Preskoči na vsebino

MALDIVI 2021: Prenočišča na poti

Med tokratnim obiskom Maldivov sva ponovno izbrala tri otoke. Tokrat sva bila že malce pametnejša in sva izbrala otoke, do katerih je precej poceni in zelo lahek dostop z redno linijo hitrega čolna z letališča Velana v glavnem mestu Male. Ker pa je bila za povrh še Covid situacija z malo turisti, je bila izbira še toliko bolj omejena. Tudi za naju, saj nisva niti vedela, kaj lahko pričakujeva ob prihodu. Pred odhodom sva bila prepričana v dvoje – najprej greva na precej nepoznani otok Feridhoo in zaključiva na otoku Ukulhas. Vmes sva bila brez plana in sva se tik pred zdajci na licu mesta odločila za resort Nika Island Resort & Spa. Za vseh 11 nočitev z zajtrkom sva plačala skupaj 1.015 EUR oz. 92 EUR/dan. Naključje ali ne, izbrala sva popolne počitnice!


FERIDHOO ISLAND

Na otoku je samo 5 guesthousov, ki spejemajo turiste. Midva sva naredila rezervacijo na Bookingu nekaj dni prej. Kot vedno seveda vse drži. Obvezno si naredite prej rezervacijo, zato da vam oni uredijo prevoz s hitrim čolnom do tukaj, ker ga v osnovni ponudbi hitrih čolnov ni. To se dogovorite z lastnikom čez Booking ob rezervaciji. The Castaway Retreat je nastanitev s tremi zvezdicami, tako kot je to na Maldivih običajna praksa. Lastnik ima 4 sobe s kopalnicami in dvorišče. Soba je velika, osnovno opremljena, z odlično trdo posteljo in zelo čisto posteljnino. Kopalnice so povsod zunanje, torej tuširanje pod zvezdnatim nebom in zelo lepo opremljene ter brez tople vode, ki je tudi ne potrebujete. Za nočitev z zajtrkom sva plačala 47,5 EUR, kar je res smešna cena. Na celem otoku smo vseh 5 dni bivali le 4 turisti, midva in dva Nemca. Vsi smo bili v tej nastanitvi, vse ostalo je bilo zaprto. Raj na zemlji za ljubitelje miru. Lokacija seveda izredno mirna, je pa bilo do plaže 10 minut hoje. Midva sva bila zelo zadovoljna, je pa seveda to osnovna nastanitev, ki nama več kot zadošča. Pri njemu si si lahko izposodil tudi opremo za snorklanje in organiziral je izlete na naše želje. Vsak dan nama je prinesel tudi svež kokosov oreh.


RESORT NIKA ISLAND RESORT & SPA

Najin drugi otok je bil resort Nika, ki se nahaja ravno med otokoma Feridhoo in Ukulhas. Tukaj sva bivala le 2 noči oziroma 2 cela dneva in bilo je dovolj. Na Niki lahko izbirate med več različnimi vrstami nastanitev, ki pa so cenovno izredno različne. Ker sva midva rezervirala nastanitev le 2 dni pred prihodom, so bile cene še mnogo nižje od običajnih cen v visoki sezoni. Midva sva seveda izbrala najcenejšo možnost in sicer “Garden Villo”, ki je bila 250 EUR za nočitev z zajtrkom. Doplačati sva morala tudi takso za dva dni, ki je znašala skupaj 24 USD. Najina vila je bila čudovita. Zelo velika soba z majhno kopalnico in lepo teraso. Bila je v senci in obkrožena z veliko zelenja, kar je najbolje. Garden vile so samo 4 na celem otoku. Najpogosteje se gostje odločijo za vile s privat plažo ali vilo na morju. Celoten otok je poln cvetja in res lep, tako da ga lahko res priporočam. V sredini je otoka je krasna sprehajalna pot, tako da lahko tudi malo bolj pretegnete noge. Na Maldivih so resorti super izbira samo zaradi tega, ker ni komarjev, saj dvakrat dnevno špricajo proti njim celoten otok. V ceno sva imela vključen zajtrk ter popoldanski prigrizek ob sončnem zahodu.


UKULHAS ISLAND

Za obisk otoka Ukulhas sva se odločila že doma, zaradi njegove lepote in odlične lege. Do Ukulhasa je z Nike le dobrih deset minut vožnje, tako da sva bila res hitro na najini zadnji destinaciji. Nastanila sva se v najinem apartmaju Trip Villa, ki ima zagotovo najboljšo pozicijo na otoku. Prva vrsta ob najlepšem delu plaže, lastne brezplačne ležalnike in dovolj naravne sence pod palmami. Apartma je bil povsem nov, velik in zelo lep. V ceno sva imela vključen tudi odličen zajtrk, tako da se res nimava kaj za pritoževati in ga res lahko priporočim. Cena za nočitev z zajtrkom je bila 103 USD (87,3 EUR).

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: