Preskoči na vsebino

PANAMA 2023: Zanimivi petroglifi na poti v Boquete (7. dan)

Iz Santa Cataline sva se po odličnem zajtrku na že znani lokaciji odpravila najprej nazaj do glavne ceste. Tokrat sva se peljala po res prekrasni čisto novi cesti in srečevala le kavboje na svojih konjih. Avtomobilov praktično nisva srečala, saj so tukaj še sami ogromni ranči. Po znameniti Panamerikani sva nadaljevala pot proti zahodu do mesta David. Vmes sva naredila postanek na zgodovinskem nahajališču petroglifov v kraju El Nancito, ki naj bi bili stari celo več tisoč let. Nato sva zavila na sever proti mestu Boquete in ponovno po zelo lepi ter široki cesti prispela v vas pod visokim vukanom Baru. Privoščila sva si odlično kosilo v znani restavraciji The Rock, pohajkovala po mestu in naredila načrte za naslednji dan. Nastanjena sva bila v deževnem gozdu v eko resortu brez elektrike.


KAVBOJI IN KAVBOJI

Zajtrk sva si privoščila že na znani lokaciji v Santa Catalini, nato pa po res prekrasni in čisto novi cesti odpeljala proti severu do glavne ceste. Spet sva vozila po Panamerikani, ki je bila popolnoma prazna.


PETROGLIFI V EL NANCITO

Ker sva imela kar precej dolgo vožnjo, sva naredila vmes postanek v vasi El Nancito, kjer sva si popolnoma sama ogledala več tisoč let stare petroglife. Žal je bilo vse v španskem jeziku in tudi vodič ni znal angleško, sva si samo ogledala zanimive petroglife, ki so jih vklesali v kamne. Zelo zanimivo.


BOQUETE

Zelo lepa vesta vodi tudi naprej iz Davida v Boquete. Sva bila kar presenečena. Boquete leži pod vulkanom Baru, ki je visok kar 3.478 metrov, a tudi Boquete je na nadmorski višini 1.400 metrov. Zato je precej hladneje in obkroža ga deževni gozd. Zaradi htribov tudi veliko prši in dežuje, kar pa je najboljša klima za gojenje vrhunskega kavovca. V Boquete sva prispela ravno za čas kosila in sva si privoščila odlična steaka v restavraciji The Rock. Nato pa sva se sprehodila po glavni ulici, obiskala park in naredila načrte za naslednji dan.


ECO HORQUETA

Spala sva v eko resortu Eco Horqueta pri gospe, ki se je odločila živeti ob deževnem gozdu povsem ekološko. Ima svojo kmetijo, svojo naravno deževnico in brez elektrike ter brez interneta. Imela sva lep bungalovček sredi gozda. Pridnega psa in mačke. Mir in tišina, le ponoči je bilo malce hladno, saj ni bilo več kot dobrih 12 stopinj. Prebudilo naju je le petje ptic in vreščanje vriskačev.


Celotni stroški dneva za 2 osebi = 248,8 EUR

  • zajtrk (kapučino, chai latte, palačinke, bowla s sadjem) = 19,50 USD (18,1 EUR)
  • bencin 26 l = 29,25 USD (27,2 EUR)
  • prispevek petroglifi El Nancito = 1 USD (0,9 EUR)
  • kosilo (ribeye, medaljončki, voda, kava) = 73 USD (67,8 EUR)
  • trgovina = 11 USD (10,2 EUR)
  • kava, čaj, jabolčni piti = 12,50 EUR (11,6 EUR)
  • Eco Horqueta (NZ) = 121,50 USD (112,9 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 1,076 USD

Prevoženi km: 300 km

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: