Preskoči na vsebino

GRČIJA: Kopanje in sončenje na plaži Voidokilia (11. dan)

Pred nama je bil še en ležeren dan na plaži. Tokrat sva si izbrala lepo plažo Voidokilia, ki je bila oddaljena od hotela nekaj kilometrov. Peščena plaža je popolne polkrožne oblike z zelo mirno in toplo turkizno vodo. Plaža se nahaja ob laguni Gialova, ki spada pod zaščiteno območje Natura 2000. Na plaži sva bila skoraj prva že zjutraj ob osmi uri in privoščila zasebno jutranje kopanje. Seveda so nato začeli prihajati turisti, tako da sva ob veliki vročini in brezveterju zdržala le do 12. ure. Sledilo je kosilo v bližini najinega hotela, nato pa večerni sprehod in palačinke z nutelo v simpatičnem sosednjem obalnem mestu Pilos.


PLAŽA VOIDOKILIA

Lepa peščena plaža, ki leži v popolnem zaveterju odprtega morja. Nežna mivka, žal nič sence, a toplo in mirno morje turkizne barve. Lepo za plavanje, kopanje, malo manj pa za sončenje ob visokih temperaturah in močnem soncu. Midva sva prišla na plažo že ob osmih zjutraj in v dopoldanskih urah uživala, nato pa je postalo neznosno vroče tudi ob senčniku z UV zaščito, zato sva malo po dvanajsti uri že pobegnila. Za lep pogled na plažo se lahko povzpnete na hrib, kjer je tudi jama Nestor. Nama se v tej vročini enostavno ni ljubilo vzpenjati na hrib, pa še pot je menda precej zaraščena in zapuščena. Je pa zagotovo lepo in priporočam. Namesto vzpona sva se odpravila v najin hotel ter na dobro grško kosilo v sosednjo restavracijo na plažo.


OBALNO MESTO PILOS

V poznih popoldanskih urah sva se odpeljala v sosednje obalno mesto Pilos, kjer je prav tako na ogled trdnjava in muzej, a sva ga zaradi visoke cene vstopnine izpustila. Sprehodila sva se po lepih ulicah in si raje privoščila palačinke z nutelo.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 134 EUR

  • kosilo (grška solata, olive, kebab, voda) = 21,50 EUR
  • kava, pomarančni sok = 6 EUR
  • palačinki z nutelo, voda = 8,30 EUR
  • voda 6×1,5 l v trgovini = 2 EUR
  • Hotel Imathoessa (NZ) = 96,50 EUR

Prevoženi km = 36 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: