Skip to content

KOSTARIKA: Kopanje na rajski karibski plaži (5. dan)

Končno prvi dan namenjen poležavanju na plaži v senci in kopanju. Po zajtrku se s kolesi odpraviva približno 9 kilometrov stran od Puerta Vieja. Iščeva osamljeno plažo, kjer bi lahko počivala in se kopala. Čisto po naključju najdeva ogromno plažo tik pred mestom Manzanillo, do katere vodi pot skozi gozd dreves s “čudnimi, velikimi koreninami”.
d855d-dsc_7461

Pot skozi gozd s čudnimi drevesi vodi do čudovite plaže.

Ta drevesa so prav posebna, saj začnejo rasti kot zajedalec na deblu ali veji čisto običajnega drevesa. Nato požene svoje korenine po deblu navzdol, objame napadeno drevo in začne debeliti svoje korenine. Sčasoma svojega gostitelja zaduši s svojimi velikimi koreninami, da le-ta umre in strohni. V notranjosti je zato to drevo votlo. Rastejo presenetljivo hitro in so res občudovanja vredna s svojimi fascinantnimi koreninami.

9d854-dsc_7441

Razigrani deskarji so si privoščili užitek na visokih valovih.

 

Na plaži Grande pa presenečenje – sami deskarji, domačini, saj je to očitno klasičen “surf spot” za odlične deskarje. Valovi so zelo visoki in morje neprimerno za kopanje. Dopoldne preživiva ob spremljanju ducata razgranih deskarjev. Deskanje je na Kostariki zelo priljubljeno, saj je nešteto plaž primernih za deskanje. Nekaj jih je tudi primernih za učenje deskanja, saj so valovi nizki. Ta vsekakor ni med njimi, čeprav sem prej brala, da so karibske plaže zelo mirne in primerne za kopanje. Kdo bi vedel…

da467-dsc_7405

Na Kostariki najdemo nešteno samotnih rajskih plaž.

Popoldne se prestaviva nekaj kilometrov stran na plažo Punta Uva, kjer je morje mirno in primerno za kopanje za vsakega. Zaliv Punta Uva je v zavetju rta, zato je vedno primeren za kopanje. Tukaj je nekoliko več dogajanja, ampak še vedno zelo malo. Plaže so res ogromne, tako da se za vsakega lahko najde košček samote.
99719-dsc_7468

Punta Uva je krasen zalivček z mirnim morjem za ljubitelje namakanja.

Če domačini ne deskajo, pa lovijo ribe. Po ulicah se sprehajajo z ulovi in največkrat potem že kar na ulici tudi prodajo svoj dnevni ulov. Njami…
39ab0-dsc_7371

Ena velika riba za večerjo… njami!

No, danes so se tudi razblinili najini načrti o potovanju po Kostariki z lokalmimi avtobusi, ampak o tem pa več jutri, ko je čas za premik do vulkana Arenal v mesto La Fortuna.
Skupaj dnevni stroški = 108 €
  • hotel Blue Conga = 67 €
  • najem koles = 10 $ (7,7 €)
  • sendvič, kava = 5.500 ¢ (7,86 €)
  • voda = 2.200 ¢ (3,14 €)
  • večerja, tortice = 12.670 ¢ (18,1 €)
  • caipirinha, pivo = 2.500 ¢ (3,6 €)

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: