Preskoči na vsebino

MEHIKA, BELIZE IN GVATEMALA: Prenočišča na poti

Na najinem 26-dnevnem potovanju po Mehiki in Belizeju sva prespala v 16 različnih hotelih, tako da je bilo tudi tokrat precej pestro z vidika spanja. Vse rezervacije hotelov sem naredila veliko vnaprej na Bookingu, ki mu res zaupava že vrsto let. Vsi najini izbrani hoteli so bili manjši z nekaj sobami. Včasih so bili zelo enostavni, večinoma zelo solidni, kar precej nočitev sva si pa tokrat privoščila malo boljše kakovosti. Najceneje sva spala v mestu Campeche (37 EUR) in najdražje v res luksuzni nastanitvi na Isla Holbox (163 EUR). Povsod sva imela tudi parkirišče za najin najeti avtomobil, tako da sva bila res vsako noč brez skrbi. Skupaj sva tako za vseh 24 nočitev porabila 2.296 EUR, kar pomeni v povprečju slabih 96 EUR za nočitev za dve osebi. Na splošno sva bila z vsemi nastanitvami resnično zadovoljna in prav vse izmed izbranih lahko priporočim. Seveda pa je kakovost bivanja in lokacije vedno povezana tudi s ceno.


LOKACIJA 1: Mehika, Puerto Morelos – Hotel Amar Inn (1. dan)

V prvi hotel Amar Inn v Puerto Morelosu sva prispela šele po polnoči, saj sva imela šele pristanek ob 23. uri. V nekaj minutah sva se samo zvrnila v čisto posteljo in spala do jutra. Soba  je bila lepa, čista in imela je majhno kopalnico. Zjutraj sva doživela svoj prvi odličen mehiški zajtrk in lokacija je bila res fantastična. Nekaj korakov od plaže v Puerto Morelosu. Imajo tudi manjši bazen in pa brezplačno parkirišče. Zadovoljna!

Cena nočitve (NZ) = 86 USD (75,8 EUR)


LOKACIJA 2: Mehika, Akumal – Hotel Que Onda (2. dan)

Hotel v Akumalu je bil res lep z odlično restavracijo, kjer sva si privoščila tudi odlično kosilo. Lokacija je bila super in sicer le nekaj korakov stran odnaravnega rezervata, kamor sva se šla tudi kopati in snorklati. Soba je bila ogromna, sicer malo starejša oprema, a lep balkon in super bazen. Na voljo so bila tudi za brezplačno izposojo kolesa, tako da sva se zvečer odpeljala kar s kolesom do bližnje restavracije. Akumal kot takšen pa nama ni bil všeč, ker je vse pozidano in res težko prideš brezplačno do plaže.

Cena nočitve (N) = 96 USD (85,3 EUR)


LOKACIJA 3: Mehika, Tulum – Casa Rosina (3. dan)

Ko sva se peljala do Case Rosine, sva se držala za glavo. Njena lokacija je namreč v predelu Tuluma, kjer še ni nič zgradb oziroma je pot do tja eno veliko gradbišče. Cesta je bila luknjasta in makadamska, tako da sva se res čudila. Potem pa nekje na samem lepa hiška, nekaj lepih sob s kopalnicami, prijazna italijana in dva psa. Zjutraj so nama posregli s res okusnim zajtrkom, tako da sva bila pri njih resnično zelo zadovoljna. Je pa stran iz mesta in plaž, tako da treba do tja z avtom.

Cena nočitve (NZ) = 96 USD (85,3 EUR)


LOKACIJA 4: Mehika, Rio Lagartos – Yuum Ha Boutique Hotel (4. dan)

Ta hotel sva si rezervirala sproti, saj bi morala to noč prespati v Cobi, pa sva si premislila. Nov hotel je postavljen na riviero, od koder so tudi potem izleti s čolnom v naravni rezrvat Rio Lagartos. Soba je bila velika, lepa, prostorna, čista. Zelo lepa je bila tudi kopalnica. Zajtrk je bil bolj osnoven, a vseeno v redu. Imela sva pa čudoviti razgled z balkona tako na sončni zahod kot tudi na sončni vzhod.

Cena nočitve (NZ) = 1.499 MXP (73,1 EUR)


LOKACIJA 5: Mehika, Isla Holbox – Tierra del Mar Hotel (5. – 8. dan)

Manjši hotel italijanskega para Tierra del Mar pa naju je dobesedno sezul. Lastnik je precej občutljiv na čistočo, zato ne priporočam hotela “razbojnikom”. Namenjen je samo odraslim, zato je nama še toliko bolj ustrezal. In tudi sama sva zelo pikolovska, zato sva se počutila kot doma. Izjemna lokacija nekaj korakov stran od plaže in centra, vrhunska oprema, vse dekorirano z izjemnim občutkom. Res lepo. Zajtrk fantastičen. Nimam kaj dodati. Verjetno bom v svoji penziji kar tukaj preživela nekaj tednov vsako zimo.

Cena nočitve (NZ) = 163 EUR


LOKACIJA 6: Mehika, Valladolid – Casa San Roque (9. dan)

V centru Valladolida sva spala v zgodovinski zgradbi, v kateri sva imela ves čas občutek preteklosti, ki jo skrivajo stene in prostori. Lep hotel, velika soba, nova kopalnica, krasen zajtrk. Parkirišče sva imela sicer zunaj na glavni ulici, a je brezplačno in vse je bilo v redu. Lokacija pa izjemna. Nekaj korakov od centra Valladolida in vsega dogajanja. Priporočam!

Cena nočitve (NZ) = 1.686 MXP (82,2 EUR)


LOKACIJA 7: Mehika, Tepich – Hacienda Tepich Casa Vargas (10. dan)

Žal je bil ta izbor spanja v Haciendi dokaj ponesrečen. Zelo sem si želela spanja v eni izmed haciend, a je očitno tako velika posest in zgradba za lastnika precejšen finančni zalogaj. Hacienda preprosto čudovita, soba ogromna, a oprema je bila precej dotrajana. Sploh za to ceno nisva dobila kakovosti, ki bi jo vsak pričakoval. Če bi bila cena sobe na noč 80 EUR, bi rekla da je super, tako pa bi moralo biti za to zasoljeno ceno veliko bolj novo in urejeno. Sicer pa sva bila sama tisto noč v celi haciendi in sva res odlično naspala. Tudi zajtrk je bil okusen. Ocena – lepo, a predrago!

Cena nočitve (NZ) = 2.678 MXP (130,6 EUR)


LOKACIJA 8: Mehika, Celestun – Castillito Kin Nah (11. dan)

V Celestunu sva izbrala mini hotel povsem na koncu mesta/vasi, tako da si že praktično ven iz naselja in ob rajski plaži. Odlična mirna lokacija, svoja plaža, nikjer nikogar, lepa soba, odlična kopalnica z najboljšim tušem, zavarovano parkirišče. Vrhunsko in pridem tudi sem za več tednov še kdaj na počitnice. To lokacijo pa res toplo priporočam vsakemu popotniku po Jukatanu.

Cena nočitve (N) = 2.186 MXP (106,6 EUR)


LOKACIJA 9: Mehika, Campeche – Terracota Corner Rooms (12. in 13. dan)

Campeche pa je že res konkretno mehiško mesto, zato sva hotela imeti nastanitev blizu centra in da se malce oddahneva od vožnje in vročine v avtomobilu. Najin hotel je bil vrhunski za to ceno. Lokacija čudovita. Le 10 minut stran od starega mestnega jedra in hkrati blizu velikega nakupovalnega centra. Avto sva imela na varnem, soba je bila ravno prav velika, izjemno čista in zelo lepa kopalnica. Ima tudi bazen in zajtrk za doplačilo. Za to ceno res vrhunska nastanitev. Čisto nič nama ni manjkalo.

Cena nočitve (N) = 767 MXP (37,4 EUR)


LOKACIJA 10: Mehika, Palenque – Hotel Paraiso Inn (14. dan)

Palenque so nama zlezle pod kožo. Ko sva se pripeljala v center mesta, nama je bilo kar žal, da nimava hotela v centru, ker je res simpatično. Najin mini hotel je bil izven mesta, a zelo lep. Ogromna soba, super kopalnica, garaža za avto, mir, tišina, džungla. Super res. Zjutraj so nama pripravili odličen zajtrk. Res priporočam, če si želite narave in nočnega miru.

Cena nočitve (NZ) = 1.066 MXP (52 EUR)


LOKACIJA 11: Mehika, Xpujil – Casa Ka’an (15. dan)

V Xpujilu ni prav veliko izbire, ker je to mini vas blizu Calacmula. Džungla vse naokoli in nekaj hiš. Imela sva izvrstno svojo celo hiško z kuhinjo, lepo sobo, kopalnico in dnevnim prostorom. Zelo lepo in zelo prijetno, mirno in sredi narave. Imajo pa nekaj hiš na ogromni parceli, tako da sva res imela nočni mir. Zjutraj bi nama prišli skuhati zajtrk, a sva se prej odpeljala, tako da za zajtrk nimam ocene. Sicer pa res priporočam!

Cena nočitve (NZ) = 82,4 EUR


LOKACIJA 12: Belize, Hopkins – Bocawina Rainforest Resort (16. dan)

V tropskem gozdu Bocawina ni drugih nastanitev kot ta resort. Različne vrste sobe za različne cene. Midva sva imela sobo v objektu z nekaj sobami. Majhna, a simpatična. Sicer pa lep vrt, razkošna restavracija z odlično hrano in žal precej zasoljene aktivnosti. Prispela sva pozno popoldan, si privoščila odlično večerjo, nato pa uživala v petju ptic. Lepo, a precej odročno in morala bi ostati kakšen dan več za raziskovanje okolice. Žal nisva imela časa in sva se morala odpeljati zjutraj še v temi naprej.

Cena nočitve (N) = 74 EUR


LOKACIJA 13: Belize, San Ignacio – Venus Hotel (17. in 18. dan)

V San Ignaciu sva izbrala hotel Venus, ki je na glavni ulici in v glavnem dogajanju. Kljub temu so bile noči zelo mirne in dobre za spanec. Soba je bila lepa, čista in kopalnica čisto prijetna. Zjutraj so nam postregli z osnovnim zajtrkom. Najbolj nama je bilo všeč, da sva imela tudi brezplačno varovano parkirišče sredi mesta všteto v ceno. Super hotel za to ceno.

Cena nočitve (NZ) = 92 BZ$ (43,8 EUR)


LOKACIJA 14: Belize, Caye Caulker – Yocamatsu (19. – 22. dan)

Otok Caye Caulker je zelo majhen, saj ga lahko praktično v nekaj minutah prehodiš. A vseeno so boljše in slabše lokacije. Izbrala sva si precej drag hotel Yocamatsu, ki je imel odlično lokacijo blizu vsega. Na strehi so nam vsako jutro postregli z res izvrstnim zajtrkom. Sicer pa lepa soba in kopalnica, klima, ventilator, čiste brisače za plažo in prijazni lastniki. Zelo lepo!

Cena nočitve (NZ) = 281 BZ$ (134 EUR)


LOKACIJA 15: Mehika, Bacalar – Azul 36 Hotel (23. dan)

V Azul 36 Hotel sva prišla nazaj iz Belizeja, tako da sva imela tam rezervirano eno noč. Lep hotel, krasna ogromna čista soba in minimalistično opremljena kopalnica. Velik bazen na dvorišču in super lokacija nekoliko ven iz centra mesta, a še vedno peš. Blizu so tudi restavracije in lokali ter lastno parkirišče za avto. Hotel žal ni v prvi vrsti ob jezeru, kar je velika slabost, saj je dostop do jezera povsod pozidan. Za Bacalar vsekakor priporočam hotel ob jezeru v prvi vrsti, da imate svoj dostop do jezera in seveda kopanja.

Cena nočitve (N) = 1.340 MXP (65,4 EUR)


LOKACIJA 16: Mehika, Puerto Morelos – Hotel Eden (24. dan)

Zadnjo noč sva ponovno preživela v Puerto Morelosu in sicer v poceni hotelu Eden. Želela sva le odmaknjeno lokacijo, da se dobro naspiva pred dolgim letom domov. Lokacija je bila dobra, nekaj minut do plaže. Soba pa ogromna, z veliko kuhinjo in predprostorom ter veliko kopalnico. Parkirišč je bilo tudi dovolj na ulici pred hotelom. Zelo dober hotel za to ceno in seveda malce odmaknjeno lokacijo s plaže.

Cena nočitve (N) = 1.267 MXP (61,8 EUR)

1 komentar »

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: