Preskoči na vsebino

MOJ IZBOR: Najlepši jesenski izleti po Sloveniji

Zadnja leta je moj najljubši letni čas jesen. Nestrpno jo pričakujem vsako leto in sedaj resnično uživam. Nižje temperature, toplo sonce in jesenske barve. Narava se zelo jasno odpravlja k zasluženemu počitku. Na izletih srečaš le malo ljudi, kar mi je precej ljubo. Zadnja leta sva si naredila svoj izbor jesenskih izletov, kjer resnično lahko uživamo jesen s polno žlico. Najlepše pa je bilo raziskovanje gozdov Rakovega Škocjana. Samota, rumeno jesensko listje, voda in jame. Še nekaj jesenskih dni je pred nami, zato jih le izkoristite. Poiščite svoj košček barvite jeseni.

a8b74-dsc_6573

BARVITA JESEN V RAKOVEM ŠKOCJANU

Če si želite jesenskih barv, odpadlega jesenskega listja, mir in tišino, potem je zagotovo najboljši izbor Rakov Škocjan. Tako lepe naravoslovne učne poti, ki je dolga 2,5 km ob reki Rak, resnično nisem videla. Če ujamete lep, sončen, jesenski dan, bo odpadlo listje deževalo in počutili se boste kot v pravljici. Izlet je primeren tudi za otroke, saj se lahko na poti naučijo veliko zanimivega o kraškem svetu.

6e669-dsc_6629

NEPOZABEN JESENSKI TOUR

Precej dolg in naporen jesenski izlet sva naredila lansko jesen. Najprej sva se odpravila peš na Tromejo ali Peč iz Rateč. Nato se sva odpeljala do Belopeških jezer in nato naprej čez Predel do Rabeljskega jezera. Na poti do Bovca sva se ustavila še pri trdnjavi Kluže in si ogledala izvir reke Soče. Nazaj sva se vrnila čez Vršič in se ustavila še na kremšniti na Bledu. Izlet si lahko seveda skrajšate in se ne povzpnete na Tromejo in se raje sprehodite okoli čudovitih Belopeških jezer.

1c975-dsc_3729

11 KM KROŽNE HOJE V BOHINJU

Bohinjsko jezero enostavno obožujeva. V vseh letnih časih. Še najraje pa jeseni, pozimi in spomladi. Takrat ob jezeru srečaš le malo ljudi in sobotna jutra ob jezeru so nekaj najlepšega. Umirjeno in spokojno lahko prehodiš 11 km okrog jezera in si napolniš energijo za življenje. Jeseni se drevje okoli Bohinjskega jezera obarva rumeno in rdeče, zato je obisk še toliko popolnejši.

3a777-wp_20140525_005

IDILA NA PLANINI USKOVNICA

Planina Uskovnica je za naju mali raj v Sloveniji. V vseh letnih časih in do nje je ravno toliko hoje, da si pretegneš kosti. Idealen izlet za polnjenje baterij in ko dodamo še jesenske rumene barve macesna in listavcev, potem ni lepšega kraja. V bližini je tudi še ena planina – planina Konjščica, ki pa jo bova obiskala letos prvič. Menda je prav tako lepa oziroma še lepša.

b5a2c-dsc_9856

POLNJENJE BATERIJ NA OBALI

Pogosto se odpraviva na našo Obalo. Predvsem so to vikendi med oktobrom in majem, saj je poleti prevelika gneča za tako majhen košček obale. Ampak v jesenskih, zimskih in spomladanskih dneh je obisk Obale nekaj najlepšega. Ko je na celini napovedano slabo vreme, se je najlepše odpeljati na sonček na Obalo in si privoščiti dolg sprehod ob morju.

ba3fd-wp_20131116_016

Zagotovo imate tudi vi kakšen svoj košček v Sloveniji, kjer je lepo preživeti topel jesenski dan. Bi ga delili z mano?

2 Comments »

  1. Že dolgo imam v planu, da bi šla na Sleme. Lahka tura iz Vršiča.
    Treba je le ujeti lep dan, ko se macesni barvajo iz zelene v rumeno.

    • Hvala, Saša. Super ideja. Meni je že samo vožnja čez Vršič v teh dneh vrhunska. Prav zaradi rumenih macesnov, ki jih imam res najraje. 🙂 Za vikend bova šla pogledat na Planino Konjščico. Menda je tam res lepo. Moram še malce raziskati teren.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: