Skip to content

TAJSKA: Peš na skrajni sever otoka (9. dan)

Ponovno se odločim za jutranji tek še pred zajtrkom. Nato sem jo kar peš ucvrla do Mango zaliva, ki je povsem na severu otoka. Na tajskem si za raziskovanje otokov vsi najamejo skuterje in potem se tudi skoraj vsi poškodujejo. Zato sem se že takoj odločila, da ne bom vozila skuterja, ampak bom raje hodila peš in ostala cela. Mnogi so hudo potolčeni od padcev na skuterjih, saj se vozi po levi, vsi so še omotični od alkohola in še ceste so v groznem stanju. Torej nekaj stvari v nahrbtnik in pot pod noge.
DSC02436
Če povem iskreno, sploh nisem vedela, kam grem. Šla sem pač po cesti, ki je tukaj edina. Pot me je najprej vodila po asfaltirani hriboviti cesti, nato pa sem zavila skozi džunglo na makadamsko ožjo cesto. Spremljali so me metulji in žvrgolenje ptic. Vse je super, le vročina me utruja in sem premočena od znoja kot še nikoli v življenju. Končno pridem do morja, plaža je obdana z ogromnimi kamni, tako da komaj priplezam do koščka peščene plaže. Zaplavam, da se malo ohladim. Morje je precej razburkano, ker je plaža obrnjena na odprto morje. Nikjer ni nikogar, zato je kar malce strašljivo.
DSC02447
DSC02434
DSC02438
Privoščim si še palačinko z banano in Nutello ter se vrnem po isti poti nazaj. Ob poti vidim še tablo za razgledno točko in ponovno zavijem. Pot je nepričakovano zelo strma in zelo dolga, jaz pa seveda že cel dan v običajnih natikačih. Vsi so na motorjih, jaz pa peš in me gledajo kot da sem padla iz Lune. Po dobri uri hoje v klanec prispem in res se je izplačalo. Krasen pogled na osrednjo plažo. Danes sem pa že pripravljena tudi na kakšno zabavo do jutra.
DSC02439
DSC02456
Celotni stroški dneva = 64 EUR
  • hotel = 1.000 THB (22 EUR)
  • voda = 90 THB (2 EUR)
  • hrana = 70 THB (1,54 EUR)
  • ananas = 20 THB (0,44 EUR)
  • kosilo = 120 THB (2,63 EUR)
  • internet = 200 THB (4,4 EUR)
  • večerja = 260 THB (11,8 EUR)
  • pijača = 920 THB (20,2 EUR)

Devizni tečaj: 1 EUR = 45,5 THB

Tajska_8. dan

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: