Preskoči na vsebino

MOJ IZBOR: Do letališča in nazaj izključno z GoOpti

Pri potovanju v širni svet pogosto potrebujemo tudi prevoz do odhodnega letališča in nazaj domov. Ker živiva zelo blizu Brnika, sva vedno vesela odhoda z domačega praga, a pogosto se zatakne pri ceni letalske vozovnice oziroma še večkrat pri izbiri letalskega prevoznika. Zadnje čase se na trgu pojavlja kar nekaj ponudnikov prevozov do letališča in nazaj, a midva od nekdaj in še vedno prisegava le na GoOpti. Prvič sva se z njimi odpeljala februarja 2013 na letališče v Benetke, ko sva potovala na Šrilanko. Od takrat sva njihov prevoz koristila že sedemkrat. Od kar so leta 2015 uvedli še razmeroma ugodno ceno za prevoz z domačega praga, je to za naju čista poezija in pri nakupu prevoza do letališča niti slučajno ne pomisliva na nobenega drugega prevoznika.


ZAKAJ BREZ POMISLEKA VEDNO IZBEREVA PREVOZ GoOpti?

Do sedaj so naju sedemkrat prepeljali na letališče in nazaj, kar pomeni skupno 14 različnih prevozov. V zadnjih šestih letih sva se peljala že večkrat do Benetk, Trsta, Zagreba in enkrat tudi do precej oddaljenega letališča Malpensa v Milanu. Zakaj sva z njimi tako zadovoljna in še vedno prisegava na njihovo storitev:

  • Vozniki so bili vedno povsem točni, urejeni in prijazni. Nikoli se nama ni zgodilo, da bi se v avtomobilu med vožnjo počutila slabo ali varnostno ogroženo, zaradi voznikovih izkušenj. Vedno so bili zelo profesionalni, kar je meni osebno na prvem mestu. Nenazadnje gre le za vožnjo in tukaj ne sklepava nobenih kompromisov. Varnost je na prvem mestu.
  • Pri potovanjih v tuje kraje je zelo pomembna točnost in zanesljivost, kar pomeni posledično pravočasen prihod do letališča. Ne samo, da so posledice lahko finančne, ampak gre tudi za počitnice in veliko slabe volje. Sicer se nam je do sedaj zgodilo samo enkrat, da je bila primorska avtocesta zaprta in je šlo zelo na tesno. GoOpti šofer je takoj poiskal rešitev, zavil z avtoceste, ubral vse možne bližnjice po vaških cestah, zamenjal letališča, tako da smo res pravočasno prispeli v Benetke. Sicer je sedaj možno tudi dokupiti paket “Popolna brezskrbnost“, ki vas stane le nekaj dodatnih Evrov in ste resnično brez skrbi.
    • Če zamudite letalo zaradi razmer na ceti, vam priskrbijo novo letalsko karto.
    • Če letalski prevoznik zamudi ali preusmeri let oziroma zamenja časovnico, vam uredijo nov GoOpti prevoz. To se je nama sedaj zgodilo pred nekaj dnevi pri poletu za Avstralijo, saj je Qatar menjal časovnico in če ne bi imela doplačane te opcije, bi si morala kupiti nov prevoz.
  • Ker sva iz Ljubljane oddaljena dobrih 20 km, je to za naju vedno predstavljal problem, saj nočeva nikogar obremenjevati s prevozom od doma do Ljubljane. In to je bila na začetku precej pogosta nevšečnost. Sredi noči, zjutraj, popoldan, med vikendom, med tednom. Ko so leta 2015 uvedli pobiranje z domačega praga, sva vriskala od veselja. Od takrat res ne pomisliva na nobenega drugega prevoznika, saj sva s tem postala tudi neodvisna in ne potrebujeva nikogar prositi za uslugo.
  • Popotniki dobro poznamo občutek, ko po dobrih treh tednih stopiš na letališče blizu doma. Takrat si že skoraj doma, a še vedno tako daleč. In rad bi bil čim prej v zavetju svojega doma. Najhuje je takrat čakati skupinski prevoz še nekaj ur na letališču. Za naju je to res grozen občutek. Ko so pri GoOpti uvedli še mnoge dodatne možnosti glede časovnega okna prevoza, sva bila res vesela. Sedaj lahko izbiraš tudi, koliko časa boš čakal na letališču. Manj ko je časovnega okna, seveda višja je cena. A meni je ob prihodu domov res pomembno, da sem čim prej doma. Zato pri nakupu prevoza z veseljem dodava nekaj dodatnih Evrov za krajše časovno okno.
  • Mogoče se sliši zelo nepomembno, ampak njihov sistem za spletni nakup je res odličen. Nakup prevoza opraviš zelo hitro in enostavno na spletni strani ali kar z mobilnim telefonom. Nekaj korakov za izbiro relacije, datumov in odhodnih ur, izbira časovnega okna, vpišete imena in priimke ter opravite plačilo. Na oddani elektronski naslov dobite takoj potrdilo o plačilu, kontaktne telefonske številke ter točne lokacije za pobiranje potnikov.


ZAKAJ NE DO LETALIŠČA Z AVTOBUSNIMI PREVOZNIKI?

V vsej svoji popotniški zgodovini sva se celo enkrat odločila za prevoz do letališča z avtobusnim prevozom. Leta 2015 sva potovala na Islandijo z letališča v Münchnu. Avtobusni prevoz je bil seveda mnogo ugodnejši od prevoza GoOpti in sva hotela privarčevati. Napaka, velika napaka. Mogoče sva res imela izjemno nesrečo ali pa je to običajna praksa. Ne morem vedeti, ker sva imela res veliko lekcijo. Na avtobusni postaji v Ljubljani sva v začetku aprila čakala avtobus iz Zagreba, ki bi moral pripeljati ob polnoči in nisva bila sama. Kar nekaj potnikov je bilo na postaji in vsi skupaj smo se čudili. Avtobus je zamujal 1 uro in pol, kar je za naju že skoraj pomenilo zamudo leta. Klicala sva sredi noči na rezervacijsko številko, nihče se ni oglasil, ker je bila to številka v Nemčiji. Nisva imela nobene informacije ali bo avtobus prišel ali ne in kaj naj narediva. Sredi noči sva že hotela nazaj domov, po avto in direktno v München na letališče. Nato pa v zadnjem trenutku pripelje ta naš avtobus z uro in pol zamude, šofer nas dobesedno grdo ogovori, ko ga sprašujemo za zamudo. Njemu se nikamor ne mudi, imel je pač probleme na meji s Hrvaško z dvema potnikoma. Ja, na koncu sva ugotovila, da so večinoma na avtobusu prebivalci Hrvaške, ki potujejo v München domov. Nikomur se ni mudilo na letališče. Ko pridejo, pač pridejo. Vožnja je bila potem sicer dokaj udobna, a prispeli smo le do glavne avtobusne postaje, potem pa sva morala dokupiti še vozovnici za vlak do letališča in na koncu je bila cena prevoza skoraj podobna ceni prevoza z GoOpti. Takrat sem si rekla: “Nikoli več na letališče z avtobusom.”. Enostavno je preveč tvegano, stroškov je skoraj enako, udobje veliko slabše, o počutju in izkušnji pa ne bi niti izgubljala besed. In tega pred potovanjem enostavno ne potrebujem. Za nobeno ceno. Avtobusne prevoze bova koristila le v primeru, ko greš na ogled mesta, se ti nikamor ne mudi in nimaš nobenih pomembnih obveznosti. Za lovljenje letalskega prevoza pa res nikoli več. So previsoki stroški, če ne gre vse po načrtih.

IMG_3032


PRI PRVI REZERVACIJI 5 EUR POPUSTA ZA VAS IN ZA MENE

GoOpti ima tudi odličen sistem za nagrajevanje zvestobe ter širjenje dobrih izkušenj in njihovega imena. V kolikor si odprete pri njih profil, lahko tudi pridobite nekaj popustov. Če se boste odločili za prvi prevoz z GoOpti, lahko vpišete kodo RFLI2T1AA4WN in s tem boste vi pridobili 5 EUR popusta pri prvem nakupu, hkrati pa bom jaz dobila 5 EUR za naslednji nakup prevoza do letališča.

goopti-popust-5-eur.jpg


NAJIN PARTNER V LETU 2018

V podjetju GoOpti so letošnje leto opazili najino zvestobo in nama podarili enkraten prevoz do letališča in nazaj ter tako postali tudi najin uraden partner pri prevozih do odhonega in prihodnega letališča v prihajajočem letu, ko bova prevoz koristila kar dvakrat in sicer na potovanje februrja v Avstralijo in septembra v ZDA. Hvala GoOpti.

 

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: