Preskoči na vsebino

PANAMA 2023: Prenočišča na poti

Na celotnem 19-dnevnem potovanju po Panami sva imela vsega skupaj 17 nočitev in prespala sva v 11 različnih namestitvah. Razen nastanitev na otokih San Blas in otokih Las Perlas, sem vse kot vedno rezervirala na Bookingu, kar je stalnica. Za vse nočitve na potovanju sva skupaj odštela 2.185 EUR oz. v povprečju 121 EUR/noč. Res je, da sem izbirala lepše in dražje nastanitve z odličnimi lokacijami. Večinoma sva imela vključen tudi okusen zajtrk, na otokih San Blas pa celo polni penzion. Zadnji dan sva si še privoščila nastanitev v hotelu do 17h (late check out). Večina nastanitev je bilo res krasnih. Cene so pa precej visoke, kar sva vedela že pred odhodom v Panamo. Večino od naštetih nastanitev lahko brez težav priporočim tudi bolj zahtevnim gostom.


DAN 1: PANAMA CITY LETALIŠČE – Crowne Plaza Airport (NZ)

Prva najina lokacija v Panami je bil krasen hotel povsem v bližini mednarodnega letališča. Prispela sva pozno zvečer in odhod naprej sva imela že ob 5h zjutraj, ko so naju pobrali za otoke San Blas. Hotel je bil krasen. Odlična soba, odlična kopalnica, vrhunski zajtrk. Nudil nama je res vse, kar sva potrebovala po celodnevnem potovanju od doma. Cena = zasoljena.

Cena za nočitev z zajtrkom = 141 EUR


DAN 2 in 3: OTOKI SAN BLAS – Otok Yanis (polni penzion)

Sledilo je 3-dnevno počitnikovanje na posebnih otokih San Blas. To se vedno rezervira v agencijah kot celoten paket, ki vključuje prevoz iz in do hotela v Panama City, čoln na izbrani otok in nazaj, izbrano namestitev na otoku, 3 obroke na dan in izlete po programu. Midva sva izbrala otok Yanis, ki je najbolj oddaljen od celine ter spanje v samostojni hiški s skupno kopalnico. Haha. Če se temu lahko reče hiška. Ampak gre za doživetje, ki ga ne najdeš nikjer na planetu. In to se plača – zelo plača. Hiška je zbita iz lesenih desk z velikimi režami in odprtinami pod streho. Kopalnica je skupna – slana voda za tuširanje in wc na splakovanje. Juhu. Potem pa je na otoku še skupna jedilnica. Obroki so pripravljeni in kar dobiš na mizo na krožniku to moraš pojesti sicer si pač lačen. Je pa vse odlično in bilo nama je več kot dovolj.

Cena za polni penzion in vse ostalo = 300 EUR/dan


DAN 4: PANAMA CITY ZAHOD – Radisson Hotel Panama Canal (NZ)

Ob pozno večerni vrnitvi nazaj z otokov San Blas sva samo želela čisto in udobno posteljo ter odlično kopalnico, ker sva se res morala pošteno umiti. Krasen hotel sem namenoma rezervirala povsem na zahodu Panama City ob kanalu in blizu letališča Albrook, ker sva naslednje jutro tam prevzela najeti avto. Hotel je bil prečudovit, soba krasna, vroča voda v kopalnici in postelja vrhunska. Samopostrežni zajtrk je bil izjemen.

Cena za nočitev z zajtrkom = 88 EUR


DAN 5 in 6: SANTA CATALINA – Hotel Iguanito (N)

V Santa Catalini sva poiskala namestitev čisto v centru, če je to sploh center. Je pa kar razpotegnjena vas in hribovita, zato se hitro nabere kilometer ali dva za hoditi. Nastanitev je bila lepa in osnovna, a zelo simpatična. Majhna soba, odlična postelja, kopalnica s toplo vodo, klima. Več ne potrebujeva. V hotelu imajo tudi odlično restavracijo, ki pa je midva žal nisva uspela preizkusiti.

Cena za nočitev = 60 EUR


DAN 7 in 8: BOQUETE – Eco Horqueta (NZ)

V hribovitem, vetrovnem in svežem Boquete sva si rezervirala eko nastanitev v deževnem gozdu izven mesta. Najprej sem imela v mestu nagledano eno lepo nastanitev, a cene so bile res zelo visoke. Pod 150 EUR ni bilo simpatičnega prenočišča. Eco Horqueta je res na koncu sveta, a v čudovitev mirnem okolju. Gospa srednjih let ima tri hišice, živi povsem ekološko in brez elektrike ter s svojo vodo, ki priteče iz hriba. V nastanitvi ni interneta, kar nama odgovarja. Zajtrk je bil zelo okusen. Priznam pa, da naju je precej zeblo, ker ni nobenega gretja.

Cena za nočitev z zajtrkom = 113 EUR


DAN 9 in 10: BOCAS DEL TORO – Barrbra BnB Over The Sea (NZ)

Komaj sva čakala, da greva spet na morje in na toplo, da sva si preglela kosti. Na arhipelagu Bocas del Toro lahko izbirate več otokov, kjer boste nastanjeni. Jaz sem izbrala kar glavni otok in nastanitev povsem na drugem delu, stran od vrveža. Bocas ima problem z vodo in lepimi nastanitvami, zato sem izbrala pač najlepšo. In res je bila. Barrbra BnB je prečudovita hiša nad morjem. Sicer je do nje bolj smrdeč dostop z ulice, a nastanitev si zasluži čisto petico. Krasna soba, odlična kopalnica, prekrasna terasa za poležavanje, ponoči čista tišina in zajtrk najboljši, kar je možno. Organizirajo tudi vsak dan izlet na otoke Zappatillas, tako da vam ni treba hoditi v mesto. Do mesta je približno 2 kilometra, kar je ravno prav dolg sprehod oziroma vožnja s kolesom. Priporočam.

Cena za nočitev z zajtrkom = 96 EUR


DAN 11: VALLE DE ANTON – The Golden Frog (NZ)

Cel dan vožnje nazaj proti Panama City z otočja Bocas del Toro naju je pošteno izmučil. Nisva želela voziti v enem kosu do konca, zato sva vmes prestala v idilični vasici Valle de Anton. Hribovita, vulkanska pokrajina in deževni gozd. Namestitev je bila izjemna. Soba ogromna, kopalnica odlična, lepa terasa in odlična hrana. Bilo je Valentinovo, zato smo imeli zvečer tudi glasbo v živo. Hotel je obkrožen z gozdom, zato je bilo tudi veliko ptičev povsod naokoli.

Cena za nočitev z zajtrkom = 88 EUR


DAN 12: GAMBOA – Summit Rainforest Golf Resort & Spa (NZ)

Potovanje je bilo že kar dolgo in naporno, saj se je res veliko dogajalo od samega začetka. Končno sva imela manj vožnje in več počitka. Hotel sem izbrala predvsem zato, da sva bila zelo blizu panamskega prekopa, ki sva ga obiskala naslednje jutro že ob osmih zjutraj. Hkrati pa me je prepričal hotel sredi nacionalnega parka Soberania in njihova brezplačna tura po parku v bližnji okolici. Hkrati imajo tudi v zavetišču enega lenivca, mini žabe in metulje. Sicer pa je bila hotelska soba izredno lepa, čudovit pogled na deževni gozd, krasna kopalnica, lep zunanji bazen in tudi dobra hrana. Zvečer sva se sprehodila po golf igrišču, opazovala ptiče in lep sončni zahod.

Cena za nočitev z zajtrkom = 59 EUR


DAN 13: PANAMA CITY MARINA – The Beach House (N)

Po ogledu Panamskega prekopa in zgodovinskega Panama Viejo sva potrebovala nastanitev blizu marine Flamenco, saj sva že zgodaj zjutraj imela trajekt na sanjske otoke Las Perlas. Pri marini je edina solidna nastanitev The Beach House in je več kot zadovoljila vsa najina pričakovanja. Ogroma in čista soba, krasna kopalnica, pogled na panorama Panama City, restavracije in lokali povsem traven, do marine sva zjutraj peš potrebovala le 15 minut. Zvečer sva se sprehajala po izjemno lepo urejeni rekreakcijski poti in uživala v lepem razgledu ter sončnem zahodu.

Cena za nočitev = 85,5 EUR


DAN 14 in 15: OTOKI LAS PERLAS – The Pearl Islands Sonny Eco Resort (N)

Za konec potovanja po Panami sva si res privoščila razvajanje na otokih Las Perlas in sicer v krasnem Sonny Eco Resortu. Rezervacijo sem naredila v agenciji San Blas Dreams in rezervirala bungalov z lastno kopalnico za 2 noči. V ceno je bil vključen tudi prevoz s katamaranom, hrana pa žal ne. Izjemen otok, krasni dve plaži, mir in tišina, odlično morje za kopanje, hrana v restavraciji izjemna in ducati pelikanov nad glavo. Nimam kaj več za dodati – raj na zemlji.

Cena za nočitev = 270 EUR


DAN 16 in 17: PANAMA CITY – Plaza Paittila (NZ)

Zadnji hotel v Panama City sva izbrala na glavni aveniji in sicer čisto na vzhodnem delu. Zakaj? Ker imaš potem lep razgled na panoramo ter sončni zahod in hotelske sobe. Hotel je bil res prva liga in zagotovo najboljša lokacija. Do karnevala sva imela 2 km hoje po prekranso urejeni rekreakcijski stezi in parku ob morju. Ta predel mesta je izjemno varen in res urejen. Hotelska soba je bila izjemna. Res je vse štimalo. Razgled fenomenalen skozi panoramsko steklo. Kopalnica odlična. Zajtrk odličen. Res top izbira za zelo ugodno ceno za Panama City. Zadnji dan sva si še dodatno plačala late check out za 55 USD in sva lahko ostala v sobi do 17h. Imela sva let domov pozno zvečer in sva tako lahko še cel dan izkoristila na polno.

Cena za nočitev z zajtrkom = 93 EUR

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: