Preskoči na vsebino

QLINARIKA: Kam na kosilo v Tednu restavracij?

Nekaj dni nas loči od ponovnega lova za praznimi mizami v najboljših slovenskih restavracijah. Jesenski del Tedna restavracij se bo odvijal že tretje leto zapored in bo potekal v sredini meseca oktobra. Kot velika gurmana sva se udeležila vseh dosedanjih jesenskih in spomladanskih pojedin. Tako sva jih poizkusila do sedaj kar nekaj. Moram priznati, da so nekateri nadpovprečno navdušili, redki tudi razočarali. Mogoče sem krivična, a imam občutek, da vsako leto kakovost menujev malenkost pade. Pričakovala bi seveda obratno.

22cda-wp_20131013_008

Hiša Raduha, Luče

Najine kulinarične izkušnje v sklopu Tedna restavracij sem razvrstila glede na osebno izkušnjo s kuharijo.

NADPOVPREČNA KUHARIJA

POVPREČNA KUHARIJA

PODPOVPREČNA KUHARIJA

WP_20150328_12_03_05_Pro

Galerija okusov, Petrovče

Priznam, da v obilici krožnikov, ki jih vidiva in pojeva, se morajo kuharji že precej potruditi, da zadovoljijo najine brbončice. Pomembno pri tem je izvirnost in povezava različnih okusov, ki te popeljejo v svet kulinaričnega užitka.

Za letošnjo jesensko pojedino moram počakati na menuje. Lahko se zgodi, da bova tokrat izpustila Teden restavracij in raje brbončice razvajala ob kakšnem originalnem degustacijskem meniju. Imam občutek, da se zadnje čase to veliko bolj izplača. Redkeje, a takrat samo najboljše!

ab2b3-wp_20140322_007

Pavus, Grad Tabor, Laško

2 Comments »

    • Se strinjam, Tina. Midva sva tam bila že vsaj 10x na različnih kosilih in vedno je bilo zelo okusno. Res pa je, da nikoli med Tednom restavracij. Hvala za namig. 🙂

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: