Preskoči na vsebino

TRAVELynk: Da ali ne? S Corisom je odločitev precej lažja

Vsi moji bralci ste zagotovo že zasledili, da sedaj že več kot 15 let prisegam na CORIS turistično zavarovanje za tujino. Do sedaj so me k sreči v tujini reševali samo dvakrat v zelo blagih primerih. Držim pesti, da tako tudi ostane. O vseh prednostih njihovega zavarovanja sem že napisala precej obsežen članek pred leti z naslovom MOJ IZBOR: Nikoli na potovanje brez odličnega zavarovanja. Vse zapisano še danes drži 100-odstotno. Zadnja leta je CORIS tudi najin partner na potovanjih, za kar sva jim neizmerno hvaležna. Že pred leti sem se najbolj razveselila njihovega ZAVAROVANJA RIZIKA ZA ODPOVED POTOVANJA, ki je res olajšal odločitev za nakup dražjih potovalnih storitev (letalske karte, najemi vozil, hotele…). Vsekakor sem to zavarovanje vedno plačala vsaj za letalske karte in zato precej bolj mirno spala.

A vseeno so “korona časi” prinesli nova tveganja za potovanja. V prvi vrsti zdravstvena in seveda v drugi vrsti tudi finančna. Midva sva čakala, da se malce vseeno uredijo in normalizirajo zadeve. Nisva nič kupovala in nič načrtovala. Lani nama je odpadlo potovanje na Sejšele v mesecu maju, ki sva ga prestavila najprej na september. Seveda je tudi jesensko potovanje splavalo po vodi in midva sva se odločila, da vzameva denar od letalske družbe. Tako sva mirno spala do začetka marca in prav nič nisva načrtovala, ker se je vse zdelo nesmiselno.

V začetku marca sem zasledila odlično novico pri CORIS-u: Covid kritje je po novem vključeno pri vseh celoletnih zavarovanjih in zavarovanjih z veljavnostjo do 90 dni. CORIS zavarovanje Odpovedi potovanja pa ne vključuje kritja za primer odpovedi, če doma zbolite za COVID-19. Kaj pomeni to v praksi: To pomeni, da pred odhodom naredite PCR test, doma izveste, da ne greste na potovanje in zato je pomembno, da imate kupljeno letalsko karto ali aranžma, ki ima možnost brezplačne prestavitve odhoda. Meni je seveda ključnega pomena, da v kolikor zbolim na poti, da bom imela zavarovanje v tujini kot še šika in bodo za naju brez dodatnih stroškov poskrbeli z zdravljenjem ter varnim prihodom nazaj domov.

Odločitev za potovanje je sedaj veliko lažja. Kaj pa vi? Ste se že opogumili?

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.