Preskoči na vsebino

TAJSKA 2022: Hoteli na poti

Na celotem potovanju po Tajski sva imela vsega skupaj 15 nočitev in prespala sva v 8 različnih hotelih. Vse nastanitve sem izbrala in rezervirala na Bookingu, kar je najina stalnica. Za vse nočitve na potovanju sva skupaj odštela 1.049 EUR oz. v povprečju 70 EUR/noč. Res je, da sem izbirala lepše in dražje nastanitve z odličnimi lokacijami. Večinoma sva imela vključen tudi okusen zajtrk. Tudi zadnji večer sva si še privoščila nastanitev v hotelu, kar bi lahko brezplačno preživela tudi na letališču. Večina nastanitev je bilo res krasnih. Cene sva dobila zelo ugodne, običajno z visokim popustom, ker je bila predsezona in pokoronski čas. Premalo turistov, preveč turističnih kapacitet. Večino od naštetih nastanitev lahko brez težav priporočim tudi bolj zahtevnim gostom.


DAN 1 in 2: CHIANG RAI – Le Patta Hotel Chiang Rai (N)

Prva najina lokacija na Tajskem je bil Chiang Rai na severu. Hotel sva imela izjemen, povsem v centru mesta, le nekaj korakov stran od nočne tržnice in avtobusne postaje. Bil je zelo lepo opremljen. Soba je bila velika in prostorna, kopalnica odlična. Še več – pri njih sva v omari pozabila jakni in so nama jih takoj brezplačno poslali po ekspres pošti v Chiang Mai, tako da sva jih praktično dobila v enem dnevu nazaj. Zelo hvaležna za tako lepo gesto, ki je verjetno ne bi bila deležna nikjer drugje na svetu.

Cena za nočitev = 58 EUR


DAN 3 in 4: CHIANG MAI – El Barrio Lanna (N)

Hotel v Chiang Mai-u sva imela odličen. Povsem v centru mesta, nekaj korakov stran od glavne ulice s templji in restavracijami. Hkrati pa na stranski ulici, ki je bila izjemno mirna in brez avtomobilov. Hotel je bil prekrasen, čudovita oprema, krasna kopalnica, brezplačna kava in čaj ter prigrizki čez cel dan. Osebje nama je tudi zelo prijazno pomagalo, da sva iz Chiang Raia dobila pozabljeni jakni zelo hitro nazaj.

Cena za nočitev = 63 EUR


DAN 5: HAT YAI – Southern Aiport Hat Yai (NZ)

Pred odhodom na otok Koh Lipe sva s severa priletela v Hat Yai zelo pozno zvečer, zato sva potrebovala prenočitev. Izbire ni prav velike okrog letališča. Hotel je bil v redu za prenočitev, je bil pa že precej zdelan, pa tudi ne tako čist kot bi moral biti. A za to ceno ne moreš tudi prav veliko pričakovati.

Cena za nočitev z zajtrkom = 34 EUR


DAN 6, 7 IN 8: KOH LIPE – Wapi Resort (NZ)

Precej sem premišljevala glede nastanitve na Koh Lipe. Na koncu sem izbrala Koh Lipe in sicer nastanitev na vzhodni Sunrise plaži. Namenoma sem izbrala bungalov v drugi vrsti, ker so glasni motorji s čolnov precej naporni. Bungalov sva imela prekrasen. Popolnoma nova oprema, vroča voda pod odličnim tušem, velika in udobna postelja. Res top lokacija in top nastanitev. Zajtrk je bil daleč najboljši in na recepciji so imeli tudi brezplačno vodo za točiti v posebne aluminijaste bidone. Zelo sem bila vesela tudi ekološkega pridiha, ki je končno zajel tudi Tajsko. Prekrasna lokacija.

Cena za nočitev z zajtrkom = 68 EUR


DAN 9 IN 10: KOH KRADAN – Mali Kradan (NZ)

Koh Kradan nima veliko nastanitev in lete so večinoma vse na edini vzhodni plaži. Midva sva sicer izbrala precej drag Mali Kradan, ki ima res lepo lokacijo in zagotovo najlepši del plaže. Nastanitev je bila lepa, bungalov nisva vzela najdražji. Velika soba, udobna postelja, zajtrk soliden, brezplačna voda v steklenicah. Kuhajo ne najbolje, zato se raje kulinarično razvajajajte pri sosedih. Brezplačno si lahko izposodite tudi kajak, kar je dobro.

Cena za nočitev z zajtrkom = 100 EUR


DAN 11 in 12: KOH LANTA – Sri Lanta Resort & Spa (NZ)

Na Koh Lanti sem tudi izbrala hotel na najlepši plaži. Hotel je dokaj lep, že tudi precej zdelan, malce so ga tudi še obnavljali pred sezono. Sobo sva imela čez cesto v hrib, ker sob na plaži nimajo. V zadnjem nadstropju sva imela ogromno sobo, krasno kopalnico in na balkonski terasi masažno kad. Zajtrk je bil zelo osnoven, ker ni bilo praktično nič turistov. Plaža je lepa, direktno na plaži ni ležalnikov, imajo pa dva lokala ter bazen. Precenjeno za najin okus.

Cena za nočitev z zajtrkom = 81,5 EUR


DAN 13: RAILAY BEACH – Railay Bay Resort & Spa (NZ)

Na Railayu sem želela spati prav na Railay plaži, kar ni najceneje. Nastanitve so tudi bolj v zaledju zaliva, a midva sva bila nastanjena prav na plaži. Hotel je prekrasen, lepo sobo sva imela v bungalovu. Krasno kopalnico, odličen zajtrk. Res priporočam.

Cena za nočitev z zajtrkom = 91 EUR


DAN 14 in 15: BANGKOK – Hotel Tranz (N)

V Bangkoku sva vedno do sedaj spala po nekih res griznih beznicah. Tokrat sem rekla, da ni šanse. Našla sem res odličen hotel ob zadnji glavni metro postaji z letališča in ob vozlišču metro postaj. Hotel je popolnoma nov, odlična oprema, krasna soba, lepa kopalnica. Res top. Končno imam v Bangkoku hotel, ki je odličen in ga res priporočam.

Cena za nočitev = 58 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: