Preskoči na vsebino

TAJSKA: Končno na tajske plaže (6. dan)

Vstati sem morala že ob 3h zjutraj, sledilo je pakiranje in na mednarodno letališče z šoferjem. Včeraj me je kar malce skrbelo, ali bo šofer, ki sem si ga naročila do letališča, res prišel po mene ob 4h zjutraj. In seveda je. Za povrh je še on je mene čakal pred hotelom, pa čeprav vedno pridem 10 minut prej kot je dogovorjeno. Stvari torej tečejo odlično in komaj sem čakala, da se vržem v težko pričakovano morje.
DSC02318
Glede na to, da tukaj res zelo malo ljudi govori Angleški jezik, stvari tečejo več kot odlično. Organizacija je na vrhuncu in med seboj so vsi povezani. Kot turist na ulici kjerkoli kupiš karto za prevoz, na listek ti napišejo tvoj hotel ter destinacijo, plačaš in čakaš ob dogovorjeni uri. In vedno teče kot po maslu. Oseba, ki te pride iskati, ne govori angleško, ker so to lokalci, ampak ima samo listek. Vsi so prijazni, hkrati ti pomagajo pri nošenju in dvigovanju prtljage. Sploh ne vem, kolikokrat sem sploh dvignila nahrbtnik na rame, tako so prijazni.
DSC02319
Tudi glede hrane na ulici mi končno postane jasno. Ob 4h zjutraj imajo na ulicah že vso hrano kuhano, kar me začudi. A vendar ta hrana sploh ni namenjena turistom, kot sem jaz mislila, temveč domačinom. Doma imajo namreč zelo malo prostora (samo spalnice) in sploh nimajo kuhinj, zato ne kuhajo doma. Vso hrano kupijo na ulicah. Ob 4h so si vsi kupovali hrano za sabo – juho, riž, meso… In seveda vso v plastičnih vrečkah in posodah za enkratno uporabo. Grozaaaa! Toliko plastike vsak dan, mi pa tako pazimo pri uporabi in še ločujemo ter recikliramo.
DSC02154
Polet do Surat Thani mine kot bi mignil. Takoj vzamem ladjo na otok Koh Tao. Traja nekoliko dlje, ker se ustavimo še na dveh drugih otokih – Koh Samui in Koh Phangan. Vidim, da isti čoln vozi na Koh Tao tudi iz Bangkoka. Res super! Spet sem se nekaj naučila – vedno preveri vse transportne možnosti. Uživam na ladji in komaj čakam plavanje.
DSC02323
DSC02333
Hotel sem si prej rezervirala, tako da se hitro nastanim. Zdaj sem že bolj pametna in ne rezerviram hotela na glavni ulici, ampak malo stran, da imam miren spanec. Kako lepo mi gredo potovalne lekcije v glavo. Super, super hotel – z mrzlo vodo. Očitno tukaj ne bom potrebovala tople vode za tuširanje. Hitro na plažo, sončenje, kopanje, večerja in zvečer v hotel, ker sem še vedno nenaspana.
DSC02336
DSC02340
Celotni stroški dneva = 112 EUR
  • hotel = 1.000 THB (22 EUR)
  • prevoz do letališča (taksi) = 130 THB (2,86 EUR)
  • letalska vozovnica Bangkok – Surat Thani = 2.220 THB (49 EUR)
  • rogljiček = 85 THB (1,87 EUR)
  • voda = 75 THB (1,65 EUR)
  • ladja Surat Thani – Koh Tao = 900 THB (19,8 EUR)
  • lubenica = 35 THB (0,77 EUR)
  • večerja = 240 THB (5,27 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 45,5 THB

Tajska_6. dan

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: