Preskoči na vsebino

ZANZIBAR: Načrt potovanja (7 dni)

Zanzibar sva obiskala samo iz enega razloga. Po dvotedenskem potovanju z lastnim džipom po Ugandi sva morala na plaže, da si odpočijeva od hudega ritma po ugandskih cestah. Poleg tega sem precej razvajena in vsako leto februarja enostavno želim preživeti nekaj dni na rajskih plažah. Kjerkoli na svetu, samo da je peščena plaža in toplo ter čisto morje. Dolgo sem si razbijala glavo, kam iz Ugande in da ne bo predrago vse skupaj. Ko sem uspela zložiti celoten načrt potovanja, sem si pošteno oddahnila. In vključene so bile tudi rajske plaže – tokrat plaže Zanzibarja.

Copy - DSC_5328

CELOTNO POTOVANJE PO UGANDI  (1. – 15. dan)

ZANZIBAR: Karibu Zanzibar (16. dan)

Na Zanzibar sva poletela iz letališča Entebbe v Ugandi s Kenya Airways, ki naju je resnično presenetila s kakovostjo in dobro storitvijo. Leteli smo najprej v Nairobi (Kenija), nato pa z nekoliko manjšim letalom direktno na otok Zanzibar (spada pod Tanzanijo). Po enourni vožnji z taksijem sva pripela na plažo Jambiani v najin simpatičen hotel za naslednjih 5 dni Blue Oyster Hotel (103 EUR/NZ).

ZANZIBAR: 50 odtenkov turkizne (17. dan)

Kljub temu, da je možnosti za aktivnosti na otoku dovolj, sva midva prezadovoljno poležavala pod senco kokosove palme vsak na svojem ležalniku. Zjutraj in zvečer na sprehod po dolgi beli peščeni plaži, vmes morsko kosilo in kopanje v turkiznem morju. Kaj bi si človek lahko še več želel? Zagotavjam – nič.

ZANZIBAR: Vsakodnevni ribolov (18. dan)

Med poležavanjem na levem in desnem boku sva imela tudi več kot dovolj časa za opazovanje domačinov pri vsakdanjih opravilih. Moški se v večini ukvarjajo z ribolovom, turizmom oziroma prevozi. Vsak dan so odrinili na morje in pozno popoldan prinesli morske dobrote tako za prodajo kot tudi za svojo družino. Vsak dan, dan za dnem.

ZANZIBAR: Prijazni ljudje (19. dan)

Kar okoli 95 % prebivalcev Zanzibarja je muslimanov, kar pomeni prevladujočo islamsko vero. Večina prebivalcev Zanzibarja je prijaznih, tolerantnih, dobrosrčnih in imajo dober smisel za humor, čeprav obnašanje turistov ni ravno v skladu z njihovim načinom življenja. Vsak dan nama je kakšen domačin polepšal dan. Če nihče drug, pa zaposleni deček v restavraciji hotela.

ZANZIBAR: Pridelovanje morskih alg (20. dan)

Velika ter zelo zanimiva posebnost otoka in prav te plaže je pridelovanje morskih alg v morju. Prav neobičajno obliko gojenja je možno opazivati celo z ležalnika. Domačinke so oblečene v tradicionalna oblačila in cel dan privezujejo morske alge na lesene količke, na katerih potem ob oseki le-te pridno rastejo. Nato jih poberejo, posušijo in jih uporabljajo pri izdelavi kozmetičnih izdelkov.

ZANZIBAR: Zloglasno suženjstvo (21. dan)

Dovolj poležavanja in premik v glavno mesto Stone Town, od koder bova čez dva dni tudi poletela domov. Popoldanski ogled mesta je prinesel veliko novih spoznanj in doživetij. Simpatično mestece ima lep mestni park, staro trdnjavo in zloglasen trg sužnjev. Nikoli se ne bi mogla naveličati tudi prelepega sončnega zahoda, ki je tukaj vsak večer. Prenočila sva v Zanzibar Hotelu, ki je lociran v starem delu mesta.

ZANZIBAR: Stone Town (22. dan)

Še zadnji dan počitnic sva preživela ob pohajkovanju po ulicah simpatičnega mesta. Obiskala sva tržnico, hišo čudes in si privoščila kosilo v rojstni hiši slavnega pevca Queenov. Zvečer na letalo do glavnega mesta Tanzanije Dar Es Salaam, od koder smo ponoči poleteli proti Istanbulu in naprej v Benetke.

Copy - DSC_5069

Zaključim lahko le z besedami – I WILL BE BACK. SOON, VERY SOON. 🙂

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: