Preskoči na vsebino

ZDA NACIONALNI PARKI: Prenočišča na poti

Na najinem 19-dnevnem potovanju po zahodnih nacionalnih parkih ZDA sva prespala v 14 različnih hotelih in motelih. Pred potovanjem sva celo razmišljala tudi o najemu camperja in spanju v kampih, a je cenovno še dražje kot spanje v hotelih. Kampiranje s šotorom je seveda najcenejša izbira, a midva nisva za kampiranje. Vse motele in hotele sem že več mesecev pred potovanjem rezervirala na Bookingu, saj so kapacitete res polne. To lahko potrdim iz lastnih izkušenj, saj so bili vsi hoteli in moteli na poti polno zasedeni tudi v septembru. Vse nastanitve sva imela zunaj nacionalnih parkov iz preprostega razloga – cena nočitve. Samo štiri noči sva preživela znotraj parka in sicer v Yellowstonu in cena je bila seveda temu primerna. Najceneje sva spala v Elku (65 USD), najdražje pa v Monument Valleyu (250 USD). Skupaj sva za 17 nočitev odštela grozljivo visokih 1.958 EUR (2.270 USD) oziroma v poprečju 133 USD/noč (115 EUR/noč). Skupna cena je res visoka za dejstvo, da sva (razen štirikrat) spala res v slabih nastanitvah z eno ali dvema zvezdicama. Skoraj pri vseh prenočitvah v ceni nisva imela vključenega zajtrka oziroma tudi če je bil vključen, je bila ponudba za zajtrk grozljivo osnovna. Ah, Amerika!


LOKACIJA 1: Merced – America’s Best Inn & Suites (1. dan)

Hotel sem izbrala popolnoma na osnovi lokacije in sicer ob glavni cesti, ki pelje iz San Francisca v nacionalni park Sequoia. Ker sva bila že cel dan na poti od doma in še nato iz San Francisca vozila 3 ure do hotela, sva bila popolnoma izmučena. Prispela sva okrog 20 h zvečer, samo prestavila vso prtljago iz avtomobila v zelo čisto in lepo sobo ter zaspala. Vse je bilo v redu in spala sva super. Ko sva zgodaj zjutraj odhajala še v temi, sva se samo zgrozila ob pogledu na sosednji avtomobil. Imel je razbito steklo in verjetno ukradene stvari. Takoj sva dobila lekcijo – ničesar ne puščaj v avtu, kar so nas opozorili tudi že ob najemu avtomobila.

Cena nočitve = 86,90 USD (75 EUR)


LOKACIJA 2: Mariposa – Mother Lode Lodge (2. dan)

Cene prenočišč znotraj nacionalnega parka Sequoia so grozljivo visoke, zato sva si midva park ogledala in se odpeljala do mesteca Mariposa, kjer je veliko nastanitev za malo bolj normalno ceno. Pišem malo bolj normalno, ker je še vedno zelo visoka za kakovost, ki jo dobiš. In tudi ta najina nastanitev je bila ena najcenejših v mestu. Soba in hiša verjetno iz leta 1960, same luknje, mini kopalnica, grozljivo staro vse skupaj.

Cena nočitve = 145,41 USD (125,41 EUR)


LOKACIJA 3: Ridgecrest – A nights Inn (3. dan)

V Ridgecrest sva pripeljala okrog osmih zvečer po zelo napornem dnevu z veliko ogledi in zelo veliko vožnje. Bila sva dobesedno ubita od celega dne in se prijavila v motelu z indijskim lastnikom. Vse je bilo prazno in prav grozljivo, ko sva se pripeljala. A soba je bila naravnost čudovita. Čista, velika, topla voda in res super prijazni lastniki. Spraševala sva za varnost in nama je obljubil, da je soseska zelo mirna in varna. Končno nekaj malo bolj normalnega na najini poti. Spala sva super, vse je bilo v redu in res lahko priporočim motel. Sploh pa cena je bila odlična.

Cena nočitve = 64 USD (55 EUR)


LOKACIJA 4: Las Vegas – Days Inn Las Vegas at Wild Wild West Gambling Hall (4. dan)

V Las Vegasu imate ogromno ponudbo hotelov in motelov. Najbolje je, da izberete hotel, od koder lahko greste zvečer peš po stripu, saj parkirišč enostavno tam v bližini ni. Pa tudi gneča na cesti je tako velika, da se ne morete nikamor premikati. Najin motel je bil kar precej oddaljen od stripa, a sva vseeno šla peš. Potrebovala sva kar dobre pol ure do hotela Bellagio. Motel sem izbrala na podlagi cene, lokacije in brezplačnega parkiranja. Soba je bila res lepa in čista. Imela sva tudi veliko kopalnico ter parkirišče za avto pred vhodom. Najbolj všeč pa mi je bil tudi varnostnik, ki je ves čas hodil okrog hotela in po parkiriščih za varnost.

Cena nočitve = 76 USD (65,5 EUR)


LOKACIJA 5: Tropic – Bryce Pioneer Village (5. dan)

Tropic je le dobrih 10 minut oddaljen od nacionalnega parka Bryce, tako da je super izbira za nočitev. Hotel je bil vrhunski. Zelo lepa soba, imenitna kopalnica in zelo veliko miru. Naspala sva se odlično in že po temi nadaljevala pot v nacionalni park Bryce, zato nisva jedla zajtrka. Toplo priporočam!

Cena nočitve z zajtrkom = 112 USD (97 EUR)


LOKACIJA 6: Page – Knights Inn Lake Powell (6. dan)

Motel se nahaja na glavni ulici, čez cesto imate ogromno trgovino in več restavracij. Odlična lokacija za Page, ki je večje mesto z veliko ponudbe. Imela sva ogromno sobo, brezplačno parkirišče in veliko kopalnico. Bilo je čisto in tudi zelo mirno ponoči. Cena sicer vseeno visoka za kakovost, a tako pač je. Priporočam!

Cena nočitve = 149 USD (129 EUR)


LOKACIJA 7: Tuba City – Moenkopi Legacy Inn & Suites (7. dan)

Ta hotel pa je bil res klasa zase. Po toliko dneh slabih sob in hotelov sva končno spala v res lepem hotelu. Soba je bila čudovita – velika, čista in krasna kopalnica. Cena nočitve je seveda bila temu primerno visoka. Zajtrk je bil v redu, nič posebnega. Malo sva si odpočila in se dobro naspala za nadaljevanje poti. To noč bi lahko prespala tudi v mestu Page, ker sva šele kasneje spreminjala načrt potovanja, nisem mogla odpovedati te rezervacije. In ni mi žal – res je bilo super.

Cena nočitve z zajtrkom = 163 USD (141 EUR)


LOKACIJA 8: Monument Valley – Goulding’s Lodge (8. dan)

To lokacijo sva dodala tik pred odhodom, ki je najprej nisva načrtovala. Dodala sem jo zato, da sva lahko opazovala sončni zahod in sončni vzhod in moram priznati, da sem si bila tako zelo hvaležna na koncu, da sva to naredila. Čeprav mi je cena nočitve globoko zarezala v denarnico in sem morala zelo zamižati, ko sem potegnila kartico. Hotel je že malce dotrajan, soba je bila sicer lepa, kopalnica pa precej stara. A pogled iz sobe na znamenito pokrajino iz filma je rešil vse denarne težave. Res čudovito in nepozabno. Zagotovo priporočam kljub ceni. Restavracijo imajo odlično in privoščila sva si pri njih kosilo (steak) in potem tudi odličen zajtrk.

Cena nočitve = 250 USD (215 EUR)


LOKACIJA 9: Moab – Rustic Inn (9. dan)

V Moabu imate ogromno število nastanitev. Najin motel je imel dobro lokacijo. Pet minut peš do restavracij in trgovin, kar sva izkoristila. Soba je bila v redu, kopalnica tudi. Vse skupaj pa seveda nič posebnega za to ceno.

Cena nočitve = 126 USD (108 EUR)


LOKACIJA 10: Thayne – Snider’s Rustic Inn (10. dan)

V Thayne sva prespala samo zato, ker sva vozila cel dan in sva pripela tja do večera. Thayne je zelo majhna podeželska vas, motel je ob glavni cesti, lastnik ima nekaj sob in odlično mehiško restavracijo, ki je bila nabito polna. Soba je bila čisto v redu, čista, v redu kopalnica in parkiričče pred vhodom. Ponovno sva samo prespala in zgodaj zjutraj nadaljevala pot na sever.

Cena nočitve = 89 USD (77 EUR)


LOKACIJA 11: Yellowstone NP – Old Faithfull Lodge Cabin (11. in 14. dan)

V Yellowstonu sva prvo in četrto noč prespala v vasi Old Faithfull. Najcenejša možnost je spanje v lesenih mini kabinah s skupnimi kopalnicami. Kabina je res majhna, tudi postelja je zelo majhna, a je vse novo in lepo. Notri je tudi električni grelec in umivalnik, kopalnice pa so skupne nekaj korakov stran. Kopalnice so popolnoma nove in zelo lepe. Sva bila presenečena. Rezervacijo in plačilo naredite na spletni strani od nacionalnih parkov (čim prej).

Cena nočitve (1 noč) = 107 USD (92 EUR)


LOKACIJA 12: Yellowstone – Canyon Lodge (12. in 13. dan)

Naslednji dve noči pa sva prespala v Canyon Lodge, da sva imela jutranje izhodišče do doline Lamar in Hayden. V tej vasi je na voljo samo hotel, malo cenejše sobe in kampiranje. Strahovito visoka cena majhne sobe in ekstra majhne kopalnice, sicer pa novo in lepo. Sicer pa zelo lepo, novo in čisto.

Cena nočitve (1 noč) = 200 USD (172 EUR)


LOKACIJA 13: Elko – Esquire Inn (15. dan)

V Elku sva prespala samo zato, ker je na polovici poti med nacionalnim parkom Yellowstone in San Franciscom, kamor sva se morala pripeljati nazaj. Na koncu sva ugotovila, da gre za precej veliko mesto z veliko ponudbe in tudi odličnimi restavracijami. Motel je bil v redu, soba krasna in tudi kopalnica. A ponoči ni bilo nobenega miru, ker v motelu prebivajo prevsem delavci rudnikov zlata. Celo noč so hodili, govorili, poslušali glasbo, tako da nisva spala prav nič. A za ta denar očitno dobiš to.

Cena nočitve z zajtrkom= 65 EUR (56 EUR)


LOKACIJA 14: San Francisco – Oasis Inn (16. in 17. dan)

V San Franciscu sem hotel izbrala na podlagi cene, brezplačnega varovanega parkirišča in lokacije. Vse to sva tudi dobila, soba je bila velika, kopalnica v redu in tudi brezplačno varovano parkirišče. V okolici hotela živi zelo veliko brezdomcev, veliko je prodaje droge in tudi precej hrupa ponoči. Kar malce grozljivo. A če znaš zamižati na eno oko, potem si v nekaj korakih na glavni ulici in tam je tudi avtobusna postaja, ki pelje direktno do pristanišča, kar je super. V bližini je tudi precej restavracij. Bilo je sicer vse v redu, ne vem pa, če bi še enkrat izbrala ta hotel.

Cena prenočitve = 164,50 USD (142 EUR)

 

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: