Preskoči na vsebino

ISLANDIJA: Namakanje v modri laguni (1. dan)

Nekaj zapletov pri odhodu je skoraj pokvarilo vse načrte. Kljub vsemu se je izšlo in iz Münchna smo odleteli čisto po urniku, tako da sva popoldan prispela v oblačen in vetroven Keflavik, kjer sva prevzela avtomobil in se odpravila na namakanje v Modro laguno.

DSC_5995

Geotermalna voda polna silike je nadnaravno svetlo modre barve.

Za razliko od vseh prejšnjih potovanj, sva tokrat za prevoz do Münchna izbrala IC bus Arriva. Zelo navdušeno sva čakala ob polnoči avtobus v Ljubljani na avtobusni postaji, a avtobusa ni bilo od nikjer. Zamujal je 10 min, nato 30, nato 45 minut. Malce me je začelo že skrbeti in začela sem vrteti telefonske številke. Na mojo žalost se nihče ni oglasil. Še več, telefonska številka na rezervacijskem voucherju sploh ni bila prava. Tako sva sredi noči že skoraj obupala in se podala z avtomobilom v München. Po dobri uri je avtobus le pripeljal. Brez opravičila – na meji so imeli težave. Karkorkoli konec dober, vse dobro. Vožnja je bila res v redu, nismo se ustavljali in na avtobusno postajo v Münchnu celo prispeli le z manjšo zamudo.

IMG_3032

Z avtobusnim prevoznikom IC Arriva sva imela nekaj težav.

Peš se odpraviva do železniške postaje, kjer kupiva karti za vlak S-Bahn (lahko izberete progi S1 ali S8) in se odpeljeva do letališča. Po urniku odletimo z Icelandair na sever proti Islandiji.

IMG_3033

Letališče v Münchnu je novo in zelo urejeno.

IMG_3035

Na Islandijo smo poleteli po urniku z odličnim prevoznikom Icelandair.

Na mednarodnem letališču v Keflaviku pristanemo točno in v nekaj minutah urediva tudi najem avtomobila. Dobiva skoraj novi VW Polo, v katerega zaradi močnega vetra komaj zlezeva. Ajojoj, sunki vetra do 80 km/h. Islandija je po našem času dve uri zadaj, zato nama ostane še nekaj časa za potep. Že doma se odločiva, da se bova ustavila na kopanju v Modri laguni, saj je na poti do Reykjavika, kjer sva prvi dan tudi prenočila.

DSC_5997

Avto sva si izposodila za celotno potovanje in ga prevzela kar na letališču ob prihodu.

Geotermalne toplice Blue Lagoon so resnično nekaj posebnega. Že ko se pelješ po cesti do kopališča je vse tako nenavadno. Prvi stik s to čudežno vulkansko deželo je bil res popoln. Temno nebo, črna zemlja in ostanki lave, črna cesta, svetlo modra barva geotermalne vode in belina snega. Prečudovito!

DSC_5993

Že takoj po prihodu sva se odpravila namakati v posebne terme.

Pihalo je noro in zaradi vetra je bila temperatura zraka res mrzla. Verjetno bi bil lepši izraz ostra. Veter je kar rezal po obrazu, a kljub temu sva zares uživala. Vstopnici za terme sva kupila že od doma po spletu, saj imajo določeno maksimalno število obiskovalcev. Modra laguna je oaza za relaksacijo, a le če ne bi bilo toliko obiskovalcev.

DSC_6031

Geotermalna voda v modri laguni ima moč sproščanja.

DSC_6023

Privoščite si lahko masažo, savnanje, večerjo ali samo namakanje.

Geotermalno vodo, ki privre na površje, najprej uporabijo za toplotno elektrarno, nato pa odpadno vodo, ki je polna silike, uporabijo za termalno namakanje. Naravno kopališče je narejeno na kamnitih ostankih lave. V kopališču si lahko privoščite tudi masaže, savnanje, večerjo in podobna razvajanja. V najini vstopnici je bila všteta tudi maska iz blata in silike, ki jo pustiš na obrazu delovati pol ure.

DSC_6052

Naravno kopališče je urejeno na podlagi ostankov lave.

DSC_6046

Kljub vetru in mrzlemu zraku je namakanje udobno, saj voda ogreva tudi zrak nad glavo.

Po slabih dveh urah sva kopališče zapustila in se odpravila proti Reykjaviku v Guesthouse Helga, kjer sva prenočila prvo noč na Islandiji.

DSC_6812

Guesthouse Helga v Reykjaviku

Celotni stroški dneva = 207 EUR

  • WC na železniški postaji München (4x)= 4 EUR
  • rogljiček, kava, čaj = 7,45 EUR
  • dve karti za S-Bahn od železniške postaje do letališča v Münchnu = 21,60 EUR
  • voda na letališču (2 litra) = 8,40 EUR
  • vstopnina Blue Lagoon = 100 EUR
  • hrana v trgovini = 15,5 EUR
  • spanje v Guesthouse Helga Reykjavik (nočitev, skupna kopalnica) = 50 EUR

Skupaj prevoženi kilometri = 76 km

Islandija - 1. dan

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: