Preskoči na vsebino

GRČIJA: Miren zaliv Lichnos in večer v Pargi (16. dan)

Preden sva zapustila obalno Grčijo sva se za dva dni še ustavila blizu Parge in si namestitev našla v mirnem zalivu Lichnos. Z Lefkade sva imela dobri dve uri vožnje, vmes tudi skozi zanimiv podvodni tunel. Ampak v Grčiji gradijo popolnoma nove in zelo lepe ceste, zato se marsikatera pot zelo skrajša. Privoščila sva si zajtrk in se namestila v najinem hotelu Dolphin, ki je na vrhu zaliva. Nato pa na plažo, kopanje, sončenje in plavanje ponovno na sporedu. Predzadnji dan na plaži sva dodobra izkoristila. Zaliv ima tudi lep in velik kamp pod starimi oljkami, manjšo trgovino in dve plažni restavraciji. Vse, kar potrebuješ za krasen dopust. Zvečer sva se odpeljala še na sprehod do Parge, kjer pa naju je pričakalo na stotine turistov. Zelo dolgo že nisva videla takšnih množic in res polnih ulic turistov. Še posebej ne sredi septembra. Sva dobesedno pobegnila.


ZALIV LICHNOS BLIZU PARGE

Za najino zadnjo obalno postojanko v Grčiji sva izbrala Pargo, a ker nima lepe plaže, sva namestitev poiskala v sosednjem zalivu Lichnos. Najin apartma je bil precej star in zdelan, tako da sva kar malce morala pogledati čez prste. Zaliv in plaža sta bila lepa, v restavraciji so stregli dokaj okusno hrano, a pošteno se nama je kolcalo za prijaznostjo domačinov na Peloponezu. Zelo se občuti večji turizem, tako na cenah kot tudi na kakovosti in seveda gostoljubnosti. Uživala sva na plaži, večji del dneva pa preživela v res toplem in čistem morju.


VEČERNI IZLET V PARGO

Preden se je znočilo sva se odpeljala še v Pargo, kjer naju je res presenetila ogromna gneča. Že parkirišče sva iskala pol ure, ker je bilo vse zaparkirano. V mestecu, po cestah, na plačljivih parkiriščih. Jojmene. Na ulicah se je gnetlo turistov, sicer pa je Parga res lepa, barve hiše, veliko restavracij, lokalov, trgovinic s spominki. A za naju je to prehudo, zato sva po eni pijači pobegnila nazaj v najin hotel.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 156 EUR

  • podvodni tunel = 3 EUR
  • kava, čaj, 2x toast, english breakfast = 13 EUR
  • kava, coca cola, voda = 7 EUR
  • kalamari, gyros, voda = 17,70 EUR
  • kava, aperol, 2 palačinki, mala voda = 15 EUR
  • trgovina (olive za domov, spominki, čokolade, preste, voda) = 22,30 EUR
  • Dolphin Apartments (NZ) = 77,5 EUR

Prevoženi km = 108 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: