Preskoči na vsebino

MALDIVI 2021: Vsi stroški potovanja

Vsak, ki mu omenim počitnice na Maldivih, si zamisli vsaj 10.000 EUR stroškov za teden dni. Ta pa ima denarja, si misli. Ampak resnica je daleč od te petmestne številke, če si želiš divjih in rajskih počitnic. V resortskem turizmu Maldivov boste zelo hitro prišli do zgornje številke, na poseljenih turističnih otokih pa za nekajkrat manj. Nama v resnici je v resortu celo čisto brezveze in nama sploh ni všeč, pa čeprav bi si z lahkoto to tudi privoščila. Ob prvem potovanju na Maldive sva nekoliko več zapravila zato, ker sva si izbrala 3 otoke, ki so si bili zelo oddaljeni. Tokrat pa sva bila že bolj pametna in sva izbrala otoke, ki so si zelo blizu in tako zmanjšala stroške prevoza med otoki. Na otoku Feridhoo je bilo nepozabno in ultra poceni. Ker sva ljubitelja samote in tišine, je to za naju rajska destinacija. Vmes sva šla za dva dni v resort, kar naju je stalo zasoljenih 1.000 EUR. Bilo je krasno, a za naju ni vredno. Vseskozi sva sanjala o najini poceni rajski divjini Feridhooja. Na otoku Ukulhas pa je bilo vsega ravno prav, če želite vseeno malce dogajanja. Nekaj ljudi, dovolj restavracij in krasna plaža. Tokrat sva bila na treh povsem različnih otokih in bilo je super za menjavo ritma na 13-dnevnem potovanju. Ker v resnici, Maldivi niso potovanje, ampak počitnice. Rajske počitnice!


VSI STROŠKI POTOVANJA

Na celotnem 13-dnevnem potovanju sva skupaj zapravila 3.855 EUR oziroma 1.928 EUR na osebo, od tega za 2 OSEBI:

 • Povratni letalski vozovnici (Turkish Airlines: Ljubljana – Istanbul – Male) = 1.456 EUR
 • Coris zavarovanje rizika odpovedi za letalsko karto = 0 EUR (časti Coris – hvala!)
 • PCR Covid testi = 440 EUR
  • ZD Domžale pred odhodom = 120 EUR
  • otok Ukulhas za domov = 110 EUR
  • Letališče Brnik za vstop v SLO brez karantene = 210 EUR
 • taksiji in hitri čolni med otoki = 328 EUR
  • taksi na Brnik in nazaj = 30 EUR
  • hitri čoln Male – Feridhoo = 150 USD (127 EUR)
  • hitri čoln Feridhoo – Nika Island Resort & Spa = 70 USD (59,3 EUR)
  • hitri čoln Nika Island Resort & Spa – Ukulhas = 20 USD (16,9 EUR)
  • hitri čoln Ukulhas – Male = 100 USD (84,7 EUR)
  • taksi Male – Hulhumale – Male = 12 USD (10,2 EUR)
 • hrana na poti = 563 EUR
 • 11 nočitev na poti v hotelih = 1.015 EUR
 • vstopnine in izleti na poti (manta snorkeling) = 50 USD (42,4 EUR)
 • Ostalo (magnetki, kartice, spominki…) = 10 EUR

CENA HRANE, PRENOČIŠČ, PREVOZA IN OSTALEGA

Na najinem 13-dnevnem potovanju sva zapravila na dan v povprečju 148 EUR na osebo, kar pomeni ne najdražje in tudi ne najcenejše potovanje. Zlata sredina po porabi na dan na osebo, seveda pa je k temu botrovala najbolj cena letalske vozovnice in 2-dnevnega bivanja v resortu. Glede na to, da res nisva nikoli gledala na cene hrane, je bila le-ta na celotnem potovanju res poceni. Porabila sva 22 EUR/osebo na dan, kar je res malo. Letalske karte sva kupila po dokaj visoki ceni iz Ljubljane, a s super povezavo in kratkim postankom v Istanbulu. Za nočitve sva odštela še vedno normalno ceno, čeprav sva si tudi tokrat privoščila zelo lepe in dražje nastanitve na otokih. In seveda 2 dni po dokaj zasoljeni ceni v resortu. Najina povprečna cena nočitve z zajtrkom je namreč bila 92 EUR. Tudi za čolne med otoki sva tokrat plačala povsem normalno cene. Za vstopnine nisva porabila veliko, ker sem šla samo jaz enkrat snorklati z mantami.


DENAR IN PLAČEVANJE

S seboj na vsako potovanje vedno vzameva nekaj gotovine, a tokrat sva nesla res manjši del bankovcev (USD). V vseh hotelih in resortih sva plačevala normalno s kreditno kartico in je večinoma tudi najbolj priljubljena oblika plačevanja. Tudi pri nama, zato sva se res posluževala povsod. Ob plačilu s kreditno kartico morate plačati 3% provizije. Za manjše lokalne potrebe (trgovina, smothie, kavica…) sva imela tudi gotovino v lokalni valuti, ki sva jo dvignila na bankomatu v Male na letališču. Provizija za dvig je bila zelo običajna (2-3 EUR). Sicer pa povsod lahko plačujete z USD, tudi v lokalnih trgovinah in restavracijah. Celo bolj so navajeni dolarjev od turistov kot svojega denarja.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: