Preskoči na vsebino

ITALIJA: Gurmanski pobeg čez mejo v Eataly

Pretekli konec tedna sva se na lep in sončen dan odpravila čez mejo v Trst v novo odprto podružnico italijanske gurmanske verige Eataly. Eataly poslovalnice po vsem svetu slovijo v konceptu pokrite tržnice, v kateri najdete restavracije, pekarne, kavarne, stojnice s hrano in prodajnimi izdelki. Tržaški Eataly so postavili v nekdanje pristaniško skladišče vin. Majhen simpatičen prodajni prostor, katerega police se šibijo od italijanskih dobrot. Privoščila sva si odlično kosilo, nato pa nakupila raznorazne dobrote še za domov. Popoldan sva se sprehodila še po ulicah Trsta, ki pa so bile precej zaspane in še nič kaj spomladansko živahne. Zaloge so do danes že skoraj pošle, zato bova morala kmalu ponovno v Eataly po “špeceraj”.


GURMANSKA TRŽNICA EATALY V TRSTU

Na tržnici najdete praktično vse izdelke, ki so izključno italijanski in narejeni z izredno kakovostnimi sestavinami. Midva sva si nakupila praktično vsega – od oliv, testenin, riža, olja, sirov, narezkov, kruha, jagod, paradižnika. Vse je bilo tako odlično, da ne moreva prehvaliti. Testno sva kupila celo uležana goveja steaka (mignona), ki sva si jih nato doma pripravila in bila sta čisto zares odlična. Cene so se nama zdele za takšno kakovost zelo solidne.


KOSILO NA TRŽNICI

Za kosilo sva si v zgornjem nadstropju privoščila njoke s škampi, bučkami in črnimi olivami ter pico z buffalo. Pica je kar malce razočarala, njoki pa so bili res izvrstni.


SPREHOD PO TRSTU

Trst ni nama najbolj pri srcu, zato sva se samo na hitro sprehodila in si privoščila le sladico. Bil je še zelo zaspan, čeprav je močno spomladansko sonce precej grelo ozračje.


Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: