Preskoči na vsebino

MALDIVI: Delfini, morski psi in skati na snorklanju (4. dan)

Med bivanjem na otoku Maafushi sem imela v načrtu tudi enodnevno snorklanje. Na voljo sta vsaj dva možna izleta in sicer na enem so koralni grebeni s tropskimi ribami, na drugem izletu pa so zvezde dneva grebenski morski psi. Lahko se seveda odločite za oba, a jih v enem dnevu ne morete narediti, saj sta oba odhoda zjutraj. Ker Maldivi ne blestijo po živih koralnih grebenih, sva se midva odločila za drugo možnost. Odšli smo po zajtrku in bilo nas je samo šest na čolnu. Pri prvem izletu jih je bilo čez 30 tisti dan, tako da sva bila zelo vesela, da sva se tako odločila. Najlepši del dneva je bil čudovitisand bank“, kamor smo prišli zadnji in bili na njem čisto sami. Prekrasno kopanje in uživanje!


DELFINI V CELIH JATAH

Po zajtrku smo se odpeljali s čolnom na enodnevni izlet. Še pred zajtrkom naju je v hotelski sobi pozdravil lep sončni vzhod. Naša prva postojanka so bili delfini in smo jih videli res ogromno. V celih jatah so nagajivo plavali tik ob čolnu in bilo res je lepo. Opazovali smo jih dolgo časa sicer s čolna, a res je bilo nepozabno. Fotografij nimam, ker so delfini zame prehitri.


GREBENSKI MORSKI PSI

Naša naslednja postojanka so bili grebenski morski psi (angl. Whitetio reef shark), s katerimi smo tudi plavali. S čolnom smo se ustavili pri enem resortu in tam so bili že tudi drugi čolni, tako da je bilo kar nekaj ljudi v morju. Skočila sem z masko v morje in skoraj pobegnila. Trimetrski morski psi in ogromne črne grde ribe. Skoraj meter velike z grdimi veliki zobmi. In čisto pri meni. Niso se nič bali, ampak so plavali povsem okrog nas. In obojih je bilo res veliko. Nič mi najprej ni bilo smešno, šele kasneje sem se malce sprostila. Žal morske pse tudi hranijo z ostanki hrane, zato so jih navadili na vsakodnevno pojedino in se zato na tem mestu tudi zadržujejo.


SKATI OB OBALI OTOKA FULIDHOO

Najbolj sva se veselila postanka na otoku Fulidhoo, ki je tudi poseljen in na njem lahko preživite tudi nekaj počitniških dni. S čolna smo poskakali na lepo belo peščeno obalo in privoščili so nam kosilo, ki je bilo vključeno v ceno izleta. Otok nama sicer ni bil najbolj všeč, ker je še res zelo pristen, ima lepo plažo, a žal ob njej parkirajo čolni in hkrati otok še nima “bikini” plaže, kar pomeni kopanje v oblačilih. Ima pa krasno posebnost in sicer polno razvajenih skatov, ki plavajo tik ob obali. Prekrasni in čisto nič sramežljivi. Ves čas so bili ob obali in smo se jih res lahko nagledali. Prelepo!


KOPANJE NA PEŠČENEM OTOKU

Zadnja postojanka izleta je bilo še kopanje na neposeljenem peščenem otoku. Ob našem obisku so pravkrar odpluli trije nabito polni čolni s turisti, kar je pomenilo okrog 80 ljudi. Nas je bilo le šest, tako da smo imeli peščeni otok ali sand bank po angleško le zase. Čudoviti otok, turkizno morje in bela drobno mleta peščena plaža. Le kaj bi si lahko človek še želel. Jaz in moj rakec iz oči v oči. Vrhunsko!


VEČER NA OTOKU MAAFUSHI

Z izleta sva prišla precej utrujena, tako da sva si samo še zaželela pice, malo sprehoda po otoku in dober mangov sok.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 180 EUR

  • enodnevni izlet snorklanje = 100 USD (89 EUR)
  • mango juice 2x = 150 MVR (9 EUR)
  • ena pica in ena Coca Cola = 120 MVR (7 EUR)
  • trgovina (2x sladoled Magnum, voda 2x, krekerji) = 110 MVR (6 EUR)
  • spanje Arena Beach Hotel (NZ) = 77 USD (69 EUR)

Devizni tečaji: 1 EUR = 1,12 USD; 1 EUR = 17,50 MVR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: