Skip to content

MADEIRA IN LIZBONA: Vsi stroški potovanja

Naši hladnejši meseci so kot nalašč za pogretje premraženih kosti na otoku Madeira, ki ga najdemo daleč v Atlantskem oceanu. Prijetna klima skozi vse leto je njena največja prednost, saj ni lepšega kot raziskovati otok pri prijetnih dvajsetih stopinjah. Madeira slovi po lepih botaničnih vrtovih, odlični hrani, zanimivih muzejih in ogledih, nešteto slapovih, visokih klifih in zavitih cestah z osupljivimi razglednimi točkami. Če k temu dodate še obisk portugalske prestolnice, so počitnice zadetek v polno. Lizbona vas bo navdušila z zgodovino, prijetno klimo, odlično kulinariko in zanimivo arhitekturo.

DSC_4563

Najine 11-dnevne počitnice na Madeiri in v Lizboni sva preživela julija 2013. Prvih 6 dni na Madeiri in nato še cele 4 dni v Lizboni. Zadnji dan sva se  iz Lizbone podala na izlet v romantično Sintro in si ogledala še okolico Lizbone.

Celotni stroški potovanja za 2 odrasli osebi za 11 dni so znašali 2.444 EUR oziroma 1.222 EUR na osebo, od tega:

  • povratna letalska karta Zagreb – Lizbona – Funchal (Madeira) – Lizbona (postanek) – Zagreb (TAP Portugal) = 810 EUR (405 EUR/osebo)
  • stroški na poti so znašali 1.634 EUR, od tega:

Priznam, da so bile počitnice na Madeiri pravi zadetek v polno in zagotovo se bova tja še vrnila. Naslednjič bova prehodila nekaj od neštetih levad. To so ozke stezice v naravi, ki so služile delavcem pri izgradnji kanalov za vodo (odvodnjavanje). Potovanje ni bilo poceni, ker tudi nisva prav veliko gledala na stroške. Res sva si privoščila nočitve v lepih hotelih in si vsak dan privoščila vrhunsko kosilo. Potovanje je tako lahko precej cenejše.

Celoten načrt potovanja po dnevih

Ideja za silvestrovo: Če vas mika krajši oddih za novo leto in nimate ideje, potem vam lahko namignem, da imajo v Funchalu na Madeiri vsako leto najlepši ognjemet na svetu za silvestrovo.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: