Preskoči na vsebino

AVSTRALIJA: Od doma do Sydneya v 32-ih urah (1. dan)

Napočil je čas za najino dolgo pričakovano potovanje v Avstralijo. Pred nekaj dnevi smo se še kopali v januarskem soncu in topli zimi, nekaj dni pred odhodom pa se je začela prava zima. Nizke temperature, veliko sneženja. Vremenoslovcem nisem najbolj verjela, ko so v noči iz torka na sredo napovedali 20-30 centimetrov novega snega. Polet iz Zagreba sva imela namreč v sredo ob 9. uri zjutraj. V torek zvečer me je tolažilo sporočilo prevoznika GoOpti, da gremo že ob 2.25 ponoči, kar je dve uri pred pričakovanjem.


OD DOMA DO LETALIŠČA V ZAGREBU Z GoOpti

Pripravljena greva za nekaj ur spati, a ko se malo pred drugo uro prebudim, me skoraj vrže na rit in prebledim. Na cesti je res 10-15 cm, močno sneži in seveda na cesti ni nobenega pluga. GoOpti voznik je točen, saj naju še čaka pred vhodom. Do Zagreba vozimo po polžje, a zelo zanesljivo po nepluženi avtocesti. Trepetam vse do letališča v Zagrebu. Prispemo ravno prav in sicer ob 6.30 zjutraj. Uf, kako si oddahnem. Še enkrat sva se na lastno pest prepričala o vseh prednostih prevoznika GoOpti. V nasprotnem primeru bi imela zelo visoke stroške zaradi nepravočasnega prihoda na letališče. Res so se izjemno izkazali s pravilnim časovnim planiranjem, točnostjo in zanesljivostjo voznika tudi v zelo težkih vremenskih in cestnih razmerah.


LETALIŠČE V ZAGREBU IN PRVI LET V DOHO

Na letališču v Zagrebu hitra prijava, oddaja prtljage, kavica, krcanje in miren polet v Doho. V Doho sva prvič v vseh leh letih priletela podnevi, tako da sva si lahko pogledala mesto z zraka. Na letališču sva imela časa le za hitro večerjo, saj naju je čakalo vkrcanje na mogočno letalo Airbus 380.


LETALIŠČE V DOHI IN DRUGI POLET V SYDNEY

Sedela sva v zgornjem nadstropju ob strani, tako da je bilo res mirno in super. Leteli smo direktno v Sydney in sicer več kot 15 ur. Priznam, da obožujem direktne in dolge lete, a sem tokrat zelo trpela. Prebujala sem se na pol ure. Kljub udobju kar ni in ni bilo konec.


Celotni stroški dneva za dve osebi = 2.285 EUR

  • povratni prevoz GoOpti (Kamnik – Zagreb letališče – Kamnik) z zavarovanjem odpovedi = 138,00 EUR
  • povratne letalske vozovnice Qatar Airways (Zagreb – Doha – Sydney – Perth – Doha – Zagreb) = 2.029,3 EUR
  • Coris zavarovanje rizika odpovedi za letalsko vozovnico = 88,7 EUR
  • kava in čaj na letališču Zagreb = 9,1 EUR
  • zavijanje prtljage v Zagrebu za 2 nahrbtnika = 20 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: