Preskoči na vsebino

TOSKANA: Osnovne informacije

Toskano lahko obiščete kadar vas je volja. Dobrih 5 ur vožnje iz osrednje Slovenije vas loči do vinorodne pokrajine, ki je vredna obiska. Midva sva jo obiskala med prvomajskimi prazniki, a če bi se ponovno odločala za obisk, bi raje izbrala kakšen drug termin. Predvsem zaradi gneč, ki so bile res skoraj na meji vzdržnosti. A Toskana je vredna obiska že zaradi zgodovinskih mest in odlične kulinarike. Ko k temu prištejemo še nekaj svetovnih zanimivosti, potem so počitnice vsekakor zadetek v polno.

DSC_4238


NA POT Z AVTOMOBILOM

V Toskano se je najbolje odpraviti seveda kar s svojim avtomobilom. Potovanje običajno poteka brez posebnih težav, saj se ves čas peljete po avtocestah do Firenc, ki so središče Toskane. Nekaj Evrov pripravite za cestnino in natočite poln rezervoar goriva. Do Firenc boste potrebovalil dobrih 5 ur, saj so oddaljene približno 500 km od središča Slovenije.


NASTANITEV

Nastanitev v Toskani ne zmanjka in ponudba je res raznovrstna. Najbolje je izbrati prenočišče sredi tipične toskanske pokrajine. Tako sva si rezervirala apartma B&B Le Querciole del Chianti v vasici Barberino val d’Elsa, ki je od Firenc oddaljena slabo uro oziroma 40 km. Apartma je bil del prave toskanske hiše, kjer je le nekoliko prenočišč. V skupni kuhinji nam je zjutraj lastnica postregla z domačimi, lokalnimi dobrotami. V bližini je tudi nekaj restavracij, tako da si lahko privoščite okusno večerjo. Pazite, odprejo se šele ob sedmih zvečer oziroma okrog 12h za kosilo. Vasica je odlično izhodišče za enodnevne izlete v okoliške kraje. Lokacija pa je tudi odlična za kolesarjenje.

DSC_4248

DSC_3818

DSC_4239

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: