Preskoči na vsebino

SEJŠELI 2021: Prenočišča na poti

Na potovanju po Sejšelih sva seveda prenočila na vseh treh največjih otokih – najprej Praslin, nato La Digue in na koncu največji Mahe. S prenočišči sem imela kar precej izzivov, ker nisem vedela, kje je seveda najboljša lokacija. Ker sva na Sejšele že mislila potovati maja 2020, pa sva potem prestavljala potovanje do junija 2021, sva vmes tudi nekajkrat menjala lokacije spanja. In na koncu sem bila zelo hvaležna, ker sva res imela dobre nastanitve na poti. Nastanitve na Sejšelih so kar cenovno zasoljene, a še vedno sprejemljive. Seveda pa se vedno najde tudi veliko ceneje oz. veliko dražje nastanitve. Za vseh 14 nočitev (ena z zajtrkom) sva plačala skupaj 1.570 EUR oz. 112 EUR/dan. Zaključek – krasna izbira na vseh otokih!


OTOK PRASLIN – L’Hirondelle (N)

Na otoku Praslin sem dolgo iskala pravo nastanitev. Cene zelo nihajo, seveda pa z boljšo lokacijo naraščajo. Midva sva imela najprej nastanitev v pristaniškem delu in še sreča, da sem jo prestavila v zagotovo najlepši del otoka ob plažo Anse Volbert (anse pomeni zaliv). Nastanitev L’Hirondelle ni bila poceni, ampak bila je pa najboljša in vredna denarja. Čudovita hiša na plaži, 52 m2 apartma z velikim balkonom in pogledom na prekrasno rajsko plažo. Kuhinja popolnoma opremljena, kopalnica čisto nova in pred hišo celo ustavlja avtobus, če bi se odločili za premikanje z rednim avtobusom. Za doplačilo vam v sobo pride zjutraj gospodinja pripraviti tudi odličen zajtrk. Vsak dan so nama menjali brisače in posteljnino ter pospravili sobo. Res sva bila prezadovoljna in priporočam nastanitev brez težav tudi najzahtevnejšim gostom. Lokacija je tudi vrhunska za družine z zelo majhnimi otroci, ker je zaliv prečudovit. Brez morske trave, mirno turkizno morje, široka plaža (razen ob polni plimi), bela zelo drobno mleta mivka. Res rajsko in zagotovo daleč najboljša lokacija na celem otoku! Za velik apartma za 2 osebi sva plačala 149 EUR/noč. Nudijo tudi zajtrk za doplačilo 15 USD/osebo.


OTOK LA DIGUE – Chloe’s Cottage (NZ)

Na majhnem otoku La Digue je ogromno nastanitev. Midva sva izbrala nastanitev praktično najbližje plaži Anse Source d’Argent, ker sva vedela, da bova tam preživela največ časa med 7-dnevnim bivanjem. In prav sva se odločila. Zelo lepa nastanitev je blizu plaže Anse Severe, ampak ste potem kar precej oddaljeni od restavracij. Sicer je s kolesom vse blizu, a skozi cel dan se zelo hitro nabere preko 20 prekolesarjenih kilometrov. Družinska nastanitev Chloe’s Cottage je za naju bila rajska. Ima samo 2 apartmaja, ampak midva nisva imela družbe. Prijazna lastnica, zelo lepa soba, popolno urejena kuhinja, odlična kopalnica in tuš ter vrhunski zajtrk. Na nočitev z zajtrkom sva plačala 88 EUR, kar je tudi izjemno ugodno.


OTOK MAHE – Surfers Cove Apartments (N)

Na otoku Mahe sem si želela spati v zalivu Beau Vallon, ker ima res lepo in dolgo plažo za dolg jutranji in večerni sprehod. Tudi morje je lepo, miren zaliv in krasno za kopanje. Apartmaji Surfers Cove Apartments so pravi luksuz. Ogromen apartma, noro lepo opremljem, balkon s pogledom na zaliv, kuhinja popolnoma opremljena, ogromna kopalnica. Res prečudovito. Za nočitev sva plačala 105 EUR. Sama lokacija na otoku je precej odvisna od tega, kaj želite početi na otoku. Midva bi sedaj zagotovo iskala nastanitev, ki bi bila bližje Petit Anse, kjer sva se cele dneve kopala. Tako sva imela precej vožnje vsak dan, ampak sva pa tudi na ta način raziskovala otok, tako da je bilo vse super. Če pa želite lepo plažo pred nosom, pa je to zagotovo zaliv Beau Vallon dobra izbira.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: