoka. Na Maldivih domačini res ne skrbijo lepo za naravo, zato je na otoku videti tudi precej smeti, ki jih boste videli seveda po ulicah in na njihovih dvoriščih. Ukulhas res ni najbolj pospravljen otok in domačini bi se res lahko malo bolj potrudili pri ohranjanju čistoče. Na otoku je že nekaj več restavracij in tudi trgovin z osnovno ponudbo.


PREKRASNA PLAŽA

Ko sva se namestila, sva seveda sredi dneva najprej odšla na kosilo, potem pa na plažo. Res čudovita, dolga peščena plaža. Rajsko in sanjsko. Primerna je tudi za sprehode, kar je meni res zelo ljubo.


Celotni stroški dneva = 166 EUR

  • na Niki kapučino in sveži kokos = 152 MVR (8,7 EUR)
  • hitri čoln z Nika Resortna na Ukulhas = 20 USD (16,9 EUR)
  • kosilo nudli s škampi, nasi goreng, voda = 370 MVR (21,3 EUR)
  • mango juice in sveži kokos = 125 MVR (7,2 EUR)
  • trgovina = 49 MVR (2,8 EUR)
  • mango juice, 2 vaflja z Nutello = 370 MVR (21,3 EUR)
  • spanje Trip Villa (NZ) = 103 USD (87,3 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,18 USD in 1 EUR = 17,40 MVR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: