Preskoči na vsebino

SLOVENIJA: Srce med vinogradi

Ko sem prvič zagledala fotografijo “srca” med vinogradi, sem takoj pomislila na Goriška Brda. Povsem zmotno prepričanje, saj lahk srce med vinogradi vidimo v povsem drugem delu naše prelepe Slovenije.

DSC_9767

Vas Špičnik v Zgornji Kungoti in turistična kmetija Dreisibner bo pravi naslov. Kmetija leži med vinorodnimi griči tik ob meji z Avstrijo. Mimo kmetije poteka Obmejna panoramska in planinska pot po Svečinskih goricah. Z dvorišča kmetije si lahko ogledate tudi prekrasno srce, ki ga oblikuje vijugasta cesta, ki pelje med vinogradi. Ljubezen je v zraku.

DSC_9764

DSC_9772

DSC_9774

DSC_9795

DSC_9804

DSC_9806

DSC_9841

DSC_9815

  DSC_9851

DSC_9853

DSC_9860

DSC_9865

DSC_9866

DSC_9868

Srce med vinogradi

2 Comments »

  1. Kakšno naključje, ravno preteklo soboto smo se ženske med kolesarjenjem pogovarjale o tem, da bi se enkrat odpeljale do tega srčka. In v nedeljo sem si natančno pogledala pot do tja, v ponedeljek pa čitam tale zapis!!! Lepo!

    • Vanja živjo! Tudi jaz sem imela to mesto zelo dolgo v mislih in je bilo visoko na izletniškem seznamu. Vsekakor vredno obiska – morebiti tudi naokoli s kolesom. Boste pa letos morale pohiteti, ker se po mojem kmalu ne bo več videl srček v celoti. Listje trte je potem pregosto in preveč zraste v višino, zato se po mojem spodnji del ne vidi več prav dobro in je srce zakrito. Nisem prepričana – so pa tudi meni svetovali naj grem sedaj, ko se lepo vidi. 🙂

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: