Preskoči na vsebino

AVSTRALIJA: Čudovit botanični vrt v Perthu (25. dan)

Zadnji dan na potovanju po Avstraliji sva preživela v Perthu. Nisva si zadala velikih ciljev. Ker sva imela hotel res v centru dogajanja, sva se dopoldan sprehodila po krasnem botaničnem vrtu, ki je bil v neposredni bližini. Nato pa sva se sprehodila ob reki do središča mesta, si privoščila kavico v zalivu Elizabeth ter obiskala pravkar odprt moderen “food court”. Gneča nama ni najbolj ustrezala, zato sva poiskala stari “food court” in si po dolgem času privoščila tajski Pad Thai. Priznam, da je res prijal. Nato pa umirjeno nazaj do hotela in pravočasno na mestni avtobus, zaradi ponovnega koncerta g. Sheerana, ki je za dva dni ohromil promet v Perhu. Proti večeru sva prispela na letališče in imela sva čas za pisanje zadnjih popotniških utrinkov pred odhodom domov.


ZELENI PERTH

Nisva imela velikih pričakovanj, a naju je Perth res prijetno presenetil. Po obisku ogromnega botaničnega vrta sva se oba strinjala, da to je pa morda mesto v Avstraliji, kjer bi celo mogoče živela. A vseeno manjkajo hribi in gozdovi. Žal, težko bi se temu odrekla. Sprehodila sva se po parku, zganjala afne, uživala zadnje tople sončne žarke, saj naju je doma še vedno čakala ostra zima in sneg. Brez planov sva pohajkovala po ulicah, si privoščila kosilo, kavo in čaj ter opazovala mimoidoče. Celo mesto pa je še vedno živelo za večerni koncert slavnega pevca Eda Sheerana. Pravočasno sva se vrnila v hotel in se z mestnim avtobusom odpeljala do letališča, kjer sva počakala na oddajo prtljage.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 38,5 EUR

  • kava in čaj = 8 AUD (5,2 EUR)
  • kosilo pad thai tržnica = 29 AUD (18,7 EUR)
  • avtobus do letališča = 9,4 AUD (6,2 EUR)
  • kava in čaj = 8,5 AUD (5,6 EUR)
  • sladoled na letališču = 4,2 AUD (2,8 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,51 AUD

Prevoženi km = 0 km

Opomba: V Avstraliji se še vedno najbolj izplača plačevati s kreditnimi karticami v lokalni valuti (AUD), čeprav vam zaračunavajo proviziji v višini 1-3% na vrednost. Devizni tečaj je tako najboljši in najbolj ugoden (pri nama cca. 1 EUR = 1,55 AUD). Ker nisva vedela, sva s seboj nesla gotovino in zato sva imela nekoliko slabši tečaj. S kartico se da plačevati skoraj povsod, tudi v najbolj odročnih koncih, ki sva jih obiskala tudi sama. Zelo redko potrebuješ gotovino pri plačevanju.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: