Skip to content

HRVAŠKA: Poletni dan v Mošćenički Dragi

Nekaj desetletij sem poletja preživljala pri sosedih, zato dodobra poznam skoraj celo Jadransko obalo. Zadnja leta normo ter željo po kopanju in sončenju izpolnim že na vsakoletnem potepanju po tropskih deželah. Vroče poletne vikende tako raje preživljam v naših gorah. A vseeno vsaj en dan poizkusim preživeti na Jadranu. Že pred leti sva našla kotiček v Kvarnerju, kjer nama je res všečno.

WP_20140718_005

Mošćenička Draga je majhno naselje na opatijski rivieri na vzhodni obali Istre. Leži ob glavni cesti, ki pelje od Rijeke proti Pulju. Naselje se lahko pohvali z lepo peščeno plažo in zelo čistim morjem. Nekaj restavracij s klasično “hrvaško” ponudbo, manjši hotel in kamp so obvezni del obalne ponudbe. Kopanje in sončenje je potrebno bolj v dopoldanskem času, saj popoldne ponavadi začne precej močno pihati in tudi sonce se, zaradi lege zaliva, dokaj hitro skrije za celino. Obala je zelo primerna tudi za manjše in večje otroke. Sence je žal bolj malo, zato je senčnik z UV zaščito obvezna oprema.

WP_20140718_002

Letos sva izbrala prvi septembrski dan, a je bila gneča še vedno velika. Običajno prideva na plažo ob sedmih zjutraj, ker se od doma odpraviva že pred peto uro zjutraj. Vožnje iz Kamnika do Mošćeničke Drage je dobri 2 uri. Izkoristiva jutranji mir in tišino, saj se že čez nekaj ur začne pravi “cirkus”. Žal naju precej moti gneča, saj med sezono gostje ležijo praktično drug na drugem. Morje je toplo in prijetno za kopanje.

IMG_0654

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: