Preskoči na vsebino

MALDIVI 2021: Odlična hrana na otoku Feridhoo (4. dan)

Tokrat sem se odločila, da vam otok prikažem v malo drugačnem zaporedju. Seveda sva cele dneve preživela na plaži (glej zapis 5. dan potovanja) in v morju, a jesti je seveda vmes tudi potrebno. Na otoku Feridhoo ne pričakujte nobene “noblese za finočo”. Gre za reven otok domačinov in temu je primerna seveda tudi gostinska ponudba. Domačini se ne prehranjujejo v lokalih, ker imajo doma žene, ki zelo lepo skrbijo za svoje družine. Na otoku so zato le trije lokali, ker ob polni zasedenosti otoka, ni več kot 30 turistov. Kar pomeni zelo okrnjeno ponudbo, a to ne pomeni niti slučajno slabe kakovosti. Če ne bi bilo Covida, bi midva imela zajtrk v najinem guesthousu na dvorišču. A ker je Covid, so jim oblasti to prepovedale (zaradi nevarnosti prenašanja okužb) in smo vsi turisti jedli v eni in edini restavraciji/lokalu. To je bil lokal N6 Beach Cafe, ki je zelo blizu bikini plaže. Ker smo pa bili samo štirje na otoku, smo tudi vse obroke vsi štirje jedli seveda tam. V lokal so prihajali tudi domačini, a bolj poredko in samo na kakšno pijačo. Lokal je bil res super, ponudba dovolj široka in kuhali so več kot odlično.


ZAJTRK

Zajtrk je bil odličen. Lahko si izbiral med različnimi zajtrki. Jaz vedno prisegam na klasičnega – jajčka, toast, marmelada, sadje in čaj. Matjaž pa je usmerjen bolj lokalno in je vsak dan jedel tuno s kokosom in čebulo (MASHUNI) ter domače pečen ROSHI kruh.


KOSILO

Če je le možno, prisegava na močno kosilo in lahko večerjo. Tako sva si sredi dneva vedno vzela čas za kosilo v isti restavraciji. No, druge tudi ni bilo. V teh krajih prisegava na riž z zelenjavo in mesom ali ribami ter popečeno zelenjavo, tako da sva vsak dan jedla podobno kosilo. Na jedilniku so se znašle tudi bolj evropske jedi, a jih nisva niti pokusila, ker bi bil to res greh. Na Maldivih znajo narediti res več kot odličen nasi goreng. Jaz sem enkrat naročila tudi file sveže ribe in je bila vrhunska. Torej – čista desetka. Kosilo naju je stalo okrog 22-25 EUR. Jedi tukaj niso najbolj poceni, a so porcije res ogromne.


VEČERJA

Za večerjo si midva običajno privoščiva sendviče. Eden prisega na club sendvič, drugi pa na sendvič s sirom in paradižnikom. Zraven pa se je vsak dan prilegel vrhunski sveže stisnjen mangov sok. Njami njami.


LOKALNA TRGOVINA

V lokalni trgovini sva si kupovala pitno vodo, banane, čokoladne palčke in krekerje malo za pohrustati. Sicer je trgovina res majhna in slabo založena, a nama je vse to več kot zadoščalo.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 76,1 EUR

  • trgovina (voda, krekerji) = 40 MVR (2,3 EUR)
  • kosilo (nasi goreng, vegi sendvič 2x, kava, čaj, voda) = 26 USD (22 EUR)
  • mango juice = 75 MVR (4,3 EUR)
  • spanje The Castaway Retreat (NZ) = 56 USD (47,5 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,18 USD in 1 EUR = 17,40 MVR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: