Preskoči na vsebino

KENIJA 2024: Iz Nairobija na plažo Diani (8. dan)

Dobro sva se naspala v hotelu sredi Nairobija in se po res odličnem ter bogatem zajtrku odpravila s taksijem do letališča. Bila je sobota zjutraj, tako da ni bilo preveč prometa in smo se lepo pripeljali do letališča. Kmalu sva se vkrcala na let za Mombaso, ki je trajal le eno uro. Imeli smo precej zamude, a na letališču naju je čakal prijazen taksist, ki naju je odpeljal do najinega hotela na plaži Diani. Skozi Mombaso je promet res kaotičen, pregost in potrebno je prečkati reko s trajektom. Vroče in soparno je bilo kot v peklu. Okrog dveh sva bila nastanjena v hotelski sobi v Diani Reef Resort & Spa. Tam sva preživela naslednjih 7 dni. Uredila sva še potapljanje za mene za naslednje dni in predvsem uživala v brezdelju.


HOTEL DIANI REEF RESORT & SPA

Hotel je eden mnogih na plaži Diani, ki se razprostira več 10 kilometrov ob obali južno od Mombase. Gre za eno najlepših plaž v Keniji in temu delu Afrike. Midva sva imela željo, da jo enkrat obiščeva in tokrat se je poklopilo. Hoteli so vsi po vrsti dotrajani in precej predragi za najin okus. Diani Reef Resort so zgradili v osemdesetih letih, polovica je že propadla, druga polovica pa je res dotrajana. Sol in morska voda naredita svoje v vseh teh letih. Menda je nekaj sob tudi prenovljenih, a midva na to res ne dava veliko. Kljub vsemu pa je bila najina kopalnica res stara, prastara. Hotel ima zelo lepo lokacijo, najlepše palme in dovolj sence. Kuhajo odlično. Hrana je bila seveda samopotrežna in res odličnega okusa. Midva sva imela polpenzion, kar nama sicer sploh ne odgovarja, a druge ponudbe nisva dobila. Seveda sva hodila vsak dan tudi na kosila v hotelsko restavracijo in hrana je bila dobra. Vsi hoteli imajo v kopalnici malenkost slano vodo, na kar se je treba kar malce navaditi. Ostali hoteli ob plaži Diani so grozljivo dragi. Sploh ne glejte teh cen, ker to res ni vredno za moj okus. Na Maldivih si za ta denar pol leta. Neverjetno kako visoko se cenijo in celo imajo goste. Cenejše so namestitve, ki so čez cesto, a potem imate velik problem priti na plažo, ker so si jo polastitli vsi resorti, kjer pa je treba plačati za dnevno bivanje. Le nekaj skritih poti je, do katerih pa je treba s taksijem ali tuk tukom, ki je tudi poceni. Osebje je bilo prijazno, seveda pa gre vse po “afriško” počasi – po afriško polepole.


POTAPLJANJE – DIVING THE CRAB

Seveda sem se morala tudi malo potapljati, da osvežim svoje znanje in izkušnje. Zelo malo je potapljaških agencij oziroma edina je Diving The Crab. Že prvi dan sem si uredila potapljanje z njimi in sicer za vse naslednje dni. Potapljanje je bilo na zelo profesionalni ravni z njihove strani, a žal ne toliko s strani potapljačev. Kar precej težav so imeli nekateri z znanjem in izkušnjami. Morje je bilo kar precej divje skoraj vse dni, potopi pa prekrasni. Predvsem makro svet, žal pa brez velikih morskih živali. Februarja je sezona za whalesharke, ampak ga žal nismo srečali. Na koncu sem naredila 4 dni zapored po 2 potopa, potem pa sem počasi praktično videla že ves podvodni svet. Kamere nisem imela pod vodo, ker še vedno pod vodo želim samo uživati trenutek in sedanjost. Malo je bilo nerodno, ker sem imela hotel res precej stran. Sicer so me brezplačno vozili sem ter tja, ampak je bilo pa precej zamudno, ker so vozili praktično skoraj vse potapljače do hotelov in nazaj.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 444 EUR

  • taksi na letališče Nairobi = 20 EUR
  • voda 2 litra na letališču = 3,7 EUR
  • povratna letalska vozovnica Kenya Airways (Nairobi – Mombasa) = 228 EUR
  • taksi letališče Mombasa – hotel Diani Beach = 43,50 EUR
  • kosilo (pica margerita, pivo, mango juice) = 11,50 EUR
  • taksi do potapljanja Diving The Crab in nazaj = 23,60 EUR
  • Diani Reef Resort & SPA (PP) = 114,30 EUR

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.