Preskoči na vsebino

MADAGASKAR 2022: Hoteli na poti

Na celotnem potovanju po Madagaskarju sva imela vsega skupaj 22 nočitev in prespala sva v 12 različnih hotelih. Nastanitve sem izbirala tako na Bookingu in Agodi kot tudi direktno po mailu, saj nekaterih niti ni na rezervacijskih portalih. Za vse nočitve na potovanju sva skupaj odštela 2.188 EUR oz. v povprečju 100 EUR/noč. Res je, da sva od tega imela 7 nočitev na otoku Ile Sainte Marie v prekrasnem resortu Princess Bora, kjer sva imela v ceno vključen tudi vrhunski polpenzion. Eno nočitev sva tudi preplačala, ker sva spremenila na poti načrte. Tudi zadnji večer sva si še privoščila počitek v hotelu, kar bi lahko brezplačno preživela tudi na letališču. Večina nastanitev je bilo krasnih, a seveda tudi kakšen dotrajan. Paziti morate na to, da imajo nastanitve vsaj malo ogrevanja, ker je bilo ponoči na celini zelo mrzlo. Ni pa prav veliko izbire, tako da razen v glavnem mestu, je nastanitev izjemno malo.


DAN 1 in 2: ANTANANARIVO – The Citizen (NZ)

Prvo noč sva šele prišla sredi noči v hotel in samo padla v posteljo. Izbira hotela je bila v redu, so pa v glavnem mestu še veliko boljši hoteli, kar sva potem videla kasneje. Hotel povem v redu, tudi zajtrk zelo okusen, a vseeno je hotel že precej dotrajan.

Cena za nočitev z zajtrkom = 73 EUR


DAN 3 in 9: ANTSIRABE – Eco Lodge Les Chambres Du Voyageur (NZ)

V Antsirabe sva izbrala čudovit eco lodge, kjer sva imela samostojno zidano hiško, ki je bila čudovito opremljena. Tudi zajtrk je bil izjemno dober in gostiteljica izjemno prijazna. V sobi sva imela tudi električni radiator, izjemen tuš z vročo vodo in krasno kopalnico. Super izbor. Ko smo se vračali, smo še enkrat prespali v tem hotelu.

Cena za nočitev z zajtrkom = 50 EUR


DAN 4: KIRINDY – Relais Du Kirindy (NZ)

V vasi Kirindy ni druge izbire. Nastanitev je bila v redu, saj si sredi ničesar in kaj več res težko pričakuješ. Imela sva hiško z udobno posteljo, seveda pa je vse skupaj bilo precej dotrajano. Večerja in zajtrk sta bila odlična. Ogrevanje tukaj ni bilo potrebno, se je pa zvečer vseeno precej ohladilo.

Cena za nočitev z zajtrkom = 66,50 EUR


DAN 5 in 6: BEKOPAKA – Orchidees du Bemaraha (NZ)

V vasi Bekopaka tudi ni prav nobene izbire. Praktično si na “koncu sveta” in nastanitev je bila zelo v redu, glede na okoliščine. Soba je bila preprosto opremljena, kopalnica zastarela, voda je curljala. Okolica hotela je bila lepa in restavracija je nudila precej okusne jedi.

Cena za nočitev z zajtrkom = 43,6 EUR


DAN 7 in 8: MORONDOVA – Chez Maggie (NZ)

V Morondovi smo se končno malo ustavilli in odpočili. Nastaneni smo bili ob plaži v hiškah Chez Maggie. Sobo sva imela ogromno, z dvema spalnicama in odlično kopalnico. Jedla sva tudi pri njih in bilo je super.

Cena za nočitev z zajtrkom = 46,7 EUR


DAN 10: ANTANANARIVO – Le Chat’o Park (NZ)

V Antananarivu smo samo prenočili, ker smo takoj naslednje jutro potovali proti zahodu države. Hotel sva izbrala na obrobju mesta in bil je v redu. Siceer prazen, a soba je bila lepa, tudi z lepo kopalnico in imela sva električni radiator za gretje. Zajtrk je bil okusen.

Cena za nočitev z zajtrkom = 55 EUR


DAN 11: ANDASIBE – Andasibe Lemur’s Lodge (NZ)

V Andasibe sva izbrala zelo lepo nastanitev. Soba je bila izjemno lepo opremljena, kopalnica ogromna z odličnim tušem in vročo vodo, a v sobi ni bilo prav nobenega ogrevanja, zato sva se skoraj prehladila. Naslednjič bi zagotovo izbrala nastanitev, ki ima ogrevanje.

Cena za nočitev z zajtrkom = 70 EUR


DAN 12: ANTANANARIVO – San Christobal Boutique Hotel (NZ)

V Andasibe bi sicer morala ostati dve noči, zato sva izgubila denar za eno noč (51 EUR). A ko smo s šoferjem naredili kalkulacijo glede vožnje nazaj do letališča, bi se nam lahko zgodilo, da bi midva zamudial let na Ile Sainte Marie, kar bi pomenilo pravo katastrofo. Zato smo sprememnili načrt in se še sva prenočila v glavnem mestu. Izbrala sva spet hotel na obrobju in blizu letališča. Bil je res super. Nov, lep , krasna soba, super ogrevanje, odlična hrana. Pohvale.

Cena za nočitev z zajtrkom = 50 EUR


DAN 13 – 19: OTOK ILE SAINTE MARIE – Princess Bora Lodge Resort & Spa (polpenzion)

Na otoku Ile Sainte Marie sva si izbrala daleč najboljšo nastanitev, ker so bile to na koncu koncev tudi najine poletne počitnice. Resort je prekrasen in res vse štima. Lep bungalov, vse čisto, plaža prekrasna, spa vrhunski, brezplačen najem koles in vrhusnka kuharija. Prekrasno.

Cena za nočitev s polpenzionom = 192 EUR


DAN 20: ANTANANARIVO – La Varangue (NZ)

Zadnja noč v glavnem mestu. Tokrat sva izbrala v centru mesta hotel La Varangue, ki se nahaja ob predsedniški palači. Hotel je pravi muzej, soba vrhunska, kopalnica čudovita, hrana pa odlična. Zagotovo najina najboljša izbira v glavnem mestu.

Cena za nočitev z zajtrkom = 80 EUR


DAN 21: ANTANANARIVO – Fly INN Hotel (N)

Zadnji dan sva imela let domov šele opolnoči, zato sva si plačala še eno dodatno noč v hotelu na letališču. Toliko da sva si odpočila pred dolgim poletom nazaj domov. Sicer bi lahko to popoldne in večer preživela tudi brez nočitve.

Cena za nočitev = 40 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: