Preskoči na vsebino

OMAN IN ZAE: Prenočišča na poti

Na najinem 11-dnevnem potovanju po Omanu in ZAE (Dubaj, Abu Dhabi) sva prenočila v sedmih različnih hotelih. V Dubaju so naju prijazno gostili v svojem domu najini prijatelji. Sicer sva večinoma prenočevala v hotelih, enkrat v gueshousu in enkrat v beduiskem šotoru sredi Wahiba puščave. Skoraj za vse nočitve bi se odločila še enkrat, saj so bile urejene in čiste. Cene nočitev niso poceni, saj potujete po zelo razvitem arabskem svetu. Za 8 nočitev sva odštela 578 EUR (72,2 EUR/noč), pa so bile večinoma precej slabe kategorije. V Omanu lahko brezplačno kampirate povsod po državi. Zagotovo bi zamenjala nočitev v Bahli za nočitev na hribu Jebel Shams, tako da bi lahko opazovala sončni vzhod in zahod ter ponoči tisoče zvezd na nebu. Če bi imela nekaj viška denarja, potem bi se odločila za spanje v Ras Al Jinz Turtle Rezerve namesto v Suru. Ponoči je tam čarobno in hkrati vam ni potrebno voziti sredi noči eno uro nazaj v Sur, če se odločite za ogled morskih želv. In nikakor ne bi izpustila spanja v puščavi. Tja bi se znova in znova vračala tudi za teden ali več. Pogrešam tišino, mir in zvezde. Spokojnost puščave. Čarobno nebo polno zvezdic. Nepozabno.


LOKACIJA 1: Oman – Muscat: Hanging Garden Home (NZ)

Prvo noč sva prespala v gueshousu zunaj mestnega središča. Kar 30 kilometrov ven iz centra Muscata sva spala v zasebni hiši z nekaj apartmaji. Lastniki so bili neverjetno prijazni in ustrežljivi. Gospa nama je spekla večerjo in za zajtrk kupila pol supermarketa. Kar žal nama je bilo, ker nisva mogla pojesti niti tretjine pripravljenega. Hiša je lepa, apartma ogromen (za 4 osebe), lastno parkirišče za ograjo in predvsem je bil poniči popoln mir. Tako sva se resnično naspala od poti in si napolnila baterije. Nastanitev ima tudi kuhinjo in brezplačno kavo, čaj, vodo.

Cena: Hanging Garden Home (NZ) = 35 OMR (77,8 EUR)


LOKACIJA 2: Oman – Muscat: Mutrah Hotel (NZ)

Naslednji dve nočitvi sva imela v Mutrah Hotelu v Muscatu. Hotel je bil okej, soba velika, malo vse skupaj že staro, ampak zadovoljivo. Uslužbenci so bili zelo prijazni, tekla je vroča voda, zajtrk je bil dober (lahko bi bil boljši), ampak ok. Lokacija je bila super in pred hotelom je brezplačno parkirišče. Hotel je dobra 2 km od glavne tržnice in obalne ulice, kjer je vse dogajanje. Midva sva se dvakrat zvečer sprehodila od hotela do tržnic in je bilo super. Varno, prijetno in res blizu.

Cena: Mutrah Hotel Muscat (NZ) = 29,5 OMR (64,8 EUR)


LOKACIJA 3: Oman – Sur: Al Sqlawi Hotel Apartments (N)

Hm, tole nastanitev bi pa zagotovo zamenjala. Sicer ni bilo vse skupaj tako slabo, ampak ne bi ponovila. Soba je imela verjetno 100 m2 in je bila za 8 oseb, ampak ni bilo ravno čisto za najin okus. Tudi nobene dodatne storitve, parkirišče sicer pred hotelom, en uslužbenec na recepciji, ki niti ni znal angleško govoriti. Hm, ne bi več, hvala. Priporočam nočitev v Ras Al Jinz Turtle Reserv z večernim ogledom morskih želv na plaži.

Cena: Al Sqlawi Hotel Apartments (N) = 20,2 OMR (45 EUR)


LOKACIJA 4: Oman – puščava Wahiba: Sama Al Wasil Desert Camp

Nisem bila pretirano vesela cene nastanitve, ko sem jo zagledala na Bookingu. A po priporočilu popotniških prijateljev, sem le stisnila gumb REZERVIRAJ. V ceno je bila všteta tudi dobrodošlica (topli napitki, voda, datelji, pomaranče…), odlična samopostrežna večerja z vso pijačo ter bogat samopostrežni zajtrk, tako da še ni bilo vse skupaj tako pretirano. Hkrati sva se odločila, da si vzameva najkakovostnejšo nastanitev pri njih in sicer zelo lepo opremljen Sultanov šotor s klimo in lastno kopalnico. Ja, postajava čedalje bolj razvajena in zelo nama je prijalo. Priznam! Zvečer sva ležala v temi pod zvezdicami v čisti tišini in opazovala zvezdnato nebo. Neprecenljivo! Oba sva si bila enotna – ostala bi kar cel teden. Iskreno zelo toplo priporočam in ne izpustite tega doživetja v Omanu.

Cena: v Sultanovem šotoru z lastno kopalnico, klimo in polpenzion = 122,8 EUR


LOKACIJA 5: Oman – Bahla: Jibreen Hotel

Jibreen Hotel je bil zelo lep, čist in res je tekla super topla voda na kopalnici. Malce sicer rustikalno pohištvo, ampak posteljnina res čista in sveža. Zajtrk ni bil nič posebnega, ampak nič zato. Lokacija je super, malce sicer ven iz mesta, ampak ima odlično lego ob glavni cesti. Pred hotelom je tudi veliko parkirišče za vaš avtomobil. Če bi še enkrat potovala v Oman, bi to nastanitev po najinem potovalnem načrtu zagotovo zamenjala za spanje na hribu Jebel Shams, kjer bi opazovala sončni zahod in vzhod ter ponoči na tisoče zvezd na nebu. Ne naredite enake napake kot sva jo midva ne glede na ceno nastanitve, ker mora biti zgoraj v hribih čudovito.

Cena: Jibreen Hotel (NZ) = 25,2 OMR (56 EUR)


LOKACIJA 6: Oman – Nizwa: Safari Hotel

Safari Hotel je precej oddaljen od mestnega središča v Nizwi. Kakšnih 15 minut vožnje z avtomobilom po štiripasovnici je stran, kar morate upoštevati pri obisku jutranje tržnice v Nizwi. Sicer je pa hotel že dotrajan s starim pohištvom, velikimi sobami in slabo kopalnico. Hm, ni nama bil preveč všeč, ampak ok. Sva preživela. Zajtrk je bil v redu, nič posebnega. Pred hotelom je veliko parkirišče za vaš avtomobil, kar je super.

Cena: Safari Hotel Nizwa (NZ) = 30 OMR (66,7 EUR)


LOKACIJA 7: Abu Dhabi – Premier Inn Abu Dhabi

V Abu Dhabiju sva se nastanila v hotelu izven mesta in sicer na letališču v Premier Inn Abu Dhabi. Po dolgem času odličen hotel, krasna soba, super tuš. Uf, kako razvajena sva postala. Tukaj sva se odločila, da se z naslednjimi potovanji konkretno apgrejdava pri nastanitvah, ker sva se počutila res odlično. V hotelski restavraciji sva si privoščila pico in burger, nato pa izkoristila brezplačen hotelski prevoz do glavne mošeje v Abu Dhabiju.

Cena: Premier Inn Abu Dhabi (N) = 80 EUR


LOKACIJA 8: Dubaj – zastonj pri prijateljih v super postelji

V Dubaju sva prespala pri najinih prijateljih, ki živijo v Dubaju že več kot 2 leti. Iskrena hvala! Sicer sva pa imela nagledan hotel Ibis Styles Dubai Jumeirah, ki ima super lokacijo pri plaži, kjer sva se kopala v Dubaju. Ni sicer za peš, ampak ste tam tam.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: